Focus in Ondernemen waar begin je? ©BintiHome

Waar begin je als je iets wilt veranderen? In deze blog over focus in ondernemen deel ik mijn gedachtes hierover.

Focus in ondernemen

Eigenlijk schrijf ik deze blog voor mijzelf. Maar ik vind het ook leuk om dit met jullie te delen want wellicht heb je er ook iets aan. Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik het dit jaar iets anders ga doen. Zowel in mijn eerste weekvlog van dit jaar als in deze blogpost. Zo ben ik de vrijdagen vrij en wil ik mij meer gaan focussen op mijn online onderneming : de blog en mijn Youtube kanaal. Het voelt heel goed dat ik die keuze heb gemaakt en ik heb er ontzettend veel zin in. Nadat ik mijn nieuwe notitieboek alweer bijna vol heb geschreven met allemaal ideeën lijkt het mij beter om gewoon te beginnen. Ik heb zoveel ideeën en dingen die ik wil veranderen aan bijvoorbeeld de blog dat ik kan blijven schrijven. Ondanks het feit dat ik echt een voorstander ben van dingen opschrijven ‘om het uit je hoofd te krijgen’ is het nu tijd voor actie. Maar hoe?

Waar begin je?

Hoe pak je dat nou aan? Die waslijst van ‘to-do’s’ die je graag wilt realiseren. Wat ik net al schreef : gewoon doen. Als ik kijk naar mijn blog wil ik best wel wat dingen veranderen. Niet zo zeer in de layout en thema want daar ben ik echt wel heel erg blij mee. Maar met name de inhoud. Ik wil het nog makkelijker maken voor jullie om artikelen te lezen waar je echt een antwoord vindt dat je zoekt en zorgen dat je kan blijven door scrollen op mijn blog naar andere gerelateerde artikelen waar je wellicht nóg meer inspiratie uit haalt.

Ook wil ik mijn kennis en expertise op het gebied van het interieur inrichting meer met jullie delen. Na mijn besluit om voorlopig geen interieuradviezen te geven merk ik wel dat ik jullie toch wil blijven helpen en inspireren. Maar zie je… daar ga ik al, genoeg ideeën.

Focus in Ondernemen waar begin je? ©BintiHome-3

Focus in Ondernemen waar begin je? ©BintiHome-4

‘Mijn vraag aan jullie is ook : Wat vinden jullie de leukste onderdelen van mijn blog?’

Aan de slag!

Eigenlijk schrijf ik dit met name op voor mijzelf om echt te zorgen dat ik daadwerkelijk aan de slag ga. Ik heb de deadlines van deze week gehaald en heb nu de tijd om alle aandacht aan de blog te schenken. Daarom ga ik gewoon letterlijk beginnen bij het begin. De pagina ‘over mij’ is als eerste aan de beurt. Ik zie dat hij goed gelezen wordt elke maand. Erg leuk want het is natuurlijk hartstikke leuk om het gezicht achter een blog of bedrijf te zien. Ik heb een leuk idee waar ik begin volgende week mee aan de slag ga maar in ieder geval ga ik starten met het updaten van deze pagina.

Waarom? Voor mijn idee is het verhaal veel te lang en ik merk zelf dat het doel van zo’n pagina vooral is om kort en bondig te weten wie jij bent en wat je doet. Focus speelt hierbij ook weer een rol ;). Vervolgens ook de categorieën aanpakken zodat alle blogberichten waarvan ik graag wil dat jullie ze lezen ook duidelijk zichtbaar zijn. Mijn vraag aan jullie is ook : Wat vinden jullie de leukste onderdelen van mijn blog? En waar haal je het meeste inspiratie uit? Met andere woorden : over welke onderwerpen zal ik nog meer schrijven?

Want buiten het feit dat ik dit artikel begon met dat ik dit artikel eigenlijk voor mijzelf schrijf, schrijf ik natuurlijk het liefst voor jullie. Om jullie te helpen met de inrichting van jullie huis, te inspireren op het gebied van ondernemen of een kijkje te geven in ons eigen huis.

Nu ik dit van mij af heb geschreven is het twee uur. Ik heb net geluncht en nu ga ik nog een paar uurtjes aan de slag. Focus in ondernemen, dat is hét sleutelwoord voor mij dit jaar. Want rond 5uur / half 6 gaat mijn computer weer uit om te gaan koken en te genieten van een vrije avond. O,nee te genieten van het weekend! Want morgen is het vrijdag, mijn vrije dag. Er staat wat super leuks op de planning wat jullie in de week vlog van volgende week zullen zien.

Vergeet je niet ( gratis ) te abonneren op mijn kanaal, dat zou ik écht heel erg leuk vinden.Benieuwd naar jouw ideeën en gedachtes over focus in ondernemen of werk. Deel ze gerust hieronder, vind ik altijd leuk om te lezen. Fijne dag!

Focus in Ondernemen waar begin je? ©BintiHome

Meer blogs over ondernemen en mijn gedachtes? :

Styling en fotografie : Souraya Hassan