Binti Home bestaat 10 jaar! Op 24 augustus 2009 stapte ik naar de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven als stylist onder de naam Binti Home. Dat was dé start van mijn bedrijf. 20 jaar, met net een diploma op zak en ik had ontzettend veel zin om te gaan ondernemen.

Nog steeds krijg ik regelmatig een reactie : ”Wow wat was je jong toen je begon!” Maar zo voelde dat eigenlijk niet, het voelde goed. Ik was klaar met de opleiding en ik had ontzettend veel motivatie om aan de slag te gaan. Hiermee hoop ik jou te inspireren dat leeftijd niet uit maakt, of je nou net van de opleiding komt of een carrière switch wilt na 10 jaar werken in een bedrijf, ga ervoor wanneer het goed voelt!

De eerste opdrachten, 2009

Mijn eerste opdracht? Dat was een fotoshoot samen met het bedrijf Mint Styling waar ik tijdens het afstuderen stage had gelopen. We hadden en goeie klik en Chrissie Cremers vroeg mij dan ook om mee te helpen met een shoot voor de Viva. Omdat ik nu mijn eigen bedrijf Binti Home was gestart konden we meteen officieel samenwerken.

Het thema was Papier hier en we hebben dus allerlei woonaccessoires en items bij elkaar geshopt die gemaakt zijn van papier of een link hiermee hebben. Toen waren we al met duurzaamheid bezig! Ik weet nog dat ik een dressoir via Marktplaats heb gezocht en deze vervolgens met papier marche heb bekleed. Het resultaat? Dat zie je hieronder, tof he?

Fotostyling productie Viva Papier hier Duurzaamheid Binti Home
Productie samen met Chrissie Cremers voor Viva, fotografie : Ewout Huibers

En mijn eerste echte eigen opdracht? Dat was het inrichten van maar liefst 4 (!) challets op de Margriet winterfair, november 2009. Waarschijnlijk denk je, wow dat is een grote klus voor een starter. Nou dat was het zeker, en dit was eerlijk gezegd een combinatie van geluk, goede voorbereiding en enthousiasme.

Vanaf het moment dat ik namelijk mijn eigen bedrijf was begonnen was ik meteen gestart met een blog waar ik al mijn werk liet zien. Destijds had ik natuurlijk nog niet heel veel eigen werk maar ik creëerde zelf werk. Ik maakte foto’s van wat ik mooi vond in winkels en beurzen en plaatste zelfs het werk dat ik op de academie had gemaakt. Ik heb in die eerste maanden heel veel e-mails gestuurd naar allerlei soorten bedrijven met de vraag of ze assistenten nodig hadden voor de styling. Het is in zo’n begin periode toch erg belangrijk om aan acquisitie te doen. Er was immers nog geen social media dus je moest het vooral hebben van je eigen website én eigen initiatief.

2009 : Meteen een grote klus?

En daar was opeens mijn geluk. Ik had de Margriet winterfair een mailtje gestuurd of ik kon helpen met assisteren tijdens de opbouw. Puur voor de ervaring. Ik werd terug gebeld door de hoofd stylist of we een afspraak konden maken want ze had wel een leuke klus voor mij. Ik weet het nog heel goed, ik was best zenuwachtig want dé hoofd stylist van de Margriet winterfair zou langs komen. Toen ze hier eenmaal was hadden we meteen een klik. Ik was nog steeds iets wat zenuwachtig en ging even koffie voor haar klaar maken met verse opgeklopte melk op het vuur. Oh wat duurde dat lang, waarom schuimde die melk nou niet…? Het grappige is dat ik nu 10 jaar later nog zo goed herinner wat ik op dat moment voelde.

