Wat heb ik geleerd van mijn vakantie en Social Media Detox?

Wat heb ik geleerd van mijn vakantie ©BintiHome

Hallo lieve volgers, het is tijd voor weer een nieuwe blogpost na maar liefst vier weken even een Social Media Break. Het is heerlijk om vandaag weer aan de slag te gaan op deze Blue monday ;)

Terug van vakantie

Het is maandag, ook wel Blue Monday. Ik geloof er niet in en al helemaal niet omdat het vandaag mijn eerste werkdag is na mijn vakantie. Yes! Ik ben er weer en ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan. Jullie hebben vast meegekregen dat ik sinds begin december heerlijk vakantie aan het vieren was in Egypte samen met mijn man. Ik had al het voornemen om niet echt te gaan werken en was dan ook best trots dat het bijna helemaal gelukt was om het werk af te ronden voordat ik het vliegtuig in stapte. Ik heb de eerste twee weken toch nog wel het één en ander moeten doen maar er lag veel minder druk op dan voorgaande vakanties.

Tijdens eerdere vakanties presteerde ik het vaak genoeg dat ik letterlijk tot de laatste minuut van vertrek nog snel mailtjes aan het afhandelen was, foto’s en video’s via wetransfer versturen en vooral heel erg gestrest weg gaan. Dit keer moest dat anders! En dat gebeurde ook, ik ben nog nooit eerder zo relaxed op vakantie gegaan.

Echt vakantie!

Ik schreef er al eerder over : ‘ Kan je wel vakantie nemen als zelfstandig ondernemer?‘. Ik heb echt ontzettend leuke reacties van jullie ontvangen en wat mij vooral opviel is dat er zoveel herkenning is. Want we hebben allemaal het gevoel dat we niet echt pauze kunnen nemen van onze dagelijkse werkzaamheden. Of dit nou je eigen bedrijf is, social media posts of het volgen van anderen. Alles gaat non stop door. Al gauw had ik in de vakantie besloten dat ik een Social Media Detox wilde gaan doen. Even ruim twee weken zonder de blog, zonder mail, zonder instagram, facebook, eigenlijk alles. Ik vond het best spannend en zelfs toen ik het had aangekondigd online heb ik al jullie reacties met een glimlach gelezen.

En toen? Toen gebeurde er eigenlijk helemaal niets. Geen afkickverschijnselen, behalve dat ik af en toe mijn telefoon automatisch pakte en opende om er vervolgens achter te komen dat mijn telefoon best saai is zonder al deze apps. Want!, ik had namelijk ook de apps als Instagram en Facebook verwijderd. Dan kon ik ook niet in de verleiding komen om ze toch stiekem te openen.

Eindelijk de tijd om eens een boek te lezen. En dat is gek, want die tijd is er eigenlijk altijd wel. Maar het wordt toch opgeslokt door het scrollen over Instagram en Facebook. Het gevolg? Ik heb twee boeken uit, héél veel series gekeken samen met Mahmoud, quality time met familie en vrienden én vooral lekker ontspannen. En wat deed het mij goed, om eens niet het gevoel van stress en gehaast te hebben. Ik voel mij dan ook echt ontzettend relaxed. Nu is het natuurlijk belangrijk om dit gevoel vast te houden.

Wat heb ik geleerd van mijn vakantie ©BintiHome
{ Foto door Mahmoud Sherif }

Wat heb ik geleerd?

Als je mij vraagt wat ik heb geleerd is eigenlijk dat ik prima zonder de social media accounts kan. Ik merkte namelijk dat ik het niet heel erg miste. En dan met name Facebook. Vanaf 1 januari ben ik weer actief op Instagram en daar ben ik wel weer heel erg blij mee want dat is toch de beste plek om geïnspireerd te raken, te netwerken en het delen van inspiratie. Maar ik probeer nu wel twee momenten op een dag Instagram te openen en niet de hele dag door. Daarnaast heb ik de Facebook app wel van mijn telefoon gelaten. Het eindeloos scrollen door andermans leven en vele entertainment filmpjes zien bleek voor mij toch wel een klein beetje tijdsverspilling. Zeker gedurende de dagen dat ik gewoon aan het werk moet. Ik open daarom Facebook gewoon af en toe op de computer om toch up to date te zijn.

En zodra er een blog live staat plaats ik dit wel op mijn zakelijke pagina. Maar ik denk dat het een goede keuze is om de app van mijn telefoon te verwijderen om zo minder in de verleiding te komen continue op mijn telefoon te zitten. Wel heb ik de Youtube app juist gedownload, want met mijn focus op nóg meer video’s maken in 2018 vind ik het leuk om de video’s van andere vloggers te bekijken. Abonneer je hier gratis op mijn kanaal, aanstaande zondag staat er weer een nieuwe video live!

