Bohemian tuin hangstoel pallet STEK Magazine ©BintiHome

Het is fantastisch weer buiten! Eindelijk het moment om lekker te genieten van het buitenleven, bijkleuren door de zonnestralen, mooie plekken bezoeken, samenzijn met vrienden/familie en ontspannen in je eigen tuin. I Love Summer! Voor Stek Magazine deed ik de styling en fotografie voor deze fijne bohemian tuinsfeer.

Mediterrane bohemian tuinlook
Voor deze tuinstyling koos ik voor een warm en kleurrijk kleurenpalet. Kleuren als kobaltblauw, aubergine en paarstinten voegde ik samen met materialen zoals hout, koper en terracotta. Deze kleuren en materialen bij elkaar doen mij denken aan de prachtige sferen die ik in Zuid Spanje en Marrakech zag vorig jaar. De diepe en warme kleuren geven je tuin pit en een mediterrane look. Juist de combinatie van drukke prints, effen oppervlakten en natuurlijke materialen matchen mooi bij elkaar in deze sfeer.

Hangstoel van een pallet 
De pallet wordt al een langere tijd veel gebruikt in de tuin. Er bestaan vele mooie voorbeelden voor het maken van een palletbank, pallet salontafel of loungebank. Op pinterest kwamen wij deze hangstoelpallet tegen en dat paste meteen perfect in deze sfeer. De bovenkant van de pallet is kobaltblauw geverfd zodat dit mooi aansluit in het kleurenpalet. Met dik touw hebben we de pallet opgehangen aan een stevige tak. Deze hangpallet kan gebruikt om op te zitten maar ook als bijzettafel bij andere tuinmeubels. Vooral ook erg leuk voor kinderen!

Styling en veel kussens
Een ruimte en in dit geval de tuin is pas echt helemaal af door het toepassen van styling. Ik vind het heerlijk om een basisruimte of plek in te vullen met woonaccessoires en producten om zo uiteindelijk een sfeervol geheel te krijgen. Een fijne loungeplek creëren in de tuin doe je met lekker veel kussens, het liefst verschillende prints en maten voor een speels effect. Op de grond legde ik een buitenkleed van Fatboy welke je zo groot kan maken als je wil door verschillende kleden aan elkaar te bevestigen.

Bamboeplanten in geverfde potten
Groen kan natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Ik heb geen groene vingers maar ik hou wel ontzettend veel van planten. Zo hebben we voor deze setting verschillende planten neergezet met een Zuid Europese look zoals de bamboe, olijfplant, lavendel en een muntplant. Deze planten komen altijd mooi uit in terracotta potten en zijn hierdoor ook steeds weer te verplaatsen. Een aantal potten zijn geverfd in de kleuren wit, kobaltblauw en paars. De super leuke plantenhanger van Ferm Living is eigenlijk voor binnen maar kan op dit soort heerlijke zomerse dagen ook makkelijk buiten gebruikt worden.

Productcredits :
Voor de styling van een photoshoot maak ik altijd gebruik van producten van verschillende merken of (web)winkels. Voor deze shoot werkte ik samen met :
Wonen met Lef  | Planthanger Ferm LivingStorebror Woondenken plaid, LEF collections bijzettafel (betonlook), HK Living glas
Fatboy |
Non flying carpet, baboesjka poef
Binti Home Shop | Happy lights set, kussen veren Zenza, kussen Lights House Doctor, Kussen linnen Aubergine, Kussen linnen Donkerblauw, Kussen Bachilique, Karaf aubergine, schaaltjes bamboe,
Baukje Snieder | Geweldige assistent en verkoop boomstamtafeltjes ( wit )

Bohemian tuinsfeer STEK Magazine ©BintiHome

Bohemian tuinsfeer STEK Magazine ©BintiHome

Bohemian sfeer buitenhaard STEK Magazine ©BintiHome

Bohemian sfeer woonaccessoires STEK Magazine ©BintiHome

Bohemian hangpallet STEK Magazine ©BintiHome

Mediterraanse sfeer pallet buitenleven STEK Magazine ©BintiHome

Bohemian sfeer tuinstyling buitenleven STEK Magazine ©BintiHome

Sfeer tuinstyling Fatboy buitenleven STEK Magazine ©BintiHome

Buitenleven mediterrane sfeer STEK Magazine ©BintiHome

Buitenleven Hay koper mediterrane sfeer STEK Magazine ©BintiHome

Buitenleven styling Fatboy Zenza Hk Living mediterrane sfeer STEK Magazine ©BintiHome

 

Styling en Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home