Gezellige woonkamer inrichten met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome-6

Het is weer zover, weer een mini make over en dit keer een gezellige woonkamer met een oosters vloerkleed!

Gezellige woonkamer

Ik heb er wel eerder een blog over geschreven hoe creëer je dat nou gezelligheid in de woonkamer? Ik schreef hier eerder een blog met 5 tips hoe je een gezellige woonkamer kan inrichten. Voor mij staat gezellig voor een knus interieur, een warm interieur waar veel te zien is maar waar het geheel toch in balans is ( ha! daar is hij weer hihi).

En dit keer heb ik een nieuwe vloerkleed als uitgangspunt en wel een oosters vloerkleed. Ik vond dit exemplaar bij Wehkamp en hij is van hun eigen collectie. Wat ik gaaf vind is dat het vloerkleed van gerecycled katoen is gemaakt. Dit houdt in dat het katoen dat is geweven al eerder gebruikt is als woningtextiel of misschien wel t-shirts. Hoe ik dit weet? In Egypte zie je heel veel van dit soort geweven vloerkleden van gerecycled katoen. En dan vooral bij de bedoeinen in de sahara, tof he? Het wordt al eeuwen lang toegepast en daarom gaaf om het nu in een nieuw jasje te zien!

Ik was meteen helemaal weg van het patroon, voelt voor mij toch wel een beetje als een oosters vloerkleed. Het kleurgebruik maar ook het dessin, een echte eyecatcher. Maarja, hoe zorg ik nou dat dit goed past in ons interieur?

HK Living vaas, herfsttinten en een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome
Warme herfsttinten in de woonkamer ©BintiHome
Warm plaid HK living met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome

Oosters vloerkleed als uitgangspunt

Stel, je bent tevreden met jouw interieur maar dan vind je opeens een vloerkleed ( of ander) item dat je niet meer uit je hoofd krijgt. Maar wat nou als dit vloerkleed andere kleuren heeft dan wat je al in de woonkamer gebruikt? Hoe zorg je er dan voor dat het vloerkleed toch past in jouw huidige interieur? Met deze tips creëer je een gezellige woonkamer dat helemaal in balans is:

  • Zorg dat op zijn minst 1 of 2 kleuren uit je interieur terug komen in het vloerkleed. Als je naar ons vloerkleed kijkt komt in ieder geval de kleur groen van de gordijnen hierin terug en ook de mint groene kleur van de wand. Daarnaast hebben we her en der ook neutrale tinten zoals de bank en de eettafel.
  • Kijk goed welke huidige accessoires passen bij het nieuwe vloerkleed. Zo maakte ik een selectie van de kussens. De okergele en terra kussens moesten even plaats maken voor nieuwe kussens want deze stonden er helaas niet zo mooi bij. Ik heb alle kussens op de grond gelegd en zo gekeken welke goed bij het vloerkleed passen ( zie de foto hieronder)
  • Ga stap voor stap te werk, leg eerst alle kussens neer en schuif vervolgens op gevoel. Ik hou altijd van contrast, dus plaats bijvoorbeeld niet dezelfde kleur kussens naast elkaar maar zorg juist voor een goede mix
  • Een plaid maakt de styling van de zithoek altijd helemaal af
  • Naast textiel kan je ook andere woonaccessoires neerzetten die de kleuren uit het vloerkleed hebben, zo koos ik voor een vaas in een donker grijze kleur met daarin een roze pampasgras, ja ook weer precies de kleur van het vloerkleed haha.
  • Zorg dat de kleuren uit het vloerkleed dus goed verdeeld worden in de woonaccessoires!
Gezellige woonkamer inrichten met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome
Gezellige woonkamer inrichten met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome
Kussens in herfstkleuren op de bank

Shop de stijl

Uiteraard weer een shop de stijl van deze gezellige woonkamer zodat je weet waar alles vandaan komt!

Gezellige woonkamer inrichten met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome-2
Gezellige woonkamer inrichten met een oosters vloerkleed in balans ©BintiHome-5

Meer inspiratie voor een gezellige woonkamer?

Deze blog bevat affiliatelinks wat inhoudt dat ik een klein percentage krijg als jij iets koopt via deze link. De producten van Wehkamp heb ik gekregen voor een campagne op Instagram. Deze blog heb ik op eigen initiatief geschreven zodat ik jullie kan inspireren en is geen onderdeel van de samenwerking.