Betere balans gevonden?

Deze vakantie heeft mij echt rust gegeven en wat inzichten gebracht voor het nieuwe jaar. Ik ben niet echt van ‘de goede voornemens’ maar wel van een frisse nieuwe start. Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Hoewel ik steeds meer de balans tussen werk en privé heb gevonden heb ik toch nog wat veranderd. Ik ga namelijk vanaf nu vier dagen werken in plaats van vijf. Ik weet dat heel veel mensen parttime werken en ik gun het mijzelf ook, een dagje vrij. Een dag om lekker op pad te gaan, mooie winkels te bezoeken, te lunchen in de stad maar ook om gewoon he-le-maal niets te doen. Dat is toch wel de beste manier van ontspanning haha dat heb ik wel gemerkt de afgelopen weken ;).

Al die jaren heb ik keihard gewerkt en stapje voor stapje steeds een ‘stapje'(ha!) terug genomen. Waar ik eerst letterlijk 7 dagen in de week bezig was heb ik nu het streven om mij 4 dagen volledig te focussen op mijn bedrijf. En de andere drie dagen op mijzelf. Ik denk dat hierdoor de focus nog sterker zal zijn en wellicht een nog productievere werkweek!

Wat kan je de komende tijd van mij verwachten? Wat ik net al schreef, dit jaar ligt mijn focus nog meer op video. Ik vind het bedenken en maken van video’s zo ontzettend leuk en ik heb heel veel nieuwe ideeën. Daarnaast wil ik mij nog meer richten op mijn blog en echt zorgen dat jullie hier nog meer inspiratie vandaan kunnen halen. Concrete inspiratie en tips voor de inrichting van jouw eigen huis maar ook tips voor ondernemen. Ik heb daarom ook besloten om voorlopig even geen interieuradviezen aan te nemen maar wel wil dit stukje interieuradvies  meer gaan behandelen op de blog. Zodat jullie hopelijk zelf hiermee aan de slag kunnen gaan in huis.

Mocht je geen blogs willen missen, schrijf je dan aan de rechterkant in voor de ‘volgen per e-mail’. Je ontvangt dan 1x per week een e-mail met alle blogs van diezelfde week.

Veel leesplezier en tot de volgende blog weer!

Wat heb ik geleerd van mijn vakantie ©BintiHome

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

6 reacties

 1. Hi souraya,

  Wat een super leuke blog heb je geschreven en ik heb er echt bewondering voor dat je alles even hebt kunnen laten liggen. Ik merk zelf ook dat ik er constant mee bezig ben met mijn eigen instagram. (Thehomestories). Ik ben vooral bij jouw blog en instagram terecht gekomen via Sophie hollenkamp – van der most.
  En tijdje terug kreeg ik van mijn moeder een Engels interieur tijdschrift met jou erin over je huis in Egypte, zo gaaf.
  Nu heb ik een vraag. Ik wil nu ook graag starten met een bloggen en uiteindelijk zou ik het liefst opdrachten krijgen natuurlijk. Ik heb al een hostnaam gekocht vorig jaar. Alleen via wat heb jij jouw website opgezet, zodat bloggen ook makkelijk gaat?

  • Hi Maartje, wat ontzettend leuk om jouw reactie te lezen. Dankjewel voor de lieve complimenten, ik ben je meteen even gaan volgen op instagram! Wat tof dat je het tijdschrift (25homes?) hebt gekregen.
   Mijn blog heb ik via wordpress opgezet en een thema gekocht die je kan installeren. Je kan kant en klare thema’s kopen die je zelf gemakkelijk kan invullen met jouw blogs en foto’s. Je hebt gratis versies en betaalde versies. Je kan even een kijkje nemen via WPZoom of Envato Market. Heel veel succes en vooral plezier in het bloggen!

 2. Hiii lieverd..weer met plezier gelezen..en je hebt zoooo gelijk..niet continue met werk bezig zijn..hoe leuk dit ook is..juist een beetje afstand zal je meer energie geven om nog meer leuks te doen..dus volhouden hoor! Ennnn hopenlijk begin ik dit jaar ook eindelijk met mijn eigen blog..phfff.
  Benieuwd naar al je nieuwe spannende projectjes!
  En hopenlijk zie we mekaar nog eens!
  Heel veel succes met alles lieverd.
  Dikke kus Sharita

 3. Hi, Wat goed om te lezen. De detox heeft je goed gedaan! Ik zie er naar uit volg je blog en videos met plezier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.