Bloggen in het Nederlands

bloggen in het nederlands Monthly Note juni BintiHomeBlog-JunI2017

Daar ben ik weer! Bloggen in het Nederlands. Na wat wikken en wegen is het voor mij opeens duidelijk geworden dat ik gewoon het beste in mijn eigen moedertaal kan bloggen ( en vloggen). Daarom deze eerste Monthly Note in het Nederlands!

Nieuwe levensstijl

Inmiddels alweer bijna 2 maanden in Egypte. Het lijkt voor jullie misschien langer omdat ik sinds oktober al heen en weer aan het reizen ben tussen Nederland en Egypte. Met vervolgens een gigantische verbouwing ( Our Cairo Home), onze bruiloft en een fantastische huwelijksreis tussen door. 1,5 maand geleden kwamen we terug van onze reis naar Bali en sindsdien merkte ik dat ik een beetje zoekende was. Er is ontzettend veel veranderd de afgelopen maanden.

Een nieuw leven en vooral de tijd verdelen tussen twee landen. Alleen maar positief, maar een nieuwe levensstijl zorgt wel voor het zoeken naar een invulling die goed bij je past. Vervolgens krijg ik veel de vraag of ik nou geëmigreerd ben naar Egypte. Nee, zeker niet. Ik woon ( en werk!) gewoon nog in Nederland en volgende week ben ik er weer voor een lange tijd. Egypte zal echt ons tweede thuis zijn, maar Nederland vooral ons thuis waar we wonen en werken.

Bloggen in het Nederlands

Ik heb al een langere tijd steeds de afweging genomen om of in het Nederlands te bloggen, of in het Engels, of toch maar allebei? Wellicht, als jij ook een website of blog hebt, heb je ook wel eens met deze gedachte gespeeld? Allebei is niet mogelijk, dit kost mij gewoon simpelweg teveel tijd. En toen we midden in het Our Cairo Home project zaten sprak ik vrijwel elke dag Engels.

Dit leek mij dan ook een goed moment om zowel mijn blog als mijn Youtube in het Engels voort te zetten. Omdat ik toch ook met Egypte te maken heb. Maar na een tijdje werd het wat lastiger. Ik merk dat ik niet met dezelfde energie blog en vlog als ik voorheen deed. En opeens realiseer ik mij dat dit simpelweg komt omdat ik niet 100% mijzelf kan zijn. Want praten en schrijven in het Nederlands is nou eenmaal wie ik ben.

Dus wat nu?

Nu gaan we gewoon door met bloggen in het Nederlands. Met dezelfde passie, dezelfde inhoud maar toch gefocust op mijn Nederlandse lezers. Waar ik even dacht dat het misschien goed zou zijn internationaal te gaan merk ik dat mijn trouwe lezers, jullie!, toch gewoon uit Nederland en België komen.

Ergens voel ik mij een beetje schuldig, want ja, hoe gaan die buitenlandse lezers, met name Egypte en Amerika, dan mijn blog lezen? Ik denk dat ik bij elke blogpost wellicht een korte vertaling zet of iig een ‘shop the look’ of informatie van bijvoorbeeld de winkel die ik uitlicht. Op deze manier kan ik gewoon bloggen in het Nederlands. Maar heeft de buitenlandse lezer toch nog iets aan mijn verhaal. Hebben jullie wellicht tips hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Monthly Note : Juni

Vervolgens, na een aardig lange intro over het bloggen in het Nederlands, deel ik nu waar deze post eigenlijk over gaat. Een overzicht van de afgelopen maand. Monthly note, van mij voor jullie. Waar was ik het meest trots op de afgelopen maand? Was is de meest gelezen blogpost? Of simpelweg, wat zijn mijn gedachten? Eigenlijk wat ik hierboven al heb gedeeld. Een kleine terugblik op de afgelopen maand juni voor dat de nieuwe maand begint is goed. Kijk je met mij mee?

Blogs van de maand juni

Eigen fluweel collectie (velvet crush!)
Deze maand lanceerde ik mijn eigen collectie van velvet kussens in samenwerking met het Egyptische merk Inca&Co.
Velvet trend Collection Inca&Co X Binti Home Logo ©BintiHome

Nieuwe Retro producten
Ook deelde ik mijn nieuwe favoriete items in huis zoals de mint groene waterkoker en de mint groene bluetooth radio speaker. Beiden komen bij de super toffe webshop, The Retro Family, vandaan.