En toen kwam de vraag, of het mij leuk leek om 4 challets in te richten onder begeleiding van haar. ‘Uh wat?!’ Wow wat een opdracht! Ik mocht de moodboards maken, de sfeer bepalen en de tekeningen maken. Vervolgens ging de hoofd stylist aan de slag met het shoppen en kon ik tijdens de opbouw weer shoppen tussen alle verzamelde spullen. Het resultaat? Vier gezellige challets die werden gebruikt voor workshops die ik heb mogen inrichten. Oh wat was ik trots! Zie hier het resultaat van twee challets. Vanaf dat jaar heb ik zo’n 4 jaar lang elk jaar mee mogen helpen met de opbouw van de Margriet winterfair én de Libelle zomerweek. Hier zie je trouwens een leuke vlog uit 2014 waarbij je, vanaf 1.00minuut een kijkje achter de schermen krijgt bij de opbouw van de Margriet winterfair. )

Binti Home event styling Margriet Winter Fair 2009 PickWick
Eventstyling Chalet voor Pickwick tijdens de Margriet winterfair, 2009
Binti Home event styling Margriet Winter Fair 2009 wb_Elvee
Eventstyling chalet Elvee tijdens de Margriet winterfair, 2009

2010, het jaar om het professioneel aan te pakken

Nadat ik net een aantal maanden gestart was met mijn bedrijf begon het al te kriebelen om mijn website aan te pakken. Ik denk dat menig ondernemer dit herkend, ik denk dat in de afgelopen 10 jaar mijn website wel iets van 8x is veranderd. Soms kleine veranderingen, soms grote. De grootste stap was om van een blogspot website naar wordpress te gaan. De beste stap want hiermee professionaliseerde ik mijn website en dus bedrijf meteen.

Maar eerst nog even een kijkje naar hoe mijn website eruit zag in 2010. Ik vind het zo grappig om te zien hoe ik kleine styling settings creëerde om sfeerbeeld te maken voor mijn website. Want ja immers had ik nog niet heel veel opdrachten. Overigens was 2010 ook het jaar dat ik een fotocursus heb gedaan om mijn fotografie verder uit te kunnen breiden. Want naast styling vond ik fotografie ook echt heel erg leuk.

Binti Home Website in 2010

2011 : Heel veel verkoopstyling én de Tinadag!

Zeker de eerste twee jaar heb ik aardig wat aan acquisitie gedaan. Naast mijn blog waar ik regelmatig mijn (vrij) werk op plaatste stuurde ik geregeld mailtjes naar bedrijven en stylisten met mijn portfolio én link naar de website. Ik ben in dat jaar veel interieuradviezen gaan geven. Wat ik zo leuk vind om te zien dat ik echt ben gestart vanuit passie en dat ik een starterstarief vroeg. Wat voor mij destijds al veel was. Inmiddels ben ik daar ook in gegroeid en is mijn tarief verdriedubbeld. Maar dat is een leer proces geweest. Naar mate je nog professioneler wordt, je nog meer kennis hebt, je nog meer hebt ontwikkeld en een stabiel bedrijf hebt neergezet is uiteindelijk je tarief daar ook naar.

Maar het is goed om klein te beginnen en zo stap voor stap te groeien naar de onderneming waar je van droomt. Ook kwam ik dat jaar in contact met een makelaar uit de Bollenstreek. Ik wilde op een één of andere manier in contact komen met de mensen die een huis willen verkopen of kopen. Want laat dát nou net mijn doelgroep zijn! De mensen waar ik mogelijk interieuradvies aan kan geven.

Ik ben toen verkoopadviezen gaan geven aan de klanten van de makelaar voordat hun huis in de verkoop ging. Als ik nu terugkijk hoeveel tijd (lees úren) ik heb gestoken in elk advies is dat totaal niet in verhouding met wat ik daarvoor vroeg. Omgerekend is dat nu ongeveer een 1,5uur tarief, maar het maakt mij wel trots. Ondernemen vanuit passie en de wilskracht om te groeien. Ik zou eens moeten tellen hoeveel huizen ik heb bezocht want wauw ik heb echt bij heel veel mensen binnen mogen kijken. En dat is erg leuk om te zien hoe mensen wonen ( dat vind ik nog steeds, vandaar ook de binnenkijkers). Ik gaf de mensen tips om het huis klaar te maken voor de verkoop en werkte alles uit in een soort magazine welke ze toegestuurd kregen. Ook zaten hier een aantal basis tips in waaronder deze :

verkoopstyling advies huis Binti Home

Zo leuk om terug te lezen. Het grappige is wel dat ik toen heel veel energie stak in het geven van die verkoopadviezen en het maken van soort magazines. Hiermee hoopte ik potentiële interieuradviezen binnen te halen. Maar dat er uiteindelijk nooit een opdracht uit is gekomen. Ik denk dat dit toch ook echt te maken heeft met de doelgroep, het budget etc. De opdrachten voor interieuradviezen kwamen vanaf dat moment namelijk al via mijn blog!

