Koffiecorner inrichten met een gouden kast van BePureHome ©BintiHome

Een gezellige koffiecorner in de keuken creëren, dat stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Of nou ja, een tijdje. We wonen hier natuurlijk sinds oktober 2020. We zijn super blij met onze keuken maar toch merkte ik dat ik wat ruimte tekort kwam door de apparaten die op het aanrecht stonden. De oplossing? Aan de slag met een gezellige koffiecorner in de keuken!

Koffiecorner in de keuken

Naast onze keuken hebben we een meter lege ruimte. De perfecte plek om een koffie corner te creëren. Eerst dachten we om de keuken uit te breiden met een zelfde soort kast als de keuken maar gelukkig bedachten we iets anders. Dit hoekje in de keuken (die je vanuit de woonkamer kan zien) leent zich namelijk perfect voor een kastje. En toen dacht ik: hoe tof is het als we een kastje neerzetten dat meteen een eyecatcher is? Juist omdat je dit vanuit de woonkamer ziet. Ik maakte een moodboard met hoe ik dit precies voor mij zag en welke elementen ik terug wilde laten komen in de koffiecorner. Uiteindelijk gaat het weer om balans in kleur en materiaal. Dus meteen een tip: Ik keek dus naar de kleuren camel, goud en naturellen. Maar ook de materialen messing, aardewerk en bamboe omdat deze materialen al her en der terug komen in de ruimte. Op deze manier integreer je een nieuwe styling gemakkelijk in jouw huidige interieur.

Koffiecorner inrichten met een gouden kast van BePureHome ©BintiHome
Keuken inrichten inspiratie Mediterranse vibes ©BintiHome

Kastje van Be Pure Home

Al gauw kwam ik uit bij dit Talent kastje van Be Pure Home die ik spotte bij Basiclabel. Een goudkleurig kastje die een stoere maar toch ook elegante uitstraling heeft. Wat ik fijn vind is dat het kastje niet te breed is en dus perfect past naast de keuken. Daarnaast heeft de kast voldoende opbergruimte waar ik alle koffie en thee in kan opbergen. Ook wilde ik dit gebruiken voor het opbergen van theedoeken. Daarnaast vind ik verhouding altijd erg belangrijk en ik was dan ook erg blij dat het kastje bijna even hoog is als het aanrecht. Op deze manier behoud je wel de ruimtelijke uitstraling door alles op gelijke hoogte te houden en is het geheel in balans. Kortom, we zijn super blij met dit kastje in onze koffiecorner.

Gezellige koffiecorner in de keuken ©BintiHome
Marokkaans aardewerk in de koffie corner ©BintiHome

Koffie mag gezien worden!

Waar je eerst misschien alles zoveel mogelijk wil opbergen in de keuken vind ik juist dat mooie items gezien mogen worden. Het is toch zonde als je bijvoorbeeld je prachtige servies of toffe theedoeken achter deurtjes opbergt? Daarom vind ik dit kastje ook zo leuk omdat je alles ziet door de glazen deurtjes. Wel is het natuurlijk belangrijk om het opgeruimd te houden ;) Maar door het gebruik van opbergmandjes én niet teveel in het kastje te willen opbergen blijft het sfeervol en netjes. Ik vind het trouwens ook leuk om de koffiecups op te bergen in een pot of een vaas. Dit ziet er net even anders uit dan een standaard opberger en het matcht helemaal bij jouw interieur.

Ik maak de styling van deze koffiecorner dan dus helemaal compleet met wat groen, een mooie lijst aan de wand, een glas met wat gouden lepeltjes en fijne opbergmanden/dozen.

Ik ben super blij met deze gezellige koffiecorner en ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt!

Flexa Binti Home Kleurcollectie-17
Marokkaans aardewerk terra bruin van Mel Tableware - Binti Home Blog ©BintiHome5

Meer inspiratie voor de keuken? Bekijk dan eens onderstaande blogs!

Deze blogpost is een samenwerking met Be Pure Home en Basiclabel.