Als stylist een eigen kleurencollectie ontwerpen? Dat is een droom die uitkomt. Vandaag is de Flexa Binti Home Kleurencollectie officieel gelanceerd.

Flexa Binti Home Kleurencollectie

Jaa eindelijk is het zover! Ik kan eindelijk met jou delen dat ik een eigen kleurencollectie voor Flexa heb mogen ontwerpen. Maar liefst 10 kleuren die samen het Binti Home palet vormen. Oh wat voelde ik mij vereerd toen ik een tijd geleden vanuit Flexa de vraag kreeg of ik mijn eigen collectie wilde ontwerpen. Als allereerste in Nederland een unieke samenwerking met Flexa op deze manier. Ik kreeg volledig de vrije hand en ik mocht echt vanuit mijn eigen gevoel een kleurencollectie samenstellen. En dat is gelukt! Tien kleuren die echt weerspiegelen waar ik zo van hou, een echt Binti Home identiteit: een mix van elegante naturellen en warme aardetinten. Ja dit zijn de kleuren uit de Flexa Binti Home Kleurencollectie.

Trendkleuren voor ieder interieur

Door mijn werk als stylist ben ik natuurlijk dagelijks met kleur bezig. Met kleur vertel je een verhaal en het maakt jouw interieur persoonlijk. Ik werk altijd met twee principes, enerzijds kijk ik naar de trends, welke trendkleuren zijn er op dit moment. Maar ook, en dat is het allerbelangrijkste, welke kleuren weerspiegelen wie jij bent. Daarmee bedoel ik, kijk waar je echt blij van wordt. Wat is jouw lievelingskleur? Welke kleuren hebben een bepaalde betekenis voor je?

Zo laat ik mij heel graag inspireren door mijn culturele achtergrond, ik ben half Nederlands, half Egyptisch en deze culturele mix zie je ook terug in ons interieur. Sinds oktober wonen we in ons nieuwe huis en het was dan ook een feestje om alle witte wanden in te kleuren met mijn eigen Flexa Binti Home Kleurencollectie!

De afgelopen weken zijn we dan ook druk bezig geweest met het verven en alle wanden in huis hebben nu een kleur gekregen. Op mijn eigen pagina bij Flexa zie je een overzicht van alle kleuren en hoe ze in ons huis zijn toegepast. Je kan hier meteen wat Kleurtesters bestellen. Ik ben super benieuwd hoe de Binti kleuren bij jou thuis eruit zien!

Binti Camel – 1 van mijn favorieten!
Flexa Binti Home Kleurcollectie-4
Mijn kantoor met Binti Orient (links) en Binti Clay (rechts) op de wand. De kast heeft de kleur Binti Nomad.

Video over de Kleurencollectie

Bekijk hier de video die ik samen met mijn man Mahmoud heb gemaakt. Op deze manier is het een heel persoonlijk en eigen project geworden. Van het kiezen van de kleuren, de namen, het schrijven van het script, maar ook de styling, fotografie, video’s door Mahmoud en vervolgens weer editen. Super trots en dankbaar dat ik met zo’n mooi bedrijf als Flexa mag samenwerken.

Elegante naturellen en warme aardetinten

Geïnspireerd door mijn culturele achtergrond koos ik voor elegante naturellen. Weg met het wit maar een mooie basiskleur op de wand met Binti Oasis of Binti Desert. Maar ook de verschillende aardetinten zijn voor mij geïnspireerd op de pure ambachten die in Egypte gedaan worden, de Sahara, de kleuren uit de natuur, de eeuwenoude historie. Oh ik word zo blij van al deze warme aardetinten. Ze zijn stijlvol, warm, elegant en geven iedere ruimte zoveel sfeer.

Uiteraard ga ik de komende tijd heel veel kleurinspiratie delen. Voor nu ben ik ontzettend benieuwd wat je van de Flexa Binti Home kleurencollectie vindt?

Liefs Souraya

Flexa Binti Home Kleurcollectie-5
Op de wand Binti Oasis, Binti Camel en op de kast Binti Orient

Deze blog is een onderdeel van een samenwerking met Flexa als #Kleurvriend.