En toen was daar een volgende grote klus. De Tinadag! Samen met een goede vriendin Sanne, die ik in 2009 tijdens de Margriet winterfair had ontmoet, gingen we aan de slag om het park Duinrell volledig om te toveren tot een roze walhalla. In twee dagen brachten we al onze plannen tot leven. Oh wat was dat gaaf om met een team samen te werken én in zo’n groot park te mogen stylen. Dit hebben we uiteindelijk een paar jaar mogen doen.

Vip event styling Tinadag

Ik werkte overigens in dit jaar wel ook parttime bij conceptstore Friday next. Hoe én waarom ik koos om parttime te werken lees je in deze twee-delige blog serie :

2012 Binnenkijkers voor Flair en vtwonen

Het is erg leuk om per jaar even terug te blikken. Ik heb mijn oude harde schijven erbij gepakt en ging weer even terug in de tijd. Uiteraard heb ik nog meer gedaan maar ik pak een aantal highlights van het jaar eruit. Anders wordt het echt wel een hele lange blog haha. Maar mochten jullie het leuk vinden kan ik altijd op een later moment nog meer delen ;).

2012 was eigenlijk wel het jaar van de binnenkijkers. Ik had in 2010 een fotografie cursus gedaan en ook kreeg ik privé les in beeldbewerking. Zo was ik eigenlijk helemaal klaar om fotografie opdrachten te gaan doen. Eerlijk is eerlijk, ik heb destijds nog een kijkje genomen op de fotoacademie in Amsterdam. Maar ik koos er toch voor om zelf aan de slag te gaan en te zien of er eventueel fotografie projecten op mijn pad zouden komen. Ik merkte dat ik niet zo’n zin had om nog meer te gaan studeren. Nee, lekker ondernemen en zelfstandig zijn. Dus aan de slag met fotografie.

Binnenkijker fotografie Flair

Ook hierin heb ik zelf initiatief genomen. Ik hoorde over het fenomeen ‘binnenkijkers’ en dacht, oh dat is leuk. Dat ga ik eens proberen. De eerste binnenkijker die ik fotografeerde was het woonhuis én bed & breakfast van een vriendin van mijn moeder in Leiden. Helaas bestaat dit niet meer maar destijds heb ik hier allerlei foto’s gemaakt. Ik heb dit naar verschillende tijdschriften gestuurd, ik kreeg een aantal keer ‘nee’ te horen maar bleef het rond sturen waaronder naar het tijdschrift Jansen. Helaas bestaat dit tijdschrift ook niet meer maar… ze wilden 16(!!) pagina’s aankopen. Dat was nog eens een leuk begin! Dat was een mooie motivatie om door te gaan met binnenkijkers. Zo heb ik veel mogen fotograferen voor de Flair, Vtwonen maar ook buitenlandse bladen als Couch en Living.

Binnenkijker oud huis Leiden Bed and Breakfast
Binnenkijker fotografie Flair

Maar, 2012 was ook het jaar dat ik voor het eerst op de Woonbeurs stond! Wow als ik dat zo opschrijf vind ik dat nogsteeds wel echt heel bijzonder. Na drie jaar ondernemen werd ik uitgenodigd door Kirsten Jassies ( zij werkte destijds bij Sanoma Media en organiseerde bijeenkomsten en presentaties voor bloggers). Ik vond het zo spannend, een aantal bloggers kregen een tentje toegewezen en daar stalde ik al mijn woonaccessoires, gratis kaarten en flyers uit. Het was zo leuk om met de bezoekers te praten en te hopen dat er wellicht een interieuradvies uit voort zou komen.

Souraya Hassan Binti Home styling Woonbeurs

2013 – Bloggen en op tv!

2013 was toch wel het jaar van de verandering én zichtbaarheid. Zichtbaarheid op diverse vlakken. Waarbij ik voorheen namelijk geen foto’s van mijzelf op mijn website had staan, had ik dit jaar zoiets, ik ga gewoon een foto plaatsen. En het leuke is dat dat toch wel het begin is geweest om Binti Home echt een gezicht te geven. Dit is ook mijn tip aan iedere ondernemer, plaats een foto van jezelf op jouw ‘over mij’ pagina. Geef je bedrijf een gezicht waarbij je meer binding krijgt met jouw potentiële klant of volger.

