Een nieuwe bank Dunbar Fest Amsterdam ©BintiHome

Een nieuwe bank kopen? Hoe kies je de juiste bank voor jouw woonkamer? Dat lees je hier!

Een nieuwe bank

Verliefd was ik… meteen : toen ik deze Dunbar bank van Fest Amsterdam zag. Ik had deze bank al een tijdje op het oog. Toen wij vorig jaar bezig waren met de inrichting van ons huis in Caïro wilde ik eigenlijk deze bank naar Egypte verschepen. Maar, dat bleek wel een erg duur te worden dus uiteindelijk hebben we daar voor een andere bank gekozen. Maar nog steeds kreeg ik deze bank niet uit mijn hoofd. Dezelfde stijl als de Edge bank die we nu hebben staan maar toch ruimer en de mogelijkheid om allebei heerlijk languit te liggen.

In deze video neem ik je mee naar de nieuwe winkel van Fest Amsterdam in Utrecht om daar onze nieuwe droombank uit te kiezen.

Dunbar hoekbank Fest Amsterdam Utrecht ©BintiHome-24

Een nieuwe bank stof en kleur Dunbar Fest Amsterdam ©BintiHome

In drie stappen naar een nieuwe bank :

Het valt nog niet mee om een nieuwe bank te kiezen. Geregeld krijg ik hier vragen over én ook krijg ik de vraag waar mijn huidige Edge bank vandaan komt. Dat is dan juist weer leuk om te zien hoe Instagram en de blog werkt. De perfecte manier om inspiratie op te doen.

Stap 1 : Inspiratie

Zo kom ik ook meteen bij mijn eerste punt, inspiratie. Voordat je eindeloos diverse woonwinkels en winkelmalls af gaat struinen, bedenk eerst wat voor soort bank je wilt. De bank die je in de winkels ziet staan zijn namelijk vaak ik allerlei opstellingen, stoffen en kleuren mogelijk. Doe daarom eerst wat inspiratie op voordat je op pad gaat. Kijk bij andere mensen binnen op Instagram, Pinterest of blogs. Let hierbij ook goed om of de bank die je mooi vindt past in jouw woonkamer. Soms kan een bank prachtig staan bij iemand maar toch heb je hier rekening te houden met verschillende factoren. Denk aan lichtinval, de kleur op de wand, de vloer en vooral de ruimte. Kijk daarom wel naar woonkamers die vergelijkbaar zijn met jou qua grootte en indeling zodat je je goed kan voorstellen of de nieuwe bank ook bij jou mooi zal staan.

Stap 2 : Moodboard maken

Terwijl je inspiratie op doet kan je ook meteen een moodboard maken. Eigenlijk is dit mijn advies voor iedereen die aan de slag gaat met zijn of haar interieur. Op dit moodboard verzamel je al jouw inspiratiebeelden die jij hebt gevonden. Zie je een kleurenpalet ontstaan? Vaak kies je onbewust voor bepaalde kleuren en stijlen. Mocht je eigenlijk alles wel mooi vinden dan kan je kijken naar de kleuren die je in het dagelijks leven om je heen verzameld. Kijk eens naar jouw eigen kleding of het schilderij dat je laatst hebt gekocht. Er zijn altijd wel kleuren die jouw aandacht trekken. Niets is fijner dan deze kleuren om jou heen te verzamelen in jouw huis.

Daarom is het goed om dit kleurenpalet terug te laten komen in jouw interieur. Ga even langs bij de bouwmarkt om wat kleurenstalen op te halen. Niet perse omdat je gaat verven maar dit is een handige manier om een kleurenpalet van bijvoorbeeld 5 kleuren op jouw moodboard te plakken. Dit moodboard is jouw houvast bij het shoppen van de nieuwe bank maar eventueel ook de andere meubels én de woonaccessoires in huis. Doordat je vooraf alvast een keuze hebt gemaakt voor de kleuren en materialen kan in de winkel veel makkelijker een keuze maken voor de juiste bank die in jouw interieur past.

Stap 3 : Goed voorbereid op pad

Nadat je inspiratie hebt opgedaan en een moodboard hebt gemaakt kan je op pad gaan. Althans bijna, eerst is het belangrijk om de ruimte nog even goed op te meten. Zo hebben wij nu de Edge bank staan van 254cm breed. Dit is een perfecte breedte voor onze woonkamer. Maar op zich was er wel nog wat extra speling. Een nieuwe bank kan dus wel iets breder zijn om nog steeds voldoende ruimte te hebben voor de doorloop. Onze nieuwe bank, de Dunbar, is dan ook 273cm breed. Om later niet voor verrassingen te staan is het dus goed om thuis eerst de maximale grootte van de nieuw te kopen bank op te meten.

Bedenk vooraf welke woonwinkels je wilt gaan bezoeken. Dit is natuurlijk o.a. afhankelijk van de woonstijl van de winkel en het te besteden budget. Fijn aan bijvoorbeeld Fest Amsterdam is dat ze banken hebben in verschillende prijs categorieën. Daarnaast hangt de prijs ook samen met de stof die je kiest. Er zijn dus zeker genoeg mogelijkheden voor iedereen. Neem in de winkel uitgebreid de tijd om de verschillende banken te bekijken. In deze video geef ik je een rondleiding door de winkel van Fest Amsterdam en hier zie je ook goed welke modellen ze hebben staan.

Extra tip

Een laatste tip : Vraag of je de stofstalen even mee naar huis mag nemen. Inspiratie op doen in de winkel is natuurlijk super fijn maar als je twijfelt tussen verschillende kleuren is het het beste om de stof even in jou eigen huis te bekijken. Hier zie je de stof namelijk met dezelfde lichtsituatie als waar straks ook jouw bank zal staan. Op deze manier kan je de beste keuze maken voor jouw nieuwe bank!

Een nieuwe bank uitkiezen Dunbar Fest Amsterdam ©BintiHome

Ik hoop natuurlijk dat deze drie stappen je een beetje een houvast geven bij het uitzoeken van een nieuwe bank. Zoals ik al zei ga ik nog een extra video maken over het maken van een moodboard. Hou daarom mijn Youtube in de gaten en abonneer je meteen ( gratis ) op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen. Veel succes met het kiezen van jouw bank!

En nog een extra tip : T/m 17 juni krijg je 10% korting op alle meubels van Fest Amsterdam. Lees hier meer over deze toffe meubelactie!

Ik droom nog even verder over onze nieuwe bank en kan niet wachten om hier straks mee aan de slag te gaan!

Een nieuwe bank Dunbar Fest Amsterdam ©BintiHome

Foto : Mahmoud Sherif
Video : Souraya Hassan, Binti Home