Woonkamer make over woonstijl arabisch bohemian modern decoratie ©BintiHome

In deze video een woonkamer make over in de Scandinavische woonstijl en Arabische invloeden.

Woonkamer make over

Deze weken staan toch wel in het teken van de inrichting en styling van ons huis. De basis was al een tijdje klaar maar nu was het tijd om wat kleur in huis te brengen. Na de hal make over was uiteraard ook de woonkamer aan de beurt! Door middel van de vergrijsde licht groene kleur JO.05.75 van Flexa straalt de woonkamer nu meteen zoveel rust en warmte uit. Uiteraard komt dit ook door de toevoeging van accessoires. Met name het creëren van een balans is hierbij erg belangrijk. Een balans in een interieur ontstaat door het kleurenpalet goed te verspreiden over de ruimte. Dit maakt de woonkamer make over compleet. Hoe ik dit heb gedaan? Dat zie je in de onderstaande huis vlog!

Decoreren met kussens

Diegene die mij al langer volgen of kennen weten dat ik erg van kussens hou. Überhaupt hou ik heel erg van textiel. Plaids, kussens, vloerkleden… ze geven zoveel warmte aan een ruimte. Daarnaast vind ik dit ook de perfecte aankleding om de ruimte kleur te geven. Overigens hebben we nog geen nieuwe vloerkleed. Onze ‘beroemde’ Turkse kelim ligt in de slaapkamer omdat hij daar mooier uitkomt op de vergrijsde eiken vloer dan de visgraatvloer. We gaan binnenkort dus nog op vloerkledenjacht!

Trots ben ik nog steeds op mijn eigen kussen collectie die ik ontwierp voor het Egyptische textielmerk Inca&Co. De kussens zijn gemaakt van fluweel, de trend van nu! Ik hou sowieso erg van het gebruik van natuurlijke materialen met een luxe uitstraling. Denk aan marmer, goud, koper en dus ook fluweel!

Woonkamer make over woonstijl arabisch modern bohemian kussens decoreren ©BintiHome

Ook zijn schilderijen en foto’s natuurlijk perfect om kleur en sfeer toe te voegen aan een ruimte. De foto links maakte ik vanuit een luchtballon in het Zuiden van Egypte. Nooit meer! Maar de foto van deze prachtige zonsopgang is echt een hele mooie herinnering en past perfect in de ruimte. De tekst van de Serenity poster van ILoveMyType herinnert mij er altijd weer even aan om te genieten van elk moment en dat het prima is alles stap voor stap te doen. ‘One day at a time’. Hetzelfde geldt voor de inrichting van ons huis, stap voor stap. En zo wordt het, dankzij deze woonkamer make over, steeds meer een thuis!

Woonkamer make over woonstijl arabisch modern bohemian fotolijsten ILoveMyType ©BintiHome

Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze woonkamer make over vindt? Daarnaast ben ik ook benieuwd hoe jij het ultieme thuisgevoel creëert in jouw eigen huis? Laat gerust een reactie achter onder deze blog, vind ik altijd leuk om te lezen!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog :)

Meer video’s zien?

Video door Mahmoud Sherif en Souraya Hassan

Bewaren

Bewaren