Gouden accenten in je interieur woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome

Gouden accenten in je interieur? Elise laat in deze binnenkijker zien hoe zij dit heeft toegepast in haar woonkamer.

Gouden accenten in je interieur

Het toepassen van gouden accenten in je interieur, toch wel één van de interieurtrends van 2017 én 2018. Het interieur van Elise omschrijf ik als City Chic, dit komt met name door het gebruik van luxe materialen als brass, marmer, glas en fluweel. De basis van de woonkamer is licht en fris, een moderne Scandinavische sfeer. Deze mooie rustige basis is een mooi startpunt voor de toevoeging van kleur. Hierdoor knallen de kleuren en mix van materialen er nog meer uit.

Goud geeft een interieur een warme en een luxe uitstraling. Maar hoe pas je gouden accenten precies toe in je interieur? Hieronder zie je verschillende styling tips hoe jij zelf aan de slag kan gaan om jouw woonkamer warm en gezellig in te richten.

Maar eerst nog even een korte introductie over Elise. Ze woont bijna een jaar in dit huis samen met haar vriend Jermaine en dochter Soleil. In deze video die ik maakte geeft Elise een uitgebreide rondleiding in de woonkamer. Ze werkt bij Sissy Boy bij de Knsm-laan in Amsterdam. ”Dit is trouwens niet zo goed voor mijn portemonnee haha. Ze hebben er zoveel leuke spullen.” vertelt Elise. Inspiratie voor haar interieur haalt ze uit reizen en stedentrips. ”Ik ben daarnaast echt gek op festivals en met name richting techno/house. Heel de dag dansen, eten en met vrienden zijn, dan ben ik echt op mijn gelukkigst. Ook ben ik gek op boeken lezen, yoga, de zee, en sta ik graag in de keuken om nieuwe Vegan recepten uit te proberen.”

City Chic Wonen woonkamer Elise Home tour fluweel trend ©BintiHome

Gouden accenten in je interieur woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome

Goed verdelen over de ruimte

Het toepassen van gouden accenten in je interieur moet wel zorgvuldig gebeuren voordat jouw woonkamer een te kitscherige uitstraling krijgt. Allereerst is het belangrijk dat er een goede balans is. Verdeel het kleurenpalet goed over de ruimte. ”De basis van onze woonkamer is Scandinavisch, de houten vloer hebben we wit geschilderd, er hangen linnen witten gordijnen en de wanden zijn wit. Dit zorgt voor rust en een eenheid.” vertelt Elise. ”En doordat kleuren op verschillende plekken terug komen ontstaat er een balans. Zoals de creme kleur van het vloerkleed in bv de kussens en de gordijnen, maar ook het fluweel dat weer terug komt in de poef, stoel en kussens. Ook zijn er veel hoekjes en dit zorgt dat het niet kil is.”

Hetzelfde geldt dus voor de gouden accenten in je interieur. Als je naar de zithoek kijkt komt het goud terug in de salontafel, de vintage kar, de lamp die Elise scoorde bij de Kringloop en de verschillende kandelaren. Eventueel kan je op de bank nog een kussens leggen met een subtiel goud accent.

Gouden accenten in je interieur woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome

” Mijn favoriete plek in de woonkamer is de bank met de verschillende kussens en materialen met de California lijsten boven de bank. Heeft een relaxte, bohemian/chic vibe.”

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome12

Unieke vondsten bij de kringloop

Goud komt veel terug in de nieuwste interieurcollecties van verschillende merken en winkels. Toch kan je ook kijken naar unieke vondsten bij bijvoorbeeld de Kringloop. Want ook vroeger werd goud veel gebruikt in het interieur en hoe tof is het om die vintage vondsten nu weer opnieuw te gebruiken in de styling van de woonkamer?

”Ik koop geregeld spulletjes bij de kringloop en knap deze op om het zo weer een nieuw leven te geven.” vertelt Elise. ”Ik hou er heel erg van om naar de IJ-hallen of Waterlooplein ( Amsterdam ) te gaan, een beetje struinen en tegen mooie en originele spulletjes aanlopen. Ik kan zo blij worden van toffe dingen die ik voor een heel klein prijsje vind, zowel voor mijn huis als kleding. ”

Bezoek jij wel eens een kringloop winkel? Ga geregeld terug naar dezelfde winkel want vaak wordt dit wekelijks aangevuld! Wie weet vind jij een bijzonder item voor in jouw huis!

