Intersteel deuren make over stylist ©BintiHome

Eindelijk nieuwe deuren, dit kan jij ook heel makkelijk zelf doen. Hierbij deel ik graag het resultaat van de deurkruk make over.

Deurkruk make over

Het is grappig hoe het werkt met het inrichten van mijn huis. Soms weet ik precies wat ik wil en ga ik er het liefst dezelfde dag nog mee aan de slag. Maar soms twijfel ik een beetje. En als ik twijfel dan moet ik er echt even de tijd voor nemen. Een tijdje geleden deelde ik met jullie dat ik mijn deuren een make over wilde geven en dan met name ook de deurkruk. Vanaf het moment dat we in dit huis kwamen wonen irriteerde ik mij al aan de deuren. Ze zijn zo vergeeld en de huidige deurkrukken zijn totaal niet stylish. Tijd voor een deur en deurkruk make over.

In de vorige video liet ik zien dat ik een keuze wilde maken tussen de zwarte deurkruk ‘Amsterdam’ en de gouden deurkruk ‘Yvonne’ van Intersteel. Ik besloot voor de zwarte deurkruk te gaan voor een stoere uitstraling. Echter begon ik toch te twijfelen…

Intersteel Yvonne goud deuren en deurkruk make over stylingvlog ©BintiHome

Voor en na foto's Intersteel deuren en deurkruk make over stylingvlog ©BintiHome-2

Eerste keuze is altijd het beste

Zoals ik wel eens met jullie heb gedeeld maak ik eigenlijk altijd keuzes op gevoel. Ik geloof er dan ook zeker in dat een eerste gevoel altijd het beste is. Waarom ik dit dan toch even negeerde en voor de zwarte deurkruk ging weet ik niet. Maar, ik begon te twijfelen. Tijdens mijn vakantie in Egypte wist ik het zeker, ik moest voor de gouden deurkruk gaan! Waarom? Omdat wij, grappig genoeg, in ons huis in Cairo óók witte deuren met gouden deurkrukken hebben. Daarnaast hebben wij aardig wat accenten van goud in huis en ik denk dat deze deurkruk make over echt zorgt voor een simpele maar sfeervolle verandering.

Ik dacht daarnaast ook dat de zwarte deurkrukken net wat te hard zouden zijn. In een modern of industrieel interieur staat dit natuurlijk prachtig. Maar de woonstijl van ons huis is toch meer Scandinavisch en bohemian. Daar sluiten deze gouden deurkrukken heel goed bij aan.

Intersteel deuren make over stylingvlog ©BintiHome

Intersteel deuren en deurkruk make over stylingvlog ©BintiHome 2

VIDEO : Hoe vervang je een deurkruk?

Bij het idee om de deurkrukken te vervangen had ik wel heel even mijn twijfels. Ik had dit nog nooit gedaan en dacht eerlijk gezegd dat dit best een klus zou zijn. Uiteindelijk is het mij echt ontzettend meegevallen. Je haalt heel gemakkelijk de ‘oude’ deurkrukken eraf en bevestigd de nieuwe deurkrukken op dezelfde plek. Wel heb ik even wat extra gaatjes moeten boren maar dat was gelukkig ook erg makkelijk. Een tip die ik graag wil delen is dat, voordat je de deur gaat verven, eerst de nieuwe deurkrukken bevestigd.

Uiteraard haal je deze er weer af als je aan de slag gaat met verven. Maar op deze manier heb je alvast de gaatjes voor geboord en kan je, na het verven, de deurkrukken heel makkelijk bevestigen zonder dat je de pas geverfde deur wellicht beschadigd. Wel zo handig! In deze video laat ik jullie graag zien hoe ik deze deur en deurkruk make over heb aangepakt.

Intersteel deuren make over stylingvlog ©BintiHome-3

Voor en na foto's Intersteel deuren en deurkruk make over stylingvlog ©BintiHome

Uiteraard ben ik heel erg benieuwd wat je van het resultaat vindt. Ben jij zelf ook aan de slag gegaan of wil je nog aan de slag gaan met een deur make over? Dan denk ik dat deze video en blog een handige werkwijze is, zo heb je met een gemakkelijke doe-het-zelf een hele nieuwe uitstraling en hoef je niet te investeren in een compleet nieuwe deur.

Meer inspiratie voor in huis? :

Styling, fotografie & video : Souraya Hassan

Deze blog is een samenwerking met Intersteel.