Stylist Souraya Hassan Binti Home

Het was deze bovenstaande foto die ik op mijn ‘over mij’ pagina plaatste. Vanaf dat moment ben ik ook meer gaan bloggen. En volgens mij ben ik begin dat jaar ook gestart met Instagram. Leuk detail is dat ik herkend werd door een bedrijf op de beurs omdat ik precies zo stond. Ik keek naar beneden naar mijn camera en ik hoorde : ”He Binti!”. Dus ik keek op en zag het gezicht van een vreemde man. Hij zegt : ”Ja je staat precies hetzelfde als op je foto op je website”. Dat was een leuk moment om herkent te worden!

Tijdens de woonbeurs in 2013 werd er weer iets geregeld voor bloggers. Dit keer werd een select groepje bloggers uitgenodigd om te gaan live bloggen op de beurs. Allemaal interieur bloggers die rond dezelfde tijd zijn gestart en eigenlijk bijna allemaal nog steeds aan het ondernemen en bloggen zijn op dit moment. O.a. Zilverblauw, Ensuus, Beeldsteil, April & May, Oh Marie en Yvestown. Ik vond het een eer dat ik daar tussen mocht staan.

Bloggers Binti Home ZIlverblauw Ensuus April and May Beeldsteil

En toen kwam toch wel het allermooiste moment van dat jaar. Ik werd uitgenodigd door Koffietijd om een zolder in te richten in een bepaalde sfeer. Ze hadden volgens mij drie of vier bloggers uitgenodigd die elke dag een kamer mochten inrichten. Oh wat was dat een gave opdracht én ontzettend spannend. De weken ervoor regelde ik de styling en alle producten die ik mocht lenen bij winkels. En vervolgens vertelde ik, live op tv, aan Quinty waarom ik voor deze kleuren en producten had gekozen. Het leuke is dat ik op dat moment al vertelde over ‘kleur en balans’. Iets wat tot de dag van vandaag belangrijk is in mijn projecten.

Koffietijd zolderkamer inrichten styling interieurtrends Quinty en Binti Home
Koffietijd zolderkamer inrichten styling interieurtrends Quinty en Binti Home

2014 – Fotografie opdrachten én Flexa

Ik was nog steeds veel aan het bloggen en was inmiddels verhuisd naar een droomhuis in de Bollenstreek. Vanaf dit moment ben ik erg gegroeid op Instagram en mijn blog. Dit was namelijk het perfecte huis om echt te laten zien wat ik kon en wat mijn stijl is. Ik deelde veel foto’s van mijn huis en ook styling tips. Vervolgens vonden merken bepaalde foto’s zo mooi dat ze met mij wilden samenwerken aan styling en fotografie opdrachten. Zo begon ik styling en fotografie voor Stek Magazine.

Binnenkijken woonkamer Binti Home stylist

En… ik heb meteen een binnenkijker mogen maken van mijn huis voor de Vtwonen. Wow wat was ik trots en dankbaar! Het was wel even ‘stressen’ want de deadline voor het inleveren van de foto’s was een paar weken na de verhuizing… Maar gelukkig wist ik precies wat ik wilde met het huis en heb ik alles op tijd afgekregen hihi.

Binnenkijken Binti Home Vtwonen

Wat ook echt een highlight was in het najaar van 2014 was dat ik werd gevraagd voor de styling van de lancering van de kleur van het jaar 2015 van Flexa. Via een marketingbureau was ik hiervoor gevraagd omdat ze zagen dat ik vaker event styling had gedaan. In 1 woord : WAUW! Ik heb naar aanleiding van het trendboek verschillende stijlkamers gestyled in de verschillende trends. Oh wat was dit een gave klus. Heel hard werken, zelfs tot ’s avonds laat want het was een grotere klus dan gedacht. Maar ontzettend blij met het resultaat en toch wel de start van de jarenlange samenwerking die ik inmiddels met Flexa heb! Klik hier als je alle Flexa trend stijlkamers wilt zien die ik voor deze opdracht heb mogen inrichten.

