Zwarte ronde spiegel in je interieur ©BintiHome
Inspiratie voor de mooiste ronde spiegels bij jou thuis!

Ronde spiegels, ik heb er iets mee. In elk huis waar we tot nu toe hebben gewoond heb ik ronde spiegels aan de wand gehangen. Ik vind ronde spiegels gewoon de perfecte manier om een sfeervolle uitstraling te creëren in huis.

Ik krijg ook regelmatig vragen van jullie over mijn eigen spiegels en dan met name waar ze vandaan komen. Daar zal ik iets meer over vertellen in deze blog én jullie meteen wat inspiratie bieden voor de mooiste ronde spiegels die ik op dit moment online kon vinden!

Hal make over met Sea Foam op de muur en Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Creations serie ©BintiHome-4
Ronde spiegel van H&M home bij ons in de hal

Ronde spiegels in ons huis

Het begon met deze wand in ons vorige huis in de Bollenstreek. Ik schilderde de muur in de kleur L0.05.75 van Flexa en besloot een spiegelwand te creëren met een mix van ronde spiegels. Omdat de rest van de hal wit is springen de houten spiegels er echt uit. Ook vind ik het materiaal hout altijd zo mooi in combinatie met mint groen. Deze spiegels komen bij verschillende winkels vandaan, dat lees je eronder. Een tip is dus om ook zeker eens langs te gaan bij de Kringloop voor een uniek exemplaar. Meteen een extra tip, download de Kringloop app op je smartphone om te zien welke winkels bij jou in de buurt zitten!

Ronde spiegels in de Hal inspiratie mintgroen en aubergine voor Hema Blog ©BintiHome
Houten spiegel kringloop // spiegel koper Casa Brussel // spiegel hout (dikke rand) 33 Rue Majorelle// spiegel hout/koper glas Kringloop & Store without a home // SKOGSVÅG spiegel Ikea

Vervolgens ons tweede huis, Our Cairo Home, in Egypte. Daar heb ik geen ronde spiegelwand gecreëerd maar moest de ronde spiegel wel terug komen hihi. Dit keer op het toilet waar we tevens het palm behang van Graham & Brown hebben toegepast.

Toilet make over OurCairoHome ©BintiHome-3
Deze ronde spiegel lieten we op maat maken in Egypte

En dan ons huidige huis, heb ik ook weer een wand met ronde spiegels gecreëerd, wederom in de hal. Ik vind het gewoon een heel gezellig en sfeervol welkom. Maar ook is het praktisch want voordat je je huis verlaat kan je even kijken of alles goed zit haha.

Hal make-over resultaat Rich Butterscotch Klaar voor kleur hal make-over Flexa Rich Butterscotch Creations serie ©BintiHome-17
Spiegel links boven Bamboo- Koya Living, Spiegel midden – #wownbybintihome voor Kwantum, Spiegel rechts – Marrakech, 33RuedeMajorelle , Kleine spiegel -Kringloop

Wat is de beste plek in huis voor ronde spiegels?

Zoals hierboven vind ik het vooral erg leuk om de spiegels in de hal op te hangen en dan in een groep bij elkaar. Je kan bijvoorbeeld in een thema denken : verschillende formaten maar van hetzelfde materiaal of dezelfde kleur. Of juist een mix van materialen en kleuren. Als het maar in balans is. Zelf hang ik het liefst een oneven aantal op, maar zoals nu in onze hal ‘breek’ ik de wand door de plant en foto tegen de wand.

Maar ook kan je een enkele spiegel ophangen in huis, je hoeft natuurlijk niet alleen maar met groepjes te werken. Een ronde spiegel leent zich er namelijk perfect voor om een saai hoekje te stylen. We hebben allemaal wel een wandje in huis waar je eigenlijk geen idee van hebt wat je ermee moet doen. Een ronde spiegel is het antwoord! :) Zie hier onder nog wat inspiratie.

Ronde spiegel in de slaapkamer bij Sabrina visual ©BintiHome-17
ronde spiegel in de slaapkamer van @sabrinavisual
Grote ronde spiegel in de hal ©BintiHome
Grote ronde spiegel als eyecatcher in de hal van Eklego Design
Ronde spiegels voor aan de wand Flair-MelanieJansman-BintiHome
Een ronde spiegel kan je ook prima in de woonkamer hangen bij de schouw. Deze foto maakte ik bij Melanie Jansman.

Waar shop je de leukste spiegels?

En dan natuurlijk de vraag waar je de leukste ronde spiegels koopt? Want ik deel natuurlijk heel graag waar ik mijn eigen spiegels vandaan heb maar sommige zijn helaas uitverkocht of komen uit het buitenland. De spiegels zijn echt een trend en ze zijn dan ook in heel veel winkels verkrijgbaar.

Stel jezelf eerst wat vragen voordat je gaat shoppen :

  • Waar wil ik de ronde spiegels ophangen
  • Hoe groot is de wand en hoeveel spiegels heb ik nodig
  • Met welk kleurenpalet of materialen wil ik werken

Als je deze vragen hebt beantwoord kan je gaan shoppen. Het leukste is om de ronde spiegels bij verschillende winkels te kopen om zo jouw eigen unieke spiegelwand te creëren.

Spiegel aan de wand funky ©BintiHome

Shop bijzondere ronde spiegels:

Gouden ronde Spiegels aan de wand ©BintiHome

Shop gouden ronde spiegels :

Houten bamboe ronde spiegel in je interieur ©BintiHome

Shop houten ronde spiegels :

Zwarte ronde spiegel in je interieur ©BintiHome

Shop zwarte ronde spiegels :

Zo dat was mijn portie inspiratie voor ronde spiegels in huis. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om te weten waar je de spiegels in huis kan gebruiken maar ook waar je de mooiste ronde spiegels kan kopen. Mocht jij nou aan de slag gaan in huis, laat het dan zeker weten. Ik ben benieuwd hoe jij een spiegelwand bij jou thuis creëert.

Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende blog!

Meer inspiratie voor de wand?