Hay House Amsterdam shoptip ©BintiHome-6

Je zou toch elke dag wakker kunnen worden terwijl je uitkijkt over de prachtige grachten van Amsterdam door deze fantastische hoge ramen. Daglicht vind ik een heel belangrijk onderdeel in huis. Het laat alles er zo mooi uitzien en het ‘licht’ je interieur erg mooi uit. Geloof je mij als ik vertel dat deze foto niet in een woonhuis is gemaakt maar de vernieuwde Hay store ofwel Hay House Amsterdam?

Hay House Amsterdam

Herinneren jullie nog dat ik alweer drie jaar geleden als allereerste blogger een artikel schreef over de nieuwe Hay winkel in Amsterdam? Op de ochtend dat ze nog bezig waren met de laatste aanpassingen was ik al druk met de camera in de weer. Hay Amsterdam heeft dezelfde eigenaressen als Friday next, een interieur conceptstore waar ik 2,5jaar heb gewerkt. Ik was dan ook super blij dat zij net zo enthousiast waren als ik om de foto’s te maken. De foto heeft toen zelfs in de Vtwonen gestaan!

Dit keer was ik wel iets later met fotograferen. Hay Amsterdam heeft zich inmiddels uitgebreid tot een mini warenhuis van maar liefst twee verdiepingen. Of eigenlijk Hay House Amsterdam want ze hebben echt hun best gedaan een huiselijke sfeer neer te zetten. Deze slaapkamer bijvoorbeeld is echt een pure inspiratiebron voor de slaapkamer in ieder huis vind je ook niet? De twee grote spiegels vind ik echt prachtig en het bureautje of kaptafel zo voor het raam vind ik een heel sfeervol idee. Perfect daglicht voor in de ochtend! Het DOT sprei in deze roest oranje tint staat erg sfeervol in de crispy witte kamer.

Slaapkamer inspiratie Hay House Amsterdam shoptip ©BintiHome-6

HAY House AMSTERDAM ©BintiHome

Industriële winkelinrichting

De hele winkel is gevestigd in een monumentaal pand wat zorgt voor mooie elementen zoals de vloeren en hoge plafonds. Een mooi contrast zijn de industriële elementen die zijn toegevoegd zoals de grote trap naar de eerste verdieping. Dit staat ook erg mooi bij grafische New Order kastsysteem van Hay. Daarnaast hebben ze een mini market met stellingkasten vol met woonaccessoires en gifts. De perfecte plek om een cadeautje te scoren voor een ander of voor jezelf. Ik ben altijd weg van de collectie van Hay door de simplicity, eenvoud en mooie kleuren paletten. Daarnaast werken ze ook veel met externe designers dat voor een eclectische maar toch harmonieuze collectie zorgt.

HAY House AMSTERDAM ©BintiHome

Hay House Amsterdam shoptip gifts ©BintiHome-6

HAY House AMSTERDAM ©BintiHome

De trend van 2016 – Een bank in fluweel

Toch wel echt de trend van 2016 en die zeker nog wel door gaat in 2017. De stof fluweel in een mooie diepe kleur als donkerblauw of marsala. Of, voor een gedurfde look, juist in een hippe okergeel of zacht pastel roze. De stof fluweel zien we veel terug komen in het interieur. Sommige durven het aan om een hele bank hiermee te bekleden maar een kek fauteuiltje is ook al een mooie eyecatcher. De foto hieronder is ook net een setting uit een bestaande woonkamer en ondanks dat de kleuren iets wat donker zijn voor mij vind ik het geheel echt prachtig. Het roze combineert erg mooi met donkerblauw, grafische zwart en planten.

Hay House Amsterdam shoptip fluweel trend ©BintiHome-6

HAY House AMSTERDAM ©BintiHome-11

Shoptip Hay House Amsterdam ©BintiHome

Voor de liefhebbers, Hay Amsterdam is echt een must visit. Voor lekker koffie, inspirerende stijlkamers en talloze prachtige producten voor in huis.  Hay House Amsterdam is 7 dagen open in de week en gevestigd op de Spuistraat 281abc in Amsterdam.

Winkeltip HAY House AMSTERDAM ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren