Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-2

Gordijnen kiezen voor in huis, ik hoor regelmatig dat hier niet altijd de benodigde aandacht aan wordt gegeven bij het inrichten van een huis. Maar gordijnen kunnen echt een wereld van verschil kan maken in een interieur. Zowel qua uitstraling maar ook qua licht én temperatuur.

Gordijnen kiezen voor de woonkamer

Zoals jullie wellicht weten hebben wij al een langere tijd licht grijze linnen gordijnen hangen in de woonkamer. Met de vorige grijze bank stonden ze erg mooi maar met onze nieuwe bank stonden ze eigenlijk net wat flets. We hadden ze meegenomen uit ons vorige huis en ze pasten wel bij het huis. Echter begon ik de laatste tijd toch steeds meer te twijfelen. Zou het niet gaaf zijn om meer sprekende gordijnen op te hangen? Wellicht in een kleur?

Ik wilde gordijnen kiezen die net even wat meer contrast geven. Ik bestelde daarom wat kleurstaaltjes van Veneta.com en was meteen helemaal weg van de drie onderstaande kleuren. De onderstaande (grote) stalen zijn trouwens van de adviseur die langs kwam maar je kan zelf kleine stalen bestellen. Ik deelde een foto op Instagram met de vraag welke jullie favoriet was. Er is zo ontzettend veel op gereageerd, heel erg leuk!

Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-25

Als ik een kleur kies voor ons interieur doe ik dat heel erg op gevoel. Misschien herken je het wel. Van de drie kleuren ging mijn oog eigenlijk meteen naar het groene gordijn. Echter vond ik die okergele ook wel heel erg tof. Uiteindelijk toch gekozen voor de groene voor net iets meer contrast, ook komt het groen terug in het vloerkleed én zijn er verschillende nuances groen terug te vinden in de woonkamer dus hiermee is het mooi in balans.

Tips om de juiste gordijnen te kiezen :

  • Een neutrale kleur is altijd goed voor gordijnen, bijvoorbeeld een lichte tint of een warme aardetint. Ik hou zelf altijd van contrast en dat kan ook zeker met neutrale gordijnen. Zorg bijvoorbeeld dat het gordijn een tint lichter of donkerder is dan de vloer, dan de bank etc. Op deze manier ontstaat er contrast.
  • Als je een gordijn in een kleur wilt dan is het goed om al naar de kleuren in je interieur te kijken. Voor een balans in je interieur kies je vervolgens een gordijn uit in een kleur uit je interieur. Hierboven leg ik al uit waarom wij voor groen hebben gekozen. Overigens had okergeel ook mooi gestaan omdat dit ook op verschillende plekken terug komt in de woonkamer. Het gaat altijd om die balans.
  • Er zijn verschillende type gordijnen, inbetween, overgordijnen ( eventueel verduisterend) en voile/vintrage. Kijk goed wat bij jouw situatie past. Zo kan je in de slaapkamer kiezen voor verduisterend maar voor de woonkamer is dat misschien net even te donker, daar kies je dan weer sneller voor een inbetween.
  • Vraag altijd (gratis) kleurstalen op. Zo kan je namelijk de kleuren in jouw eigen huis zien met het daglicht. Ook kan je de kleuren vergelijken met de kleuren in je interieur. Zo kan je al gauw goed zien of je voor het juiste gordijn kiest.
Groene gordijnen voor de woonkamer styling tips en inspiratie ©BintiHome-25
Hier zie je goed dat de woonkamer een hele warm uitstraling krijgt door de nieuwe groene gordijnen.

Gordijnen kiezen voor de woonkamer

Voor de woonkamer kozen we dus voor een groentint. Op de foto hieronder zie je heel goed die balans waar ik eerder over schreef. De kleur groen komt op verschillende plekken terug in het interieur. Het vloerkleed, plaid, planten, eetkamerstoel, een nuance groen in de kast bij de eettafel en het wandkastje. Zoals je ziet hoeft het niet precies dezelfde kleur te zijn maar een tint lichter of donker zorgt voor een speelse uitstraling. We hadden eventueel ook voor oker of camel kunnen kiezen omdat dat ook op meerdere plekken terug komt. Kijk dus goed naar de kleuren in je interieur en stem je gordijnen hier op af.

Of, als je prachtige gordijnen vindt in een geweldige kleur dan kan je je interieur natuurlijk ook afstemmen op de gordijnen ;).

Balans in huis met gordijnen ©BintiHome-18
Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-14
Groene gordijnen in de woonkamer van Veneta ©BintiHome
Groene gordijnen van Veneta ©BintiHome-18
Gordijn Heather Mint enkele plooi – Veneta.com

Gordijnen kiezen voor de babykamer

Onze babykamer hebben jullie vast al eens voorbij zien komen. Ergens vond ik het vervelend dat de gordijnen niet verduisterend zijn. Hieronder zie je heel goed wat ik bedoel. De gordijnen rechts zijn de oude gordijnen welke verkocht werden als (semi) verduisterend. Hier zat zelfs een laagje achter maar niet dik genoeg want overdag was het alsnog erg licht. En voor de slaapkamer van mijn zoontje vind ik het fijn als het overdag ook gewoon donker is. Het dag nacht ritme heeft hij al goed maar ik vind het toch prettig als de kamer iets donkerder is dan dat hij nu is.

