3x herfst in huis ©BintiHome

Het is oktober, tijd om de herfst in huis te halen. Ik doe dat het liefst met mijn drie favoriete woonaccessoires, plaids, kussens en kaarsen. Speciaal voor jullie maakte ik wat foto’s in ons huis én selecteerde ik de fijnste woonaccessoires op te shoppen. Lees je gezellig verder?

Herfst in huis met plaids

Een musthave voor het hele jaar door, plaids. Ik vind plaids tijdloos en ook in de zomer kan je er altijd wel een op de bank zien liggen bij ons. Maar in de herfst tover ik er nog meer te voorschijn. Hoe zachter hoe beter!

Zoals je ziet hou ik heel erg van het maken van kleur paletten, dus dat de kleur van het plaid versterkt wordt door de items eromheen. Ook mooi als je de kleur van het plaid afstemt op de gordijnen. Zo schreef ik hier een blog over onze make-over in huis en hoe je de juiste keuze maakt voor gordijnen in huis. Welk kleurpalet is jouw favoriet voor op de bank?

3x herfstsfeer in huis ©BintiHome-10
Het plaid vind je in de online shop, het gestreepte kussen shopte ik bij World of Blends.
3x najaar sfeer in huis ©BintiHome-8
Het plaid en kussen vind je in de online shop.
Warme plaids met kleurentrends van dit najaar 2019 ©BintiHome-9
Wehkamp: In the mood, Bloomingville geel, HKLiving wit, Bloomingville rood, Whkmp own grijs | Karwei: Plaid honinggeel, Plaid gerstekorrel, plaid oud roze, plaid mosterd | Fonq: Plaid terra, Plaid Nude, Plaid koper

Herfst in huis met kussens

Naast plaids mogen kussens natuurlijk ook echt niet ontbreken op de bank als je de herfst in huis wilt halen. Wat zo leuk is aan kussens is dat je gemakkelijk een nieuwe sfeer kan creëren. In het voorjaar met pastelkleuren, in de zomer met vrolijk turquoise en mintgroen en in het najaar voor meer warme herfsttinten. Je ziet ook goed bij deze post waar ik laat zien hoe je de woonkamer gezellig inricht met de trendkleur terra.

Ik heb een moodboard voor jullie gemaakt met de mooiste kussens die ik tegenkwam online. Het liefst zou ik alles meteen shoppen, ik hou zo van deze warme najaarstinten!

3x kussens met warme tinten ©BintiHome-9
Het linker kussen shopte ik bij El Ramla Hamra, het gele kussen is van Urban Culture Nature en het achterste kussen komt binnenkort in Binti Home Shop.
Herfst in huis met kussens trendkleuren najaar 2019 ©BintiHome-9
Karwei: Lewis hazelnoot, Kussenhoes Daaf, Kussenhoes Mito, Kussen Rory | Fonq: HK Living streep, BePure spool, HK Living velvet skin | Wehkamp: Riverdale Ivy, House Doctor ikat, Bloomingville rond, In the mood kussen

Kaarsen zorgen voor warmte

Zodra het begint te schemeren spring ik op om de kaarsen aan te steken. Ik vind dit zo ontzettend gezellig! Kaarsen geven zoveel sfeer en je hebt ze natuurlijk in de meest uiteenlopende maten en kleuren. Mijn favoriet? De gouden kaarsenhouders voor dinerkaarsen gecombineerd met stompkaarsen in mijn favoriete kleuren. De perfecte manier om een gezellige setting op de salontafel te creëren. Ik koos hier voor oker geel en goud omdat dit mooi past bij de warme tinten van de plaids en kussens op de bank. Bij het tv meubel koos ik juist weer voor kaarsen met een mintgroen accent omdat dat in die setting weer mooi past. Zo kan je dus je woonaccessoires goed afstemmen op de omgeving en warme kleur paletten creëren.

Herfst in huis met warme kaarsen ©BintiHome-5
Kaarsen shop ik bij Dille & Kamille en Xenos
Herfst in huis met warme kaarsen ©BintiHome-5
Deze prachtige kaarsenstandaard is van Return to Sender en wordt gemaakt in India.

Nu ben ik erg benieuwd hoe jij het liefst de herfst in huis haalt? Verander je veel in je interieur bij elk seizoen?

Meer inspiratie voor herfst in huis?:

Herfst in huis met deze drie musthaves ©BintiHome-2
Shop deze plaids in de shop!

Deze blog bevat affiliate links, dit houdt in dat ik een klein percentage ontvang als jij iets koopt via één van de bovenstaande links.