Budget DIY Kringloop styling tips ©BintiHome-5

In een handomdraai de mooiste woonaccessoires die perfect matchen met jouw interieur? En dat voor minder dan €10 per accessoire? Ja dat kan, in deze blog deel ik mijn favoriete budget styling tip met jou!

Budget styling tip

Ik hou ervan, DIY’s in huis waarmee je een andere sfeer kan creëren of waarmee je vooral een sfeer compleet kan maken. Hiermee bedoel ik dat je soms meubels of woonaccessoires hebt gekocht die eigenlijk niet helemaal passen in de stijl van je (nieuwe) interieur. Door aan de slag te gaan met een DIY kan je dus ervoor zorgen dat deze items wél passen bij de sfeer in huis.

Zo heb ik al meerdere IKEA hacks gedaan waar ik echt heel blij van word. En jullie ook want deze blogs worden goed bekeken :

Dit zijn natuurlijk grotere DIY’s maar je kan ook met een Budget styling tip aan de slag gaan. Zo vind ik het ontzettend leuk om items te verven, zowel meubels maar ook woonaccessoires!

Video | Budget styling tip met een DIY van de Kringloop

In onderstaande video neem ik je mee naar de Kringloop waar ik een aantal vazen koop. Deze vazen geef ik een make-over met Kleurtesters van Flexa. Wat…? Ja hihi, dat is mijn ultieme budget styling tip. Je kan je fotolijsten, vazen, plantenpotten etc allemaal een andere kleur geven door verf te gebruiken. Ik gebruik het liefst muurverf omdat dit snel droogt én een mooie matte uitstraling geeft. Ik zou absoluut geen lak gebruiken omdat dit heel lang moet drogen. Lak gebruik je natuurlijk wel voor houtwerk en meubels.

Ik snap heel goed dat je geen complete nieuwe verfpot gaat kopen voor het verven van een paar woonaccessoires. Daarom zijn de Kleurtesters de perfecte oplossing. Je kan natuurlijk ook kijken of je nog een restje verf hebt van een muur die je eerder hebt geverfd. Meteen een mooie manier om de kleur van de muur terug te laten komen in woonaccessoires.

Hoe je dit precies aanpakt deel ik als eerste in onderstaande video.

Kleuren combineren in huis

En? wat vond je van de video? Ik ben benieuwd! Vergeet je trouwens niet (gratis) te abonneren op mijn kanaal, zo hoef je geen nieuwe video te missen. Elke zondag komt er een nieuwe styling video of binnenkijker online.

Zoals deze budget styling tip laat zien kan je dus gemakkelijk woonaccessoires in iedere kleur verven zodat de kleuren goed passen bij de rest van jouw interieur. Het is goed om in kleurencombinaties te denken. Heb je voorbeeld een mint groene muur, dan kunnen verschillende groentinten hier mooi bij staan. Heb je, net als wij, nog andere kleuren in huis dan kan je die ook terug laat komen. Zo mocht een geel/goud tint natuurlijk ook niet ontbreken zoals je hieronder ziet op het tv meubel. Maar in de slaapkamer zijn de wanden weer camel en groen, deze kleuren laat ik dan ook terug komen in de vazen.

Ik werk graag met een oneven aantal voor de woonaccessoires. Dus 3, 5 of 7 stuks ( haha wel veel), juist het oneven aantal zorgt voor een speels geheel. Ook zorg ik dat er wat variatie is in hoogte en vorm zodat dit de speelse uitstraling extra benadrukt. Een gemakkelijke manier om balans te creëren.

Budget DIY Kringloop styling tips ©BintiHome-3

Planten en takken

Waar je ook aan kan denken bij de styling van de vazen is welke bloemen je gaat gebruiken. Zo is het goed om het kleurenpalet ook door te voeren in de bloemen. Een knalroze bloem in de groene setting op het tv meubel had bijvoorbeeld niet zo mooi gestaan. Of juist wel als je meer een pastelpalet wilt creëren. Het gaat het erg om gevoel en dat je de kleuren ( dus ook van de bloemen) terug laat komen op meerdere plekken.

Zo zie je op de salontafel wel een roze accent maar dat komt ook terug in het vloerkleed en de kussens op de bank. In de slaapkamer koos ik wel voor een warm rood en bruin accent als verlengstuk van de bruin/camel tinten in de vazen.

Budget DIY Kringloop styling tips ©BintiHome

Ton sur ton in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kan je aan de slag gaan met deze budget styling tip. Je hoeft niet altijd precies dezelfde kleur overal door te voeren. Uiteraard als je een beetje muurverf over hebt kan je hier een vaasje mee verven. Maar ton sur ton werkt ook heel mooi. Dit zijn tinten die lichter of donker zijn dan de kleur op de muur. Als je kijkt naar onze slaapkamer zie je vooral groen en camel tinten. Door hier met ton sur ton te werken ontstaat er bijvoorbeeld een variatie aan camel of groentinten wat weer zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Kleurtesters van €1,99 per stuk
  • Tweedehands vazen, bloempotten, fotolijsten e.d.

Dit koste deze DIY voor 10 vazen ( mix van Kringloop en wat ik al had) : €30,-

Styling en fotografie: Souraya Hassan