Hoe ik aan de slag ging met kerst styling voor Stek magazine

Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome

Omdat we nu in Egypte vol op bezig zijn met het verbouwen van ons huis heb ik mij helemaal niet gericht op het inrichten van mijn huis in kerstsfeer. Maar, ik ging wel met subtiel met de kerstsfeer aan de slag in het kleurrijke huis van Laura in Leiden voor Stek Magazine. Kijk je mee?

Kerst styling in een kleurrijke woonkamer

Ik moet allereerst bekennen dat ik de afgelopen jaren mijn huis niet heb omgetoverd tot een kerst paleis. Ik vind de sfeer van kerst heerlijk en ik kan vooral erg genieten van het samenzijn en eten ;).  Ik hou vooral van subtiele kerst styling in huis of het feestelijk decoreren van de eettafel met bijvoorbeeld wit en goud accenten. Een tijdje geleden ging ik met een auto vol spullen naar Leiden om daar het prachtige huis van Laura te fotograferen in een fijne kleurrijke winter sfeer. Het is een bonte mix van kleuren maar toch in balans omdat er is gekozen voor een neutrale basis : witte wanden, licht grijze vloer en een grijze bank. Daarnaast is het vloerkleed van Rozenkelim een uitgangspunt voor het kleurgebruik in de ruimte. Dat resulteert in veel okergeel ( mijn favoriet), turquoise, groentinten en her en der wat accenten oranje.

Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome-5

Shoppen bij Dille en Kamille

Als ik ergens blij van word is het de winkel Dille en Kamille! Ik haal hier eigenlijk standaard de kaarsen voor mijn huis. Ik hou zo ontzettend van de sfeer van kaarsen en brand ze het hele jaar door. Voor deze productie ging ik ook weer langs bij Dille & Kamille om wat leuke kerst accessoires te lenen. De schattige turquoise kerstboom van hout is super leuk om de kersttafel mee te decoreren. Staat ook super leuk in combinatie met de waxinelichthouder van porselein voor subtiel sfeervol kaarslicht. Een warm plaid kan ook echt niet ontbreken in een fijne winterse sfeer. Ik heb een aantal hele leuke van onder andere Malagoon in de shop staan!

Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome-6 Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome-7 Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome-8

Decoreren met lampionnen

Een makkelijke en snelle styling tip is het decoreren van wat lampionnen op een schaal of bord. Combineer twee kleuren met elkaar en leg hier nog een papieren slinger welke je over de tafel, of zoals hier onder, over de poef kan draperen. Een aantal kaarsen in het juiste kleurenpalet maakt de styling helemaal af. Wel oppassen met het aansteken van de kaarsen, ik zou ze persoonlijk niet aansteken in combinatie met papier en puur ter decoratie neerzetten ;). Deze schaal kan je zowel op de tafel plaatsen maar ook her en der in de woonkamer als extra kerst decoratie, subtiel maar sfeervol.

Voor nu wil ik jullie alvast een hele gezellige kerstavond wensen met jullie geliefden. Bedankt voor het lezen van deze blog, laat gerust een reactie achter, dat vind ik altijd leuk. Tot de volgende blog!

Kleurijk winterswonen met een knipoog naar kerst ©BintiHome-17

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home voor Stek Magazine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*