Het weekend vrij als ondernemer

Weekend vrij als ondernemer Binti Home ©BintiHome

Weekend vrij? Als ondernemer is het belangrijk om jezelf vrij tijd te gunnen voor meer focus en plezier.

Weeken vrij of 24/7 aan het werk

Een eigen bedrijf runnen is hard werken. Zo ben ik eigenlijk 24/7 bezig met werk. Dit vind ik absoluut geen straf want ik ben gezegend met een super leuke baan. De twee jaar dat ik nu fulltime voor mijzelf aan het werk ben hebben mij al zoveel plezier en mooie projecten gebracht. Als ik terug kijk op de afgelopen twee jaar is het een aaneenschakeling van mooie momenten geweest. Vooral mijn blog en instagram zorgt voor het opbouwen van een fijn netwerk, leuke contacten en zijn dé twee plekken waar ik nieuwe opdrachten door krijg.

Het werken aan al deze opdrachten kost veel tijd en ik kan eigenlijk (bijna) geen nee zeggen en pak dan ook graag alle opdrachten met beiden handen aan. Met het gevolg dat ik ook de afgelopen weken weer non stop aan het werk ben. Van fotografie tot styling opdrachten en van het ontwerpen van interieurs tot het inrichten van een evenement ( Libelle zomerweek).

Focus

Ik kan goed werken onder druk. Stiekem houd ik van deadlines want op het laatste moment ontstaan altijd de beste ideeën. Ook komt het altijd voor dat verschillende projecten door elkaar lopen. Ik probeer wel een project goed af te ronden voordat ik aan een volgende begin maar vaak loopt het toch door elkaar. Omdat ik het allemaal zo leuk vind wat ik doe lukt dit ook. Maar…

Weekend vrij

… vrije tijd is belangrijk. Soms komt het voor dat ik in een weekend moet werken voor een opdracht ( toevallig morgen voor de Libelle zomerweek). Maar vaak ben ik het weekend vrij. Maar wat is ‘vrij’? Even geen projecten of afspraken? Ik plan dan bijvoorbeeld wat leuks met familie, een vriendin of ik ga ergens naar toe. Ik houd echt van eten dus elk weekend gaan we wel ergens een hapje eten. Of spontaan een dagje shoppen of een stad bezoeken. Maar thuis zijn is voor mij ook echt ontspanning. Heerlijk op de bank liggen om series te kijken, het huishouden ( tot op zekere hoogte vind ik dat leuk), styling of wat lezen.

Toch betrap ik mezelf er op dat ik élke ochtend mijn computer aan zet, ook in de weekenden. Voordat ik naar die lunch afspraak met een vriendin ga op zaterdag beantwoord ik eerst nog wat mailtjes en schrijf ik een blog. Maar dat is eigenlijk geen weekend, en ook zeker niet vrij zijn. En terwijl ik dit schrijf betrap ik mijzelf erop dat het zaterdag is… En dat weekend vrij dan?

Afspraken met mijzelf 

Vorig weekend was écht weekend. Ik had op vrijdag twee deadlines afgerond en toen ik mijn computer afsloot had ik met mijzelf de afspraak gemaakt dat de computer pas op maandagmorgen weer aan zou gaan. En dat is gelukt. En wat een vrijheid! Zoals sommigen van jullie op instagram konden zien heb ik eerst een Netflix marathon gehouden op de bank en vervolgens heerlijk een hapje gaan eten. De volgende dag in huis bezig geweest en tijd door gebracht met mijn moeder. Ik was dit weekend echt ontspannen.

Ondanks dat er altijd nieuwe ideeën ontstaan in mijn gedachte en ik ongemerkt toch nadenk over styling, kleur of nieuwe ideeën voor mijn huis, wil ik deze échte vrije weekenden toch vaker gaan doen. Het zorgt ervoor dat, naast alle drukte voor werk, ik wel gefocust blijf. En zo op maandag weer vol energie kan starten met de nieuwe week.

Ik beloof dat ik nu mijn computer uitzet en nog van deze vrije zaterdag ga genieten. Vanavond een hapje eten bij een vriendin en morgen toch aan het werk bij de Libelle. Ik verheug mij nu wel stiekem al op het volgende weekend waar ik weer een écht weeken vrij van ga maken! Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

{ Het kleed wat op de grond ligt is een uniek exemplaar uit Turkije en kost tussen de €800/€900. Ben je geinteresseerd in een vergelijkbaar exemplaar ( er zijn helaas niet precies dezelfde beschikbaar) stuur dan even een mailtje naar shop(@)binti-home.nl }

information about the rug :

{ The rug on the floor is an unique piece from Turkey and costs between €800/€900. If you’re interested just send me an e-mail because there are some similair pieces available. shop(@)binti-home.nl }

Weekend vrij als ondernemer Binti Home ©BintiHome

Weekend vrij als ondernemer Binti Home ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home

25 reacties

 1. Wat heb je toch een mooi interieur! En geniet lekker van je vrije dag, soms is het gewoon even nodig (en fijn)!

 2. Mirjan Ringnalda (studioisalot)

  Wat een super leuk en herkenbaar verhaal. Ik dacht dat ik deuk was. werk 32uur, studie, gezin en huishouden, klussen en stylen ergens tussendoor en als klap op de vuurpijl nog ff de selectie winnen van eigenhuis en tuin en dan ook nog in de finale staan!!! Als je volgend weekend vrij bent hup op de bank en kijken

 3. Oh wat prachtig! Ik zou met zo’n huis altijd wel thuis willen zijn!

 4. Chaggith

  Ik wilde vragen waar die mooie bank vandaan komt?

 5. Wauw erg mooie foto’s en een leuke site!
  Zelf ben ik ook begonnen met een site over van alles wat met wonen te maken heeft:
  http://www.homeinspiratie.nl

  X Francien

 6. Marjolein

  Hoi,

  Waar komt het vloerkleed vandaan? Zo mooi!

 7. Pingback: ShowUp een uniek event met mooie merken en nieuwe ontwerpers | Binti Home Blog

 8. Wauw het is prachtig! de kleurcombinatie vind ik echt geweldig. Wij zijn zelf ook de huiskamer aan het veranderen. Nieuwe salontafel, bank, en dressoir. Dus ik zit weer vol inspiratie om het verder te stylen.

 9. Samantha Pelosi

  Hello – I would love to know where you purchased your rug – the colors are ideal for my home and I love the Turkish hand knotted rugs that look overdyed. Thank you!

 10. Pingback: Image hétéroclites chapitre IV | Elephant in the Room

 11. Pingback: Links to Love for Spring and Easter. March 2016.

 12. Pingback: 15 Colorful Scandinavian Decor Ideas for a Minimalist Spring Vibe » OrganizeYourSpace

 13. Pingback: 15 Colorful Scandinavian Decor Ideas for a Minimalist Spring Vibe – Brit + Co – home.updatelog.xyz

 14. Do you know who makes the couch?

 15. Where is the couch from? I need one too! :) <3

 16. Raegan Young

  I am interested in a similar rug with blues and corals. Please respond to discuss.

 17. Hi! Wat een prachtige bank. Zou heel graag willen weten waar ik dese kan vinden. Is precies wat wij zoeken. Btw combi met het tapijt is stunning! Gr Marjolein

 18. Pingback: Simply Chic Scandinavian Decor Ideas - Megan Morris

 19. Pingback: Interieur • 7 Kleine aanpassingen die je interieur nét iets unieker maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.