Flexa Copper Orange kleur van het jaar 2015 event styling Binti Home
Flexa Copper Orange kleur van het jaar 2015 event styling Binti Home

2015 De zoektocht in Egypte

‘Kleur is heel belangrijk in mijn leven’ ‘Met de warmte van Egypte’. Ook in 2015 had ik de eer om in Vtwonen te staan waarin ik mijn liefde voor Egypte mocht delen. Egypte speelde in 2015 dan ook een grote rol want ik besloot steeds vaker naar mijn tweede thuis te gaan. Ik had namelijk in 2014 wat woonaccessoires gekocht die handgemaakt werden in Egypte. En op dat moment begon het te kriebelen, ik wil mijn eigen producten laten maken!

Binti Home vtwonen

Samen met mijn vader heb ik heel veel plekken bezocht, zowel in Caïro maar ook het platteland. We waren op zoek naar de bron en via via kwamen we uiteindelijk bij pottenbakkers, wevers en glasblazers uit. Dit was zo’n toffe ervaring en heel bijzonder om dit samen met mijn vader te mogen doen. Hier maakte ik ook een vlog over zodat je een beetje een sfeerimpressie krijgt.

Spiegels van hout handgemaakt in Egypte
Ik liet houten spiegels maken met ingelegde houten stukjes, echter was dit zo duur om te laten maken dat het nog duurder zou worden om het te verkopen in Nederland.
Potten bakken Egypte handwerk Fairtrade
Maar ook bezochten we pottenbakkers in het oude gedeelte van Caïro.
Duurzame vazen van gerecycled glas door glasblazers uit het oude Egypte familietradities door Souraya Hassan Binti Home Shop ©BintiHome
En natuurlijk de Olla vazen die ik heb laten maken door glasblazers

Hier schreef ik meer over mijn verhaal over mijn eigen ontworpen vazen in Egypte. En uiteindelijk was het zover, ik liet 100 Olla vazen overkomen samen met stoffen, kussens en vloerkleden. Hieronder zie je hoe ik alles aan het uitpakken was. Er is nog steeds een gedeelte van mijn eigen ontworpen producten verkrijgbaar in mijn online shop.

Binti Home Daily transport uit Egypte ©BintiHome

En in 2015 was ook het debuut om te mogen ontwerpen voor tv. Na mijn eerste tv optreden in 2013 werd ik nu gevraagd door Eigen Huis en Tuin om een interieurontwerp te maken voor een zolderkamer. Lekker aan de slag met kleur en heel veel zelfmaak ideeën. Wat vond ik het spannend toen dit werd uitgezonden want ik moest mijn ideeën ook toelichten op camera. Helaas is de uitzending niet meer terug te zien maar hier zie je wel het volledige resultaat van de zolder make-over.

Zolder inrichten tot werkplek en logeerkamer Eigen Huis en tuin metamorfose

Omdat ik veel foto’s deelde van mijn eigen huis werd ik geregeld benaderd door merken om ook foto’s voor hun te maken. Zo heb ik een hele toffe shoot mogen doen voor Bloomon in Amsterdam.

Bloomon interieurfotografie achter de schermen

Ik heb dit jaar het complete ontwerp, coördinatie én styling mogen verzorgen voor de stand van Flexa op de Vtwonen & Designbeurs. De styling is gedaan in het thema Colourlab, zo gaaf en nog altijd blij met het resultaat.

Flexa vtwonen en design beurs Binti Home-44

Een jaar met veel interieurontwerpen. Waaronder ook het complete ontwerp en coördinatie van dit kantoorpand aan het museumplein in Amsterdam.

En als kroon op mijn werk dat jaar kreeg ik ook nog een award voor advanced blogger, de Vtwonen Meet the blogger advanced award. Ja je leest dus nu een award winning blog ;). Hihi nee super blij met deze prachtige award, echt een beloning voor al het harde werken aan de blog en mijn bedrijf.

Meet the Blogger vtwonen award Binti Home

2016 – De liefde

2016 was een heel bijzonder jaar, ik heb in dat jaar namelijk mijn man Mahmoud leren kennen. Ik was voor de zoveelste keer in Egypte, ik verdeelde inmiddels mijn tijd en kon zo drie maanden doorbrengen in mijn tweede thuisland. En daar was hij opeens, via gezamenlijke vrienden leerden we elkaar kennen en vanaf het eerste moment was het raak. We zijn op 19 november 2016 in Egypte getrouwd en vierden vervolgens op 11 maart 2017 onze bruiloft in Nederland én op 20 april 2017 onze bruiloft in Egypte.

