De eettafel stylen in steeds weer een nieuw kleurenpalet. Ik ben er gek op! Met tafelstyling kan je zoveel kanten op. Omdat het nog Ramadan is leek het mij leuk om nog een gestylde eettafel met jou te delen vol styling tips. Uiteraard kan je deze tips ook toepassen voor iedere andere gelegenheid in het jaar. Want waarom dekken we de eettafel niet elke dag als een klein feestje? ;)

Eettafel stylen met mint groen

Ik ging deze maand al eerder aan de slag met een tafelstyling in een Scandinavische en oosterse mix. Ik koos voor die tafel voor de combinatie van trendkleur terra roze en goud. Voor deze tafel wil ik aan de slag gaan met de trendkleur mint groen. Ik hou van deze natuurlijke tint die zo goed te combineren is met vele andere kleuren.

Twee jaar geleden maakte ik deze Suikerfeest tafel styling in de kleur mint groen maar vandaag ga ik weer met deze kleur aan de slag. Je kan namelijk zoveel kanten op met de styling waardoor je elke keer weer een andere uitstraling krijgt. Mijn eettafel stylen in de kleur mint groen en naturellen… Kijk je mee?

Eettafel stylen met mint groen ©BintiHome-14

‘Creativiteit kent geen regels, dus ga lekker aan de slag’

Mint groen tafelstyling ©BintiHome-7

Creatief de tafel dekken, mijn stappenplan:

Ik deelde het al eerder welke musthaves er niet mogen ontbreken op de eettafel. Ik denk dat het heel goed is om het volgende stappenplan aan te houden als je jouw eettafel gaat decoreren:

  1. Een eettafel stylen vraag om een goede basis, dus een tafelkleed of placemats. Ik hou zelf altijd van gelaagdheid en dit is een goeie ‘eerste’ laag
  2. Kies voor een bord in een contrast met de ‘eerste’ laag. Dus kies je voor een naturel tafelkleed, leg hier dan een bord of onderbord op in een kleur. In mijn geval heeft de eerste laag een kleur en daarom kies ik voor een wit neutraal bord.
  3. Vervolgens zijn er een aantal items die ik op het bord wil leggen om het zo als ware in lagen op te bouwen. Denk aan een servet, een kom, bestek en eventueel een bloem of tak ter decoratie. Hoe je dit aanpakt kan steeds op een andere manier, wees creatief. En ja, er is natuurlijk een etiquette voor hoe je de eettafel moet dekken, maar ach, creativiteit kent geen regels toch ;)
  4. Zorg voor een persoonlijke twist, denk aan een handgeschreven naamkaartje, een persoonlijk briefje met een mooie quote of wellicht een op maat gemaakt item. Zo kreeg ik een setje gouden maandjes van Rosa Deco met hierin onze namen gegraveerd. Zo speciaal en super leuk om steeds te hergebruiken.
  5. Maak de styling af met decoratie, denk aan een vaas met bloemen, een kandelaar of waxinelichthouder, een mooie karaf en een dienblad. Zorg dat je tafel niet te vol staat maar een groepje van 3 items staat altijd gezellig!
Eettafel stylen in de kleur mintgroen en naturellen trends 2020©BintiHome-3
Mint groen tafelstyling ©BintiHome-13

‘Gewone’ items in een sprekende kleur

Ik maak er bijna een sport van om ‘gewone’ items in een sprekende kleur uit te kiezen. We kennen allemaal wel de items in het huishouden in een ‘saaie’ kleur. Denk aan de koelkast, waterkoker of pannen die vrijwel altijd de kleur wit, grijs of zwart hebben. Nou niet in ons huishouden hihi. Ik heb gekozen voor de kleur mint groen en toevallig passen ze allemaal heel goed bij elkaar. Deze Cocotte pan van Springlane is dan ook een ware eyecatcher op het fornuis én op de eettafel. Mocht je deze blog nog in de week van 18 mei 2020 zien dan kan je hem winnen op mijn Instagram. En anders is het een mooie inspiratie voor jou!

Een eettafel stylen is gemakkelijk met mijn stappenplan, op deze manier creëer je een speelse én uitnodigende sfeer. Zo wil je toch welke dag wel eten?

Persoonlijke elementen in jouw tafel styling  ©BintiHome-8

Shop de stijl:

Mochten items uitverkocht zijn via bovenstaande links dan kan je altijd de naam en het merk even googlen, vaak vind je dan een alternatieve webshop waar je het producten wel kan kopen :).

Ben je nou benieuwd naar de kleur van de kast achter de eettafel? Ik gaf deze Ikea Ivar kast een make-over in de kleur Midden Tijm van Flexa. Hier vind je trouwens meer leuke Ikea hacks!

Mint groen tafelstyling ©BintiHome

Ik ben benieuwd hoe jij thuis aan de slag gaat met tafelstyling, deel je het hieronder? En mocht je nou meer inspiratie zoeken voor het creatief decoreren van de eettafel. Kijk dan eens bij deze blogs die ik hieronder heb gelinkt!

Styling,fotografie en video: Souraya Hassan, Binti Home