Souraya Hassan kleurinspiratie Binti Home Shop Duurzaam en fairitrade ©BintiHome-2

Yes! Het is zover, de Binti Home Shop is weer live! Dit keer geen aparte website maar geïntegreerd in deze Binti Home Blog dat inmiddels een online interieurplatform is geworden waar alles samenkomt.

Binti Home Shop

Waarom weer een online shop? Twee jaar geleden was ik helaas genoodzaakt de online shop even uit de lucht te halen i.v.m wat problemen met de server destijds. Ik dacht : oh dat los ik wel even op en dan is hij weer live. Maar het valt natuurlijk niet mee om weer helemaal vanaf scratch te beginnen. Daarnaast was het een druk jaar vol leuke dingen, verhuizen, trouwen, nog een keer verhuizen. En ja toen bleef de online shop voorlopig even offline.

Maar toch begon het een tijdje geleden weer te kriebelen. Mede door de #wownbybintihome collectie. Want oh wat vind ik het toch leuk om eigen producten te kunnen ontwerpen of bijzondere samenwerkingen aan te mogen gaan met andere creatieve ondernemers.

Duurzaam en Fairtrade : Made in Egypt

En bijzondere samenwerkingen zijn het zeker, de producten die ik in Egypte heb laten maken. De olla vazen zijn gemaakt van gerecycled glas en worden mond geblazen door glasblazers in het oude centrum van Caïro. Hartstikke duurzaam dus deze vazen! De stoffen die ik heb mogen ontwerpen voor het Egyptische merk Inca&Co die vervolgens in hotels, restaurants en woningen in Egypte zijn toegepast. Maar ook de bijzondere samenwerking met FairTrade Egypt die zich inzetten om mensen uit verschillende delen van Egypte te voorzien van werk, een eerlijk inkomen en creatief talent stimuleren. Zo zijn de FairTrade kussens tot leven gekomen.

De producten zijn duurzaam én FairTrade. Binnenkort deel ik meer verhalen over het ontstaan van de producten mét foto’s van het proces.

Souraya stylist producten ontwikkelen in Egypte, duurzaam en fairtrade  fairtrade ©BintiHome-2

Zoals je kan lezen is het een heel creatief proces geweest. Want deze partijen vinden is niet iets wat de 1 op andere dag is gebeurd. Daar is een heel proces aan vooraf gegaan. Het lijkt mij dan ook leuk om de komende tijd de verhalen met jullie te delen over het ontstaan van deze samenwerkingen en ook foto’s van achter de schermen. Want hoe leuk is het om het verhaal achter een product te weten?

Kleurinspiratie

Bij het heropenen van Binti Home shop was het voor mij wel belangrijk dat het niet hetzelfde zou zijn als de vorige keer. De vorige shop stond namelijk aardig vol met heel veel producten. Zowel mijn eigen ontworpen producten uit Egypte maar ook producten van Nederlandse en Scandinavische merken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op een gegeven moment een beetje de focus kwijt was met de shop, er stond zoveel in! En ondanks dat er heerlijk werd geshopt was het misschien wel het juiste moment dat de shop even offline ging.

Inmiddels heb ik goed nagedacht en ligt mijn focus vooral op mijn eigen ontworpen producten ( duurzaam en fairtrade) en een kleine aanvulling met andere merken. Maar niet teveel. De focus ligt op kleurinspiratie en het maken van mooie combinaties tussen de producten. Dat is ook waarom ik deze flatlay foto’s heb gemaakt zodat je goed kan zien hoe mooi de combinaties zijn van de kussens, plaids, vazen en fotografie posters.

Moodboard stijl Binti Home Shop ©BintiHome_
Plaid Berber grainy green | Kussen Art of the Desert | Kussen Fairtrade geweven groen | poster Magic of palms
Moodboard stijl Binti Home Shop ©BintiHome_-7
Plaid Berber grainy red | Kussenhoes Fairtrade roze | Kussenhoes Butterflies linnen | Poster Marrakech Pastels
Moodboard stijl duurzaam en fairtrade Binti Home Shop ©BintiHome_-2

Ook ben ik bezig met nog iets heel gaafs voor Binti Home shop wat binnenkort gelanceerd gaat worden… daarover gauw meer. Voor nu lekker aan de slag met de shop. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, laat je het mij weten?

Alle producten shop je hier. Veel shop plezier!