Houten spijlenstoelen Marktplaats BintiHome

Bij het zien van de ruime keuken in mijn nieuwe huis wist ik het meteen. Ik wilde graag voor het raam een ronde tafel neerzetten met houten café stoeltjes eromheen.

Houten spijlenstoelen en ronde eettafel via Marktplaats

Via marktplaats kwam ik eerst deze vier houten spijlenstoeltjes tegen. Ze waren al blank gelakt dus helemaal perfect om over te verven. Ik haalde de vier stoelen op in Alkmaar en was erg blij toen ik ze thuis had staan. De stoelen hebben een mooie Scandinavische uitstraling en ze zitten ook nog eens erg fijn!  Read English Below

De ronde tafel moest er toch ook nog bij, dit had ik al zo bedacht. Ik ben bij verschillende kringloopwinkels langs geweest, maar nergens vond ik de juiste ronde tafel, of ze waren allemaal te groot (120-150cm) of van heel donker hout. Uiteindelijk vond ik een tafel op Marktplaats van 110cm… perfect! En hij was nog wit ook.. dus ook dat was weer een goede ondergrond om de tafel uiteindelijk ook over te veren.

Ik weer naar Amsterdam om de tafel op te halen met de gedachte ‘Ja natuurlijk past dat in mijn auto!’. Eenmaal bij de mensen aangekomen was de tafel precies zoals ik gehoopt had.. alleen past hij niet via de achterklep of via de achterdeur op een paar cm na… Dat is toch altijd weer even puzzelen en helemaal als je dat aan het doen bent voor een vol terras in Amsterdam.

Toch gaf ik niet op, immers lukt het me toch echt altijd ( ja altijd!) om alles mee te krijgen in mijn auto. Dus probeerde ik de deur bij de bijrijdersstoel.. en ja hoor het tafelblad paste erin. Uiteindelijk heb ik het blad doorgeschoven naar achteren en ik kon nog (redelijk) met een normale afstand van mijn stuur zitten. ;)

Dat vind ik altijd van die kleine geluksmomentjes… als het uiteindelijk toch altijd nét wel lukt zoals ik dat in gedachte had. Eenmaal thuis aangekomen moest ik natuurlijk zelf dat blad in huis krijgen… in Amsterdam had ik hulp van de verkopers, maar hier was ik alleen. Uiteindelijk is het wel gelukt en heb ik het tafelblad rollend het huis in gekregen hihi. En tada! Daar staat hij dan, de houten spijlenstoelen passen er perfect omheen. De lamp van Zuiver had ik alvast opgehangen boven de plek waar de tafel moest komen te staan. 

Houten spijlenstoelen gekocht op Marktplaats BintiHome

Houten spijlenstoelen detail Marktplaats BintiHome

DIY Houten spijlenstoelen

Ook wel erg mooi zo, de witte tafel, de blank houten spijlenstoeltjes in de keuken op de witte vloer…. Maar te rustig voor mij! Ik wil graag kleur, zoals jullie weten hou ik van kleur. Ik koos daarom voor Matte Lak uit uit de Colour Creations lijn van Flexa. Omdat de keuken een witte basis heeft ( lees: witte muren én witte vloer) leek het mij juist mooi om te kiezen voor verschillende kleuren. Dit zijn de volgende kleuren geworden, met wel erg toepasselijke namen voor de keuken : Bakery Brown, Caramel Fudge, Caffe Latte (mmm), Retro Vibe voor de stoelen en Sandy Beach voor de tafel.

Als ik iets heel erg leuk vind, is het verven van meubels, het liefst met matte (krijt)verf. Maar wat ik niet zo leuk vind is het schuren van de meubels…. Dus daarom leek het mij goed om voor dit leuke project maar eens een schuurmachine aan te schaffen die makkelijk te gebruiken is voor meubels. Ik weet zeker dat ik nog wel meer schilder projecten in huis ga realiseren.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de machines maar ik wilde iets dat handzaam was en niet al te duur. Ik heb al veel producten van Black & Decker en daarom koos ik voor deze Mouse KA168K Multi schuurmachine. Helemaal leuk om hier te tafel en houten spijlenstoelen mee te kunnen schuren, laat de machine maar het werk doen, met een beetje hulp, des te sneller kan ik starten met verven! 

En het resultaat van het verven van deze houten spijlenstoelen? Dat lees je hier in de volgende blog!

Houten spijlenstoelen Marktplaats kleurenpalet Flexa Creations BintiHome

Schuurmachine voor Houten spijlenstoelen Marktplaats BintiHome

Summary
When I saw my kitchen for the first time, I directly knew I wanted to have a round wooden table and wooden chairs in front of the window. These four wooden chairs Ive found online at Marktplaats and I picked them up with my little Citroen C1. When I see them in my house I was really happy, love these chairs! But.. I had to find a round table as well. I stepped by different thrift stores and searched online, but I found to many round tables with a size what was to big for my kitchen (120-150). But finally I’ve found this round table (in white!) on the internet with a diameter of 110cm. That will fit perfectly, so I drove to Amsterdam to pick up the table. When I saw the table in my house matching the chairs it was a moment of joy, I really like it. It’s beautiful in this neutral look: the white table, the wooden chairs on this white floor. But I need colour! So I decided to paint them in matt lacqer from the Colour Creations collection from Flexa. First I had to sand down the chairs and table, normally I really don’t like this. But I’ve bought this great sander from Black & Decker what makes this job so easy. So I started sanding these furniture so I could start painting really soon.
Flexa Creations kleurenpalet

Styling and photography : Souraya Hassan, Binti Home