Kort geleden is de nieuwste editie van Stek Magazine uitgekomen en wat ben ik ontzettend blij met de cover! Zoals ik al eerder heb geschreven op deze blog maak ik sinds een paar maanden de foto’s voor de cover en bijhorend artikel voor dit online woonmagazine/woonapp. Ik plaatste kort geleden ook een video met een kijkje achter de schermen op mijn youtube account

Ronde tafel 
Met deze shoot gingen we alvast richting het voorjaar ( die er van mij echt wel al mag komen!). De kast is van Raw Eco Design en de doorkijk was het uitgangspunt voor de cover. De witte ronde tafel met verschillende stoelen geeft je interieur, of keuken een speelse uitstraling. Ik vind het vooral erg gezellig om aan een ronde tafel te zitten. Elke ochtend drink ik dan ook mijn koffie aan mijn ronde tafel terwijl ik wat favoriete blogs lees. 

Mix van stoelen
Voor deze setting koos ik voor de prachtige stoel OMG van Zuiver, de About a chair van Hay en een witte spijlenstoel van Woood. Boven de tafel hangen drie lampen van House Doctor ( verkrijgbaar in de shop). Het gebruik van okergeel, oranjetinten en groen in een witte basis geeft deze ruimte echt een frisse uitstraling.

 

Tafelstyling
Op de tafel plaatse ik verschillende producten van glas en beton. De gladde oppervlakten passen mooi bij elkaar maar door een combinatie te maken in hoogte en kleur ontstaat er een speels geheel. Ik probeer altijd een balans te vinden in materiaal, kleur en vorm. De vetplant in de Serax stolp én het tropische blad in de hoge vaas zorgt voor een fijn voorjaarsgevoel.

Roomdivider van karton
Door een roomdivider midden in de ruimte te plaatsen breek je de ruimte en creëer je een aparte zithoek. Doordat deze kast van karton allemaal open vakken heeft blijft het geheel wel overzichtelijk en luchtig. Een te zware (dichte) kast kan een ruimte juist wat klein maken. Een open vakkenkast als roomdivider zorgt juist voor een speelse uitstraling én de ruimte om je mooiste producten te laten zien. Hierboven plaatste ik een kleine vetplant in de XS paperbag van Uashmama

Uitnodigende sfeer
Het gouden bestek is van House Doctor en zorgt voor een crispy look. Het goud komt ook subtiel terug in de kandelaar. Het servies, o.a. van Cor Unum, heeft een mooie glans en fijne structuur. Door te spelen met zachte kleuren en een variatie in glans en mat krijgt de tafelsetting een uitnodigende en rustige sfeer.

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Met dank aan Friday next Amsterdam voor de uitleen van een selectie aan woonaccessoires.