In dit jaar mocht ik weer hele mooie projecten realiseren :

Edge bank Fest Amsterdam Binti Home interieurontwerp Haarlem
Fotografie Yaya Home chesterfield cognac leer woonkamer modern vintage ©BintiHome

2016 was overigens ook een jaar dat ik veel op reis was. Zo ging ik naar Milaan voor de Milaan design week samen met interieurvriendinnen Elisah ( Interiorjunkie) en Renee ( destijds Roomed). Maar ook werden we uitgenodigd voor een persreis naar Londen voor Flexa.

Persreis Binti Home Interiorjunkie Flexa ColourFutures London ©BintiHome

En ik mocht voor de tweede keer een interieurontwerp maken voor Eigen Huis en tuin. Een hele bijzondere omdat deze vrouw alleen met haar zoon woont na het overlijden van haar man. Ze wilde opnieuw beginnen en daar hoorde een nieuw interieur bij. Het was dan ook heel bijzonder om dit ontwerp voor haar te mogen maken en ze was zo ontzettend blij en emotioneel door het resultaat. En ik ook, dat zijn de mooiste momenten van de afgelopen jaren. Dat ik iemand écht kan helpen.

Eigen Huis en tuin metamorfose woonkamer turquoise bank Binti Home stylist

2017 Thuis in twee landen

Zoals hierboven beschreven trouwden wij officieel in 2016 maar hadden wij onze twee(!) bruiloften in Nederland en Egypte in 2017. Dit is een persoonlijke noot, maar wel een hele belangrijke. Want dit zorgde ervoor dat ik naast een huis in Nederland ook een thuis in Egypte zou hebben.

We wilden namelijk in eerste instantie onze tijd gaan verdelen tussen de twee landen en veel heen en weer reizen. Inmiddels wonen we alweer 2 jaar fulltime in Nederland, maar hebben we nog steeds ons huis in Egypte. Deze hebben wij overigens volledig verbouwd. Ik heb hier een hele serie over gemaakt op Youtube en in blogs, Our Cairo Home.

Weddingdeco Our Dutch wedding photographed by Ilka van Wieren
Onze bruiloft in Nederland
Our Egyptian Wedding 2017
Onze bruiloft in Egypte
Social Media Detox Home Tour Our Cairo Home - Livingroom ©BintiHome79
vlog 6 we hebben een nieuw huis en twee photoshoots
Hier zie je de vlog over ons nieuwe huis in Nederland!

2017 was ook het jaar van verhuizen. Want naast het feit dat we ons huis in Egypte hebben verbouwd zijn we ook weg gegaan uit het huis in de Bollenstreek. En vonden we een nieuw huis in Hoofddorp. Sinds zomer 2017 wonen we in een appartement in het centrum. Klik hierboven om de vlog te zien.

Kleur groen op de muur Woonkamer make over shop the look ©BintiHome

En inmiddels is ons huis natuurlijk nog meer veranderd. Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje hier zodat je kan binnenkijken in ons huis.

En naast verhuizen heb ik ook veel leuke projecten mogen doen in 2017.

Zo sprak ik twee dagen voor een grote groep mensen tijdens ShowUp over ondernemen en hoe je jezelf onderscheidt.

Lezing Binti Home ShowUp event

Maar ook deed ik samen met Mahmoud een hele toffe campagne voor Montel. We hebben drie stijlen toegepast in onze woonkamer. Leuk detail : We kregen een bank, vloerkleed, fauteuil, eettafel, eetkamer stoelen en lampen van Montél. Maar waar zouden onze eigen meubels dan moeten blijven…? Alles maar dan ook alles wat in onze woonkamer stond heeft drie dagen in onze slaapkamer gestaan. Vraag mij niet hoe we hebben geslapen maar het was een heus avontuur haha. Maar het was een hele leuke campagne om aan te mogen werken en erg leuk om dit samen met Mahmoud te doen.