Mint green retro kettle in our kitchen ©BintiHome

Pastel slaapkamer
Een van mijn favoriete shoots tot nu toe, de pastel slaapkamer voor Stek Magazine. Even een terugblik maar nog steeds zo mooi! Inclusief shopping links.
Interior inspiration pastel bedroom with peach nude and a white brick wall ©BintiHome-19

Covermodel
En tot slot stond ik op de cover van een nieuw gelanceerd tijdschrift: Werelds wonen. Je kan het hele interview lezen in deze blogpost.

Werelds wonen interview ©BintiHome

Bedankt voor het lezen van deze post en tot de volgende Monthly Note! Ik ben daarnaast benieuwd wat jij vindt van de verandering om weer in het Nederlands te gaan bloggen! :)

Styling en fotografie : Souraya Hassan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 reacties

 1. Ik ben heel blij dat je weer in het Nederlands blogt. Ik begrijp je beweegreden om het in het Engels te doen heel goed. Je denkt aan een groter bereik. Ik heb een blog wat ik deels in het Nederlands en deels in het Engels doe. Maar ik ben altijd onzeker over het Engels. Ik las overigens eens over een Zweeds meisje wat een goedlopend blog heeft dat haar Engels zo charmant werd gevonden. Dus ik hoop dat men dat bij mij ook denkt ;-) Toch voelt Nederlands schrijven veel fijner, he? Je kunt nuances aanleggen.

  Misschien kun je er een vertaalmachine aan koppelen? Ik heb dat weer op een ander blog. Soms kijk ik na wat ik dan zie en de vertaling naar het Engels lijkt goed. Maar……het kan ook helemaal mis gaan. Dat maakte ik met de vertaalmachine op Facebook mee. Iemand uit Egypte reageerde in het Arabisch op een schilderij van mij dat ik erop gezet had. Toen ik het vertaalde naar het Nederlands stond er: “Ik vind jou niet leuk en je schilderij ook niet”. Wow, daar keek ik even van op. Mijn man erbij geroepen, hij vertaalt het en er staat. “”Ik vind jou leuk en je schilderijen ook””. Ik was er boos van. Nog steeds trouwens. Zo kun je moeilijkheden creëren. Gr. van Geri.

 2. Stephanie

  Ik vind het ook fijn dat je weer in het Nederlands gaat bloggen! Voelt voor mij persoonlijker dan het Engels. Je zult misschien wat lezers kwijtraken die de keuze niet leuk vinden, maar er waren wellicht ook mensen die zijn afgehaakt omdat ze Engels niets vonden en die komen nu weer terug ?. En twee talen is inderdaad ook niet te doen. Ik denk dat het een topbeslissing is om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

  Je gebruikt altijd best wat foto’s in je blogs. Misschien kun je onder de afbeeldingen een hele korte samenvatting zetten in het Engels. De kern van het verhaal wordt op die manier ook duidelijk. Succes!!

 3. Nederlands of engels maakt mij persoonlijk niet zoveel uit maar ik denk dat veel lezers blij zullen zijn met je beslissing. Als ik naar mijn eigen leesgedrag kijk komt er op alle. Uitenlandse blogs die ik bezoekt een google balk bovenaan de blogs met de vraag of ik de inhoud wil vertalen wat bij mij standaard in t engels staat, hiermee kun je hee goed de grote lijnen volgen… dus ik zeg Maak je niet druk en spreek gewoon lekker je moerstaal
  Groetjes uit een donker en nat Amsterdam

 4. Wauw ik vind het echt een fijne en goeie keuze van je, die ik zelf ook een aantal maanden geleden maakte voor zowel het blog als Instagram. Zoals jij beschrijft kostte het mij ook veel meer energie hetzelfde wat ik in NL dacht, net zo leuk in het Engels te krijgen.. Het leest weer lekkerder lijkt wel, welcome back schatje! Liefs, Naomi

 5. Het belangrijkste is dat het voor jou goed voelt, want dan kun je ook echt je ziel en zaligheid in het bloggen en vloggen leggen! Met een kleine vertaling (samenvatting) onderaan het blogbericht zou je toch ook de Engelstaligen kunnen bereiken. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.