Verlichting wordt vaak onderschat maar een goed verlichtingsplan is heel erg belangrijk voor ieder interieur. Verlichting brengt sfeer in een ruimte, laat het interieur mooi tot zijn recht komen én is natuurlijk hartstikke functioneel.

Verlichtingsplan met Rivièra Maison ©BintiHome-1

Goed verlichtingsplan

Kijk eens om je heen. Hoeveel lampen heb jij in de kamer staan? Het is bijzonder om te zien dat er nog zo weinig met verlichting gedaan wordt. Je hebt natuurlijk de vaste lichtpunten aan het plafond, ergens een tafellampje en dan eventueel een vloerlamp. Maar een ruimte goed uitlichten is ontzettend belangrijk. Neem bijvoorbeeld je werkplek. Zorg dat je op verschillende plekken een lamp hebt staan. Stel je werkt ’s avonds en je hebt te weinig licht dan kan je al gauw vermoeid raken. Terwijl als je goed licht hebt, je veel productiever bent. Zo staat er nu op de gele kast in mijn kantoor een extra tafellamp van Rivièra Maison. Deze lamp staat wat hoger en verlicht de ruimte mooi. Tevens heel erg praktisch doordat ik op verschillende plekken een lamp heb staan of hangen blijf ik productief.

Verlichtingsplan voor in huis ©BintiHome9
Verlichtingsplan voor in huis ©BintiHome6

Rivièra Maison

Deze tafellamp van Rivièra Maison is heel veelzijdig te gebruiken in het interieur. Door de natuurlijke materialen kan het met verschillende woonstijlen gecombineerd worden. De voet van de lamp is een combinatie van hout, messing en marmer. Materialen die je in verschillende woonstijlen terug ziet. Zo kan de lampenvoet prima in een modern of landelijk interieur. De trechtervormige lampenkap van linnen geeft de lamp een klassieke twist.

Verlichtingsplan voor in huis ©BintiHome7
Verlichtingsplan voor in huis ©BintiHome4
Verlichtingsplan voor in huis ©BintiHome2

Tafellamp is multi inzetbaar

Voor een goed verlichtingsplan is een tafellamp onmisbaar, of eigenlijk meerdere tafellampen. Door de tafellampen op verschillende plekken in huis neer te zetten verdeel je het licht goed over de ruimtes en ontstaat er balans. Daarom hier wat inspiratie hoe je de tafellamp van Rivièra Maison kan gebruiken. Ja ik ben met de lamp door het hele huis gegaan om al deze foto’s voor jou te maken haha. Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd waar jij de lamp het leukste vindt staan? Op het dressoir in de woonkamer? Als nachtlamp op ons nachtkastje? Of toch in mijn kantoor op de gele kast of het kurken bankje?

De tafellamp staat op dit moment op de okergele kast (eerste foto) en dat werkt heel erg prettig! Ik ben benieuwd of jij al een goed verlichtingsplan hebt voor jouw huis?

Deze blog is een samenwerking met Rivièra Maison. #gesponsord.