Binnenkijker | Heerlijk wonen op een woonboot vlakbij het centrum van Amsterdam

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Wonen op een woonboot vlakbij het centrum van Amsterdam. Een woondroom? Dat zeker! Deze droom is uitgekomen voor Annelies en haar gezin. Sinds vijf jaar wonen ze in deze zelfontworpen woonboot op 10 minuten afstand van het centrum van Amsterdam. Ik mocht deze unieke woning fotograferen voor de Flair welke vorige week in de winkels lag. Altijd leuk om weer een binnenkijker in een tijdschrift te zien staan waarvoor ik de styling en fotografie heb gedaan.

Inrichting van een woonboot
Door de vele ramen én vide is de ruimte ontzettend licht, open en fris. Als je op de bank zit kijk je uit over het water, de ruime voortuin zorgt voor een fijne buiten ruimte. De inrichting past goed bij de lichte ruimtes, een whitewash look vloer gecombineerd met verschillende meubels met een Scandinavische look. Ik vind de gele fauteuil van Wehkamp echt geweldig en is een echte eyecatcher. De eettafel staat in het midden van de ruimte waarbij je zowel naar de zithoek kan kijken als naar de keuken, een ideale plek! Via de trap in de hal kom je op de vide terecht en hier vind je de slaapkamer van Annelies en Hans, de badkamer en de slaapkamer van baby Scott.

Styling
Als ik een woning ga fotograferen neem ik altijd wat extra styling mee om de ruimtes wat extra aan te kleden. Niet teveel want het belangrijkste is dat de woning nog steeds past bij de smaak en wensen van de bewoners. Maar vaak is het wel fijn om de ruimtes nét wat meer aan te kleden of een aantal producten te verschuiven. De inrichting van Annlies en Hans ziet er al prachtig uit, zij hebben echt gevoel voor stijl! Wel leek het mij mooi om de turquoise/blauwtinten nog iets verder door te voeren. Zo maakte ik een nieuwe setting op de tafel, ik mixte wat kussens op de bank en verplaatste wat lijsten. Wat ook juist leuk is op de foto als je echt binnenkijkt bij mensen, daarom fotografeer ik juist bijvoorbeeld de lunch op de eettafel of het kopje thee op de salontafel.

Meubels op maat
De meubels in de woning van Annelies zijn een mooie mix van design, Nederlands ontwerp, leuke koopjes en handgemaakt. Een zelf gemaakt meubel of een meubel op maat zorgt voor een unieke uitstraling. Zo maakte Hans o.a. het prachtige aankleed meubel op de babykamer van Scott. Ook de lange tv kast is op maat gemaakt. Persoonlijke elementen zijn ook altijd belangrijk in een woning. Zo houden Annelies en haar man erg veel van reizen. Daarom gebruikte ik juist de souvenirs in de styling, stapels boeken, beeldjes van de Eiffeltoren en mooie prints ( zoals de New York poster ).

Met het prachtige weer de komende week is het vast heerlijk genieten op deze woonboot! Zou jij ook op een woonboot willen wonen? Voor meer interieurinspiratie van deze prachtige woonboot kan je Annelies volgen op haar instagram : Dirksdotter.

Nogmaals bedankt Annelies en Hans voor de gastvrijheid en dat ik een kijkje mocht nemen in jullie prachtige unieke woning.

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

5. Flair-AnneliesAmsterdam-BintiHome-HR-77

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Binnenkijker Woonboot Amsterdam Wehkamp fauteuil Flair ©BintiHome

Binnenkijker Woonboot Amsterdam pioenrozen Flair ©BintiHome

Styling decoratie eettafel woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Buitenkant woonboot Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot inrichting Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot inrichting decoratie Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot grijze bank inrichting decoratie Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot decoratie bloemen Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot Amsterdam Retro roller Flair ©BintiHome

Woonboot kantoor Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot keuken op maat Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot keukenaccessoires Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot slaapkamer Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot slaapkamer indsutriele kasten Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot babykamer scandinavisch Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot babykamer scandinavisch Amsterdam Flair ©BintiHome

Woonboot babykamer kledingidee Amsterdam Flair ©BintiHome

 

Op de website van Flair vind je een kort interview met Annelies.

Comments are closed.