Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-3

Een groen interieur, met deze drie tips breng je deze trendkleur in huis en creëer je een warme sfeer.

Een tijdje geleden mocht ik de styling en fotografie doen voor Stek Magazine in het prachtige huis van Michelle. Zij hebben een gigantische verbouwing achter de rug. Het resultaat? Een prachtig elegant interieur met mooie blikvangers zoals de glazen pui, de visgraatvloer en de keuken. Het kleurgebruik bestaande uit vooral naturellen zorgen voor een rustige en relaxte sfeer.

Zoals bij elke shoot voor Stek Magazine werk ik met een kleurenpalet. Voor deze shoot wilde ik een groen interieur creëren. Aan de slag dus met de kleur groen. Maar hoe doe je dat precies? Ik leg het uit aan de hand van drie stappen. Lees je mee?

Woonkamer styling in warme herfstkleuren ©BintiHome
Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-6
Woonkamer styling in warme herfstkleuren ©BintiHome

1. Moodboard voor een groen interieur

Om een groen interieur te creëren of interieur in iedere andere kleur is het goed om met een moodboard te starten. Vaak kies ik een kleur uit om mee te beginnen, in dit geval was het donkergroen. Ik maak daarnaast een kleurenpalet bestaande uit twee basiskleuren en 2 á 3 accentkleuren.

Voor deze restyling heb ik voor de basis de kleuren van Michelle gebruikt, dus beige en naturellen. En voor de accentkleuren verschillende tinten groen en zwart. Het zwart komt ook terug in de pui en geeft het geheel een chique uitstraling. Door dit te combineren met pure materialen en diverse tinten groen krijgt het wel een warme uitstraling. Soms kan zwart namelijk wat hard zijn in een interieur maar door hier dus een balans in te vinden krijgt het zwart juist een chique uitstraling.

Je kan een moodboard maken met sfeerbeelden maar ik heb meteen de producten erbij gezet. Deze shopte ik bij de online shops Wehkamp en Deens. Het moodboard maakte ik met photoshop maar er zijn ook verschillende apps waarbij je afbeeldingen bij elkaar kan verzamelen. Of je pint ze op een Pinterest bord!

Moodboard voor een Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-2
Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-35
Woonkamer styling in warme herfstkleuren ©BintiHome
Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-37

2. Alleen producten in de kleur groen?

Het is niet zo dat je alleen maar groene producten hoeft te gebruiken in de styling van een groen interieur. Je kan, zoals hierboven te zien in mijn kleurenpalet, ook zeker zwart toevoegen, naturellen en andere groentinten. Door te variëren met diverse tinten groen ontstaat er een speels geheel.

Voor de styling van deze woonkamer wilde ik de volgende producten toevoegen:

  • Kussens
  • Plaid
  • vloerkleed
  • Tafellamp
  • Accessoires voor op tafel

Met deze verschillende elementen kan je je interieur dus een andere look geven! Dit kan dus in elke kleur die je wilt, als je maar zorgt dat de nieuwe kleur(en) die je wilt toevoegen goed verdeeld zijn over de ruimte. Dit kan je ook goed zien hoe ik dit in de woonkamer van Michelle heb gedaan.

Groen-interieur-voor-en-na-restyling
Woonkamer styling in warme herfstkleuren ©BintiHome
Woonkamer styling in warme herfstkleuren ©BintiHome

3. Shop de stijl en aan de slag!

Uiteraard deel ik weer graag met jullie waar de producten vandaan komen die ik heb geshopt voor de styling van een groen interieur in deze woonkamer.

woonkamer trendkleur glazen zwarte pui ©BintiHome-32
Groen interieur in de woonkamer trendkleur ©BintiHome-37

Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe je met een paar elementen al een andere sfeer kan creëren. Ik ben ontzettend fan van deze groentinten in een interieur, ze geven zoveel warmte!

Ben je benieuwd naar het hele artikel die bij deze shoot hoort? Download dan de nieuwste editie van Stek Magazine in de app store.

Laat je even weten wat je van deze restyling van een groen interieur vindt? Fijne dag!

Stylingtips woonkamer trendkleur ©BintiHome-8

Meer inspiratie voor de woonkamer?:

  • Deze blogpost bevat een aantal affiliate links