Gordijnen kiezen voor de babykamer  ©BintiHome

Ik ging daarom op zoek naar verduisterende gordijnen op de website en wat blijkt, alle overgordijnen kunnen verduisterend gemaakt worden! Hieronder zie je het resultaat, links is het nieuwe verduisterende gordijn van Veneta.com. Dit is hét effect wat ik wilde hebben! Hieronder zie je nog een foto waarbij ik op hetzelfde tijdstip (14.00 ’s middags) een foto heb gemaakt met gordijnen open en dicht. Wat een verschil hè?

Ik koos voor een neutrale tint van de gordijnen zodat dit mooi in balans is met het behang en de vele kleuren in de babykamer. Ook wilde ik dat het hemeltje eruit zou blijven springen. Ik ben super tevreden!

Verschil tussen verduisterende gordijnen babykamer ©BintiHome-24
Links is het nieuwe gordijn van Veneta.com en rechts het oude semi- verduisterend gordijn.
Verduisterende Gordijnen kiezen voor de babykamer ©BintiHom
Beiden foto’s zijn om 14.00uur gemaakt, links met gordijnen open en rechts dicht.
Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-19
Gordijn Madonna Mat Ecru overgordijn – Veneta.com

Gordijnen kiezen voor de slaapkamer

Als laatste ga ik jullie iets laten zien wat ik eigenlijk verborgen had willen houden haha. Ik denk dat we het allemaal wel herkennen, een ruimte of hoek in huis waar je écht niet blij mee bent. Als eerst laat ik jullie het resultaat zien, want wauw ik ben zo verliefd op onze nieuwe okergele fluweel look gordijnen. Ze geven echt een hotel chic uitstraling. We kozen daarnaast voor voile met een prachtig werkje voor wat extra privacy overdag. Deze combinatie vind ik werkelijk prachtig!

De okergele gordijnen voegen mooi samen met de natuurlijke tinten in de kamer én zijn daarnaast een krachtige eyecatcher. Ik heb nu het gevoel dat de slaapkamer bijna helemaal compleet is. Dan kan je zien wat gordijnen voor een effect kunnen hebben in een ruimte. Ik word er blij van.

Gordijnen kiezen voor de slaapkamer city chic©BintiHome-26

Waar ik minder blij van werd… en nogmaals ik wilde dit echt niet laten zien. Maar zelfs in mijn werk als stylist maak ik wel eens ‘verkeerde’ of nou ja, snelle keuzes. Toen we hier kwamen wonen wilde ik meteen gordijnen voor de ramen. Maar omdat het plafond zo hard was hadden we zoiets, oke we hangen wel even gewone gordijnen op die we in de muur kunnen boren. Ik had twee verschillende gordijnen van de winkel meegenomen want ik twijfelde over de maat. En inderdaad, één set paste niet dus daarom de andere gordijnen erbij gedaan.

Maar dit waren gordijnen in een andere kleur omdat ik wilde kijken welke van de twee het mooiste zou staan. Nou en uiteindelijk hing het twee jaar later nog zo… Dus je snapt dat ik nu ontzettend blij ben met deze nieuwe gordijnen in de slaapkamer.

Gordijnen-kiezen-voor-de-slaapkamer-hotel-chic-interieur
Okergele velours Gordijnen in de slaapkamer van Veneta ©BintiHome-13
Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-22

Wat trouwens ook nog een voordeel is van de verduisterende gordijnen is dat ze de warmte grotendeels buiten houden. Onze slaapkamer is op het zuiden en met de hete zomerdagen kan het zo ontzettend warm worden binnen. Daarom houden we de gordijnen dicht en ik merk al een stuk verschil sinds deze verduisterende gordijnen hangen. Stel jouw woonkamer is op het zuiden dan kan je daar ook voor verduisterende gordijnen kiezen.

Gordijnen kiezen voor in huis mijn styling tips en inspiratie ©BintiHome-27
Inspiratie voor okergele velours gordijnen en vitrage in de slaapkamer ©BintiHome-20
Gordijn Conclusion mosterd & Vlair Naturel Voile – Veneta.com

Ik ben echt ontzettend blij met de restyling van deze hoek in onze slaapkamer. Het geeft een rijke en hele warme uitstraling. Het was een feestje om deze drie nieuwe gordijnen uit te zoeken en te stylen in huis.

Ik hoop dat ik je in deze blog heb kunnen inspireren dat gordijnen kiezen niet zo moeilijk is. Bestel een aantal gratis kleurtesters en ga thuis aan de slag. Ik ben erg benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat voor gordijnen?

”Kies jij voor naturel tinten of juist veel kleur? ”

Deze blog is een samenwerking met Veneta.com. Ben jij op zoek naar gordijnen? Laat je inspireren door de grote collectie op de website én bestel gratis kleurstalen zodat je thuis kan kijken welke het beste bij jou past.