Groeien als ondernemer? Hoe pak je dat aan? En hoe maak je de juiste keuzes voor een succesvolle onderneming? Ik deel hier mijn persoonlijke ondernemersverhaal.

Groeien als ondernemer

Ondernemen is spannend maar vooral heel erg leuk. Een paar dagen geleden realiseerde ik mij dat het alweer het jaar 2019 is wat betekent dat mijn bedrijf Binti Home bijna 10 jaar bestaat! Op 24 augustus 2009 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel als stylist en nu 10 jaar later heb ik mogen groeien als ondernemer en doe ik elke dag waar ik gelukkig van word.

Maar het ondernemen is wel een reis, een reis van heel veel leermomenten. En juist deze leermomenten hebben ervoor gezorgd dat ik kon groeien als ondernemer en dat ik bepaalde keuzes heb gemaakt wat ervoor zorgt dat ik aan de meest mooie projecten heb mogen werken.

Groeien als ondernemer en succesvol ondernemen mijn tips binti home1

Mijn persoonlijk ondernemersverhaal

Voordat ik ga vertellen hoe ik deze groei heb ervaren de afgelopen jaren en wat mijn persoonlijke tips zijn voor succesvol ondernemen, wil ik je onderstaande video laten zien. In deze video vertel ik mijn ondernemersverhaal en leg ik aan de hand van verschillende situaties uit wat er voor heeft gezorgd dat ik op een andere manier ben gaan ondernemen. En nu deel ik dit ook graag met jou want wellicht herken jij jezelf hierin!

Na de video geef ik een korte samenvatting over wat je in de video ziet zodat je het nog even kan teruglezen.

Abonneer je hier gratis op mijn kanaal om geen video’s te hoeven missen!

Ondernemersvideo

Ik vertelde het al in bovenstaande ondernemersvideo, ik ben super trots en dankbaar dat ik alweer 10 jaar mag ondernemen. En daarom deel ik de komende tijd verschillende blogs en video’s met jullie met mijn ondernemers tips.

Ik deel hierin mijn ervaringen en laat dat vooral inspiratie zijn want het is niet zo dat je het op deze manier moet doen want ik geloof dat ondernemen een persoonlijke reis is, maar wellicht helpt het je wel om bepaalde keuzes te maken.

Mijn belangrijkste tip om te groeien

In de video deelde ik het al. Een opdracht in 2015 zorgde ervoor dat ik anders ben gaan ondernemen en dat 1 ding het allerbelangrijkste is : ondernemen op gevoel. Die opdracht in 2015 voelde namelijk vanaf begin af aan niet goed. Puur omdat ik dacht, de opdracht past niet goed bij mij en sluit eigenlijk niet helemaal aan bij mijn stijl of wat ik mooi vind. Maar ik heb deze opdracht toch gedaan met als gevolg dat het een hele moeizame lange samenwerking werd waar heel veel tijd in is gaan zitten. Uit privacy noem ik geen namen of verdere details. Maar deze opdracht heeft er dus voor gezorgd dat ik vanaf dat moment alleen nog maar naar mijn gevoel ben gaan luisteren. Want dat is het allerbeste wat je kan doen : luister altijd naar je gevoel, dan kan je eigenlijk niet mis gaan!

”Het allerbelangrijkste is : ondernemen op gevoel”

Een jaar later werd bevestigd dat dit het allerbeste is wat ik kan doen, naar mijn gevoel luisteren. Waarom?…

Nee zeggen is oké

Ik werd gevraagd voor een mega klus, maar echt een gigantische opdracht. Ik mocht namelijk een hele grote stand inrichten op een beurs in het buitenland. Wow, dat was nog eens een grote klus, echt een heel groot compliment. Maar… het voelde niet goed. En op dat moment dacht ik weer even terug aan de situatie van het jaar daarvoor met de photoshoot. En ik dacht : nee, ik had met mijzelf afgesproken om alleen nog maar te doen wat goed voelt en dus echt naar mijn gevoel te luisteren.

Ik heb dus nee gezegd tegen deze mega grote opdracht. Natuurlijk wel spannend want ik wist natuurlijk niet hoe het verder zou lopen. Ondanks dat ik het spannend vond vertrouwde ik op mijn gevoel.

En je voelt hem al aankomen, een paar weken alter werd ik benaderd voor een droomklus. Ik mocht namelijk de complete stand van Flexa inrichten op de Vtwonen en designbeurs ( voorheen de Woonbeurs). Een opdracht die natuurlijk perfect bij mij past. En het mooie is, als ik dus ja had gezegd tegen die opdracht in het buitenland had ik deze opdracht voor Flexa niet kunnen doen wat het viel in deze periode. Dus omdat ik Nee heb gezegd kon ik doen waar ik echt blij van werd. Oh wat ben ik trots op het resultaat van dit stand ontwerp op de vtwonen en designbeurs. Van het begin tot eind heb ik het totale ontwerp en styling mogen doen van de Flexa ColourLab. Super fijn samengewerkt met het creatief team van Flexa en de standbouwer Zee Projects.

En met dit verhaal wilde ik graag met jullie delen dat voor mij persoonlijk het echt de nummer 1 methode is om te werken ; Doe alles op gevoel. Voelt iets meteen niet goed of twijfel ik? Dan doe ik het niet. Ik geloof erin dat er uiteindelijk altijd iets beters of mooiers op je pad komt waar je écht gelukkig van wordt. En door te doen waar je blij van wordt kan je groeien als ondernemer en echt succesvol worden met je bedrijf.

”Ik ben erg benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt en hoe jij onderneemt? Deel het hieronder in de comments want dat vind ik leuk om te lezen!”

Wil je meer artikelen lezen over ondernemen en inspiratie opdoen om te groeien als ondernemer? Klik dan op één van de onderstaande artikelen :