Egypte | Karakter en kleur op straat

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Kleur op straat! Dat is wat je veel ziet op het platteland van Egypte. In de grote stad Cairo zie je dat veel minder behalve in de wijken langs de Nijl. Maar als je richting het platteland gaat krijgen de huizen kleur, zie je veel groen en zijn vooral al die luiken voor de ramen zijn zo mooi. Zo wees ik naar een gebouw vol okergele luiken dat ik prachtig vond. Mijn vader begon te lachen en vertelde dat deze luiken juist nog geverfd moeten worden.

[ english below ]Deze luiken vind je eigenlijk door het hele land. Ze staan op mijn wishlist om mee te nemen naar huis. Misschien als decoratie aan de muur of ik kan ze echt gebruiken voor de ramen, maar wellicht dan aan de binnenkant ;). Zoals ik gisteren al schreef word ik erg blij van de plekken langs de Nijl en dit kleurrijke dorpje, waar ook mijn kelims worden geweven, heeft dan ook mijn hart gestolen.

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Colors in the street! That is what you see a lot in the countryside of Egypt. In the big city of Cairo you see colors way less except for the areas along the river Nile. But if you head towards the countryside the houses are colored, you see a lot of green and the shutters in front of the windows are especially beautiful. It happened that I pointed to a building full of ochre shutters I really loved. My dad started to laugh and told me these shutters still needed painting. These shutters are actually found across the whole country. They are on my wishlist to bring home with me. Maybe as a decoration for the wall or maybe as actual shutters for the windows, but on the interior ;). As I already wrote yesterday the places along the nile make me really happy and this colorful village, where my kelims are being woven, has stolen my heart.

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Egypt Daily life on the countryside ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home

6 reacties

 1. Wat een fijne foto’s! Ik weet niet hoeveel foto’s ik al gemaakt heb van deuren, luiken, ramen, maar wat blijven ze altijd mooi! Als je kunt zou ik ze zeker meenemen. Goed voor altijd een vakantiegevoel in huis!

  • Hi Anneke, wat lief van je. Ja ik ben er ook echt helemaal weg van. Helaas kan ik dit keer geen luiken meenemen maar als ik de import ga doen over zee dan stop ik er een paar in de container ;) haha

 2. Ik volg je ook al een tijdje op Instagram en je foto’s zijn zo inspirerend! Doe zo verder, ik ben benieuwd naar meer! x Sarah @tastinglifestyle

 3. Wauw!! Dit zocht ik nou!! Wat een prachtige foto’s en kleuren. De kleuren die je in huis hebt verwerkt zijn ook mijn favoriete kleuren en vindt het echt gaaf hoe je het gecombineerd hebt, goede inspiratiebron! Al een tijdje ben ik op zoek naar mooie foto’s voor boven de bank in de woonkamer. Een aantal van deze foto’s wil ik gaan gebruiken en uitprinten. Ik vroeg me alleen af waar je die houten lijsten vandaan hebt, ikea? Groetjes, deniece

  • Wat een ontzettend lieve woorden Deniece! Heel erg leuk om te lezen en dat je de foto’s inspirerend vindt. Ik ben van plan de foto’s uiteindelijk aan te bieden op posters/print. De lijsten die ik bij mijn eettafel heb hangen zijn een mix van Ikea, kringloop, Xenos welke ik bijna allemaal zelf (wit) geverfd heb. De XL lijsten in mijn studio zijn van Ikea. :) Veel succes en deel gerust een foto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.