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen steigerhout eettafel zelf maken ©BintiHome3

Gouden accenten in je interieur woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome

Mixen en matchen voor een gezellig interieur

De geshopte unieke vintage vondsten van de kringloop kan je weer mooi combineren met nieuwe items uit de laatste interieurcollecties. Het mixen en matchen van items van verschillende plekken zorgt voor een persoonlijk en uniek interieur. Ik denk dat we daar allemaal naar op zoek zijn. Door te werken met gelaagdheid ontstaat er een gezellige inrichting. Kijk maar naar de zithoek van Elise. Veel kussens, vloerkleed, vloerkussens, poefjes en tafeltjes zorgen samen voor een sfeervol geheel.

”Een ruimte wordt gezellig door verschillende warme en natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan wollen dekens, tapijt, velvet, kleur en hout. Maar ook door bohemian spullen te gebruiken zoals dromenvangers, kussens met franjes spiegels en veel planten.” vertelt Elise. ”Onze woonkamer is een ratje toe van echt van alles. Van de echte Eames stoelen, vintage items, zelfgemaakte spullen, spullen van reizen, Sissy-Boy en andere woonwinkels. Ik shop graag bij Sissy-Boy, Neef Louis in Amsterdam-Noord, van Dijk & Co, Kringloop en neem graag iets mee van reizen waar ik ben geweest. Online doe ik nooit aankopen. Ik wil het echt zien en de materialen voelen.”

Toch deel ik hier de link naar de shop de stijl blog zodat jij ook in de City Chic woonstijl van Elise kan shoppen ;). Een mooie manier om gouden accenten in je interieur toe te voegen. Maar je kan natuurlijk ook haar interieur als inspiratie gebruiken als je jouw favoriete winkels gaat bezoeken.

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen wit bureautje ©BintiHome4

City Chic

Het goud zorgt toch wel echt voor een city chic uitstraling. ”Ik houd erg van mixen & matchen. Onze woonstijl kan je wel Bohemian-chic noemen. De basis is Scandinavisch en er hang een bohemian vibe. Ik ben gek op Marrakech, de vibe van de producten met warme materialen die je daar kunt kopen. Denk aan producten met Mozaïek, kleur, goud en franjes. Ik houd absoluut niet van te netjes. Ons interieur heeft ook een vleugje Parijs chic door het gebruik van marmer. En het rouwe van Berlijn komt terug in de industriële zelfgemaakte tafel. Ook ben ik gek op planten, heel veel planten.” Daar kan ik mij volledig in vinden, planten mogen natuurlijk in geen enkele ruimte ontbreken in huis. Ze maken echt elke ruimte gezellig. Zie hier meer inspiratie over stylen met planten in huis.

Naast de zithoek kan je het goud ook verder doorvoeren in je interieur. Denk aan gouden lijsten die je op de grond zet of in een groepje ophangt. Deze lijsten shopte Elise bij de Ij-hallen in Amsterdam. Maar je kan ze wellicht ook bij de kringloop vinden. Ook kan je een verzameling van gouden accessoires op een kastje of openhaard in een andere hoek van de kamer zetten. Door het goud goed te verdelen ontstaat er een balans in het interieur.

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen gouden lijsten ©BintiHome14

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen mini openhaard zwart ©BintiHome5

Persoonlijkheid

Een interieur is toch ook gezellig doordat dit een persoonlijke uitstraling heeft. Een interieur dat een reflectie is van wie jij bent, wat je mooi vindt en misschien kan je er zelfs herinneringen terug vinden. Persoonlijkheid is het belangrijkste in ieder interieur. Dit kan je toepassen door bovenstaande tips, dus unieke vintage vondsten shoppen en eventueel opknappen. Maar ook door bij verschillende winkels te shoppen en interieuraccessoires mee te nemen uit verschillende landen waar je bent geweest. Maar ook kan je denken aan een erfstuk van familie dat nu een mooi plekje krijgt in jouw interieur.

Persoonlijkheid komt ook terug in een interieur door zelf meubels of accessoires te maken. ”Ik ben erg trots op de houten tafel met bankje die mijn vader en vriend hebben gemaakt. Ik zag een vergelijkbare tafel ooit bij Neef Louis maar vond het nogal prijzig. Mijn vader die erg handig is bood aan om voor ons nieuwe huis destijds in Amsterdam de tafel voor ons te maken. Het bankje maakte ze samen later.”

Ik ben erg benieuwd wat je van de kleurrijke woonkamer van Elise vindt? En of jij ook aan de slag gaat met gouden accenten in je interieur voor een gezellige en persoonlijke sfeer? Laat zeker jouw reactie hieronder achter, ik ben benieuwd!

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen gouden drank kar ©BintiHome2

”Klik hier om de stijl van Elise te shoppen”

Gouden accenten in de woonkamer woonstijl City Chic Wonen ©BintiHome

Meer inspiratie voor kleur in huis? :

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home