Ontdek je woonstijl Inspiratiemagazine Montèl Milano bank Woonstijl Pure Botanic woonkamer ©BintiHome

Maar ook in Egypte zat ik niet stil. Daar mocht ik voor verschillende Egyptische merken ook de styling en fotografie verzorgen.

gele portugese tegels in de keuken The Nile Co Egypte ©BintiHome
Zo deed ik de styling en fotografie voor het Egyptische tegelmerk The Nile Co.
Ocher yellow summer house bedroom ©BintiHome
Maar ook deed ik de styling en fotografie in een fantastisch mooi huis aan de noordkust van Egypte voor het merk Eklego

Maar ook maakte ik een video samen met Heleen, hoofd van het Aesthetic center van Akzo Nobel om over de Kleur van het Jaar te praten. Dit was een spannende opdracht want ik heb zowel de video gemaakt maar ik stond er ook zelf op. Daarnaast had ik zowel een video van vooraf als bovenaf ( zodat je de tafel zag). Heel gaaf dat dit is geworden zoals ik in gedachte had.

Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome
Flexa Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood trendkleuren ©BintiHome

2018 – Eigen collectie en Radio538

Ja het jaar waarin ik wederom keihard heb mogen werken aan verschillende opdrachten. Een van de hoogtepunten was toch wel de lancering van mijn eigen ontworpen producten onder de naam #wownbybintihome die verkrijgbaar zijn bij 113 winkels van de Kwantum. In november 2018 kwam daar nog een tweede aanvulling bij. Een droomproject die ik samen met Suzanne van Ensuus en Anki & Casper van Zilverblauw heb mogen realiseren.

WOWNBYBINTIHOME RebekkaMell_011

Ik mocht ook meewerken aan een hele toffe campagne voor Wehkamp over lentemomenten. Ik mocht mijn eigen tafel stylen, ik werd gefotografeerd en gefilmd. Het resultaat zie je hier.

Nieuwe tuinstoelen LenteMomenten Wehkamp tuincollectie blogger campagne Binti Home ©BintiHome

Ook mocht ik dit jaar een kantoor inrichten bij Radio538/ Talpa voor de afdeling Juke. Dit was ook echt een droomopdracht, hoe gaaf om op zo’n locatie voor zo’n bedrijf de complete inrichting te mogen verzorgen. Als je benieuwd bent hoe dan in zijn werk is gegaan, bekijk dan zeker deze video.

Radio 538 Juke restyling kantoor inrichten Binti Home Talpa radio
Radio 538 Juke restyling kantoor inrichten Binti Home Talpa radio

Ik werd ook gevolgd door een camerateam van AkzoNobel voor een video interview over kleur in mijn interieur en werk. Ik ging aan de slag met de Kleur van het jaar 2018 Heart Wood. Heel tof om de hele dag met een camera team op pad te zijn.

HeartWood combineren met kleur groen AkzoNobel campagne slaapkamer inrichten Souraya Hassan totaalbeeld ©BintiHome

2019 – Binti Baby

Het mooiste jaar van de afgelopen 10 jaar… samen met mijn man Mahmoud werden wij op 3 februari 2019 trotse ouders van onze zoon Younes. Een geschenk waar wij zo ontzettend dankbaar voor zijn. Het veranderd je leven compleet om moeder te zijn. Maar het is het allermooiste wat er is. Ik heb natuurlijk alle liefde en tijd gestoken om het allermooiste kamertje voor Younes te realiseren. Hier lees je al mijn tips én een binnenkijker in de binti baby kamer.

Onze zoon Younes is geboren ©BintiHome-7

De afgelopen maanden heb ik dan ook heerlijk genoten van mijn verlof en nog steeds geniet ik elke dag volop van alle tijd die ik samen met Younes en ons gezin mag doorbrengen. Thuiswerken is hierbij zo fijn want hierdoor ben ik dichtbij Younes. Natuurlijk vergt het wat uitdagingen en flexibiliteit maar nu 7 maanden later kan ik zeggen dat ik het onder controle heb. De balans heb ik gevonden, ik geniet van elke dag en heb zin om weer aan toffe projecten te werken.

Zo ga ik binnenkort iets heel spannends lanceren, iets waar ik al twee jaar mee rondloop maar nu echt aan het realiseren ben. Nog heel even geduld en dan kan ik het eindelijk met jullie delen!

Binti babykamer behang Creative Lab Amsterdam ©BintiHome

Vragen over 10 jaar ondernemen

  • Waar ben je het meest trots op?

Toch wel dat ik op mijn 20ste de stap heb gezet om te gaan ondernemen en altijd heb geloofd in mijn passie. Ik zie eigenlijk nooit beren op de weg en ga 100% voor mijn doel. Als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik ervoor. Het feit dat ik nu kan zeggen dat ik al 10 jaar zelfstandig ondernemer ben en ontzettend ben gegroeid maakt mij ontzettend trots.

  • Wat had je anders gedaan?

Ik had misschien iets eerder moeten inzien dan 24/7 werken niet goed is. In 2016 kwam die verandering dat ik echt meer aan mijzelf begon te denken. Maar die eerste jaren was ik non stop aan het werk. Dat heeft mij uiteindelijk wel gebracht waar ik nu sta, maar ik geloof heel erg in de balans die je nodig hebt om op lange termijn door te kunnen gaan. Dus neem die dag vrij, gun jezelf rust en laad even op. Met voldoende energie kan je vervolgens weer verder gaan met ondernemen.

  • Wat zou je nog graag willen bereiken of wat is een droom?

Op werk gebied : Ik vind video heel erg leuk en zou dat echt nog groter willen maken. Ook zou ik zeker nog iets op tv willen doen. Daarnaast wil ik mensen nog meer helpen en dan vooral gefocust op online. Hierover later meer ;)

Privé : Blijven genieten van iedere dag met elkaar als gezin en vooral de mogelijkheid blijven houden om zoveel tijd met elkaar door te brengen.

  • Hoe zorg je voor de werk / privé balans?

Dat heb ik in 2016 dus veranderd, waar ik eerst 24/7 werkte ben ik toen meer vrije tijd gaan inplannen. Ik stopte met werken op de vrijdag, het weekend had ik vrij én de avonden ging ik niet meer tot laat door. Natuurlijk zijn er soms momenten dat ik wel langer door moest gaan maar over het algemeen kon ik steeds beter die werk/prive balans vinden.

Nu ik moeder ben zijn mijn dagen anders ingevuld. Younes gaat twee dagen naar mijn moeder maar de andere dagen ben ik thuis met hem. Ik werk vooral als hij slaapt en ja dus ook s’ avonds. Maar omdat ik overdag lekker met Younes ben, het huishouden doe of op pad ga vind ik het geen probleem om s’ avonds te werken. Dat is het moment van de dag dat ik even heerlijk in mijn cocon kan kruipen en kan focussen.

  • De ultieme tip voor andere ondernemers?

Luister altijd maar dan ook altijd naar je gevoel! Ik ben in mijn ondernemersleven een aantal keer de mist in gegaan en daar heb ik heel erg van geleerd. Dat gebeurde omdat ik mijn gevoel negeerde. Vanaf het moment dat ik mijn gevoel ben gaan volgen heb ik eigenlijk alleen nog maar gedaan wat ik leuk vond. Ik geloof heel erg in de wet van de aantrekkingskracht. Positief denken, naar je gevoel luisteren en echt oprecht doen waar je gelukkig van wordt en waar je je goed bij voelt. Soms is het even eng om ‘nee’ te zeggen tegen iets maar geloof mij, als het niet goed voelt, niet doen. Er komt altijd iets beters op je pad. Benieuwd naar mijn verhaal hierover? Dat vertel ik in deze video.

Super bedankt dat je deze lange blog hebt gelezen. Het was een feestje om terug te blikken naar de afgelopen 10 jaren en vooral te beseffen hoeveel ik heb gedaan. Ik heb zoveel lieve mensen mogen ontmoeten, zoveel toffe projecten gedaan, veel mensen mogen helpen, reisjes mogen maken, uitgenodigd voor bijzondere events en vooral heel erg doen waar ik gelukkig van word. Ben je nou benieuwd naar een volledig overzicht van bijna al het werk dat ik heb mogen realiseren? Kijk dan hier op mijn werk pagina.

Ik ben dankbaar dat ik al 10 jaar mag ondernemen, mijn passie mag uitoefenen en kan doen waar ik van hou. Ik zou niets anders meer willen en hoop dat ik nog heel veel jaren mag blijven ondernemen. Want ondernemen is toch echt het allerleukste dat er is!

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home