Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome-10

Voor wie eerder de Dutch Design Week heeft bezocht is vast wel eens Daily Poetry tegen gekomen bij de Urban Shopper in Eindhoven. Of tijdens een stedentrip naar Den Bosch kan deze sfeervolle winkel je echt niet voorbij zijn gegaan. Maar wie zijn de oprichters van deze bijzondere en persoonlijke winkel(s) en online shop? We mogen binnenkijken in een bijzonder woon winkel pand.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Binnenkijken in een woon winkel pand in Den Bosch

Het is stiekem een droom van mij om ooit een winkeltje te beginnen met daarbij een woning waar wij kunnen wonen. Dit is echt wel een droomproject! En die droom is uitgekomen voor Britt en Sander. Zij startten in (2013) met Daily Poetry. Eerst in de Urban Shopper en sinds (december 2014) een uitbreiding in Den Bosch. Een fantastische plek in het centrum waar zij hun droom konden verwezenlijken. Super leuk om nu deze foto’s, die gepubliceerd zijn in de Vtwonen én Rum magazine, nu ook op mijn blog te delen. Kijken jullie mee in dit bijzondere woon winkel pand van Britt en Sander?

Credits :
– bank via Kringloop
– Rond kleed van Karwei
– Hanglamp van Ikea
– Eetkamer stoelen zijn ook van de kringloop ( hoe fantastisch zijn deze?!)

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome-8

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

We waren op zoek naar een winkelpand in Den Bosch waar we onze tweede vestiging konden openen. Den Bosch trok ons heel erg door het karakter van de stad. Bourgondisch, het Bossche Broek op loopafstand en de stad is zo mooi! Toen liet de makelaar dit woon winkel pand zien waar je met een oude trap naar een achterhuisje werd geleid. Dit zat er eigenlijk bij dus toen hebben we toch besloten om te verhuizen vanuit onze loft in Eindhoven, die daar boven de winkel zat.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Credits :
– Vintage kastje: op straat gevonden voor de deur!
– Lamp op kast is een Spruitje lamp

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Was er iets waar jullie meteen voor vielen? ( Ik zie het wel haha, maar ben even benieuwd)

De grootte van het winkelpand, het binnentuintje in de winkel. In het appartement vonden we het lichtinval heel erg fijn, het oude karakter, de hoge plafonds, de mooie deuren, het dakterras, en de oude houten vloeren. Toen waren we meteen om!

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Hebben jullie iets verbouwd aan de woning?

In het begin hebben we letterlijk onze meubels erin gezet en dat was het. Vervolgens hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo hebben we het keukenblok verplaatst, deze stond midden in de keuken en deze hebben we in de hoek geplaatst zodat er een eettafel kon staan. Ook hebben we boven de houten muren wit geschilderd en een oud badkuip geplaatst in een bij kamertje, want zonder bad kunnen we eigenlijk niet.. ;-).

Hoe zien we Sander terug in de woning?

Sander is de eetkamer stoelen tegen gekomen in de kringloop dus dat was een goede vondst! Ook houdt hij heel erg van platen en oude muziek dus hij was ook blij met de platenspeler die ik heb gekregen. En dat bad was ook heel erg belangrijk voor hem. Voor de rest houdt hij erg van planten en groen in huis (maar deze hebben wij pas neergezet in verband met de dieren) zoals de Spruitje lamp.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch vintage eetkamer stoelen ©BintiHome

En wat zijn echte items van Britt?

Ik heb van mijn ouders het witte kapstokkastje gekregen en dat is echt mijn lievelings. Verder zie je mij vooral terug in de kleine dingetjes. Ik houd heel erg van boeken, tijdschriften, illustraties en hoekjes maken met kleine spulletjes bij elkaar.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch vintage eetkamer stoelen ©BintiHome

Waren jullie het eens over de inrichting?

Gelukkig hebben we erg dezelfde smaak, Sander vind het al snel goed als maar niet alles te schattig en pastelkleurig is. Het moeten wel donkere herfstkleuren/houtkleuren zijn. Daarnaast heeft hij gewoon een paar dingen die hij belangrijk vindt in huis: een bad, hij moet lekker kunnen zitten op de stoelen en bank en veel groen in huis.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch vintage eetkamer stoelen ©BintiHome

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch vintage eetkamer stoelen ©BintiHome

Waar brengen jullie de meeste tijd door in huis als jullie vrij zijn?

Sander vind het meestal fijn om aan de eetkamertafel te zitten (of in bad haha) met vrienden zitten we ook vaak in de keuken. Verder zit ik vooral altijd op de bank boekjes te lezen of te schrijven en in de winter in de stoel voor de kachel!

Wat is je meest dierbare bezit in huis?

De oude kapstok uit de Jugendstil periode & de platenspeler!

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch vintage eetkamer stoelen ©BintiHome

Welke muziek luisteren jullie het liefst? En heb je een favoriete plek waar je jouw elpees shopt?

Thuis luisteren we vooral naar oude muziek zoals Frank Sinitra, Muddy Waters & Charles Aznavour. En redelijk rustige muziek van artiesten als Mumford & Sons, Passenger, Vance Joy, Son Mieux & Roo Panes.

Wat zijn de voor en nadelen om boven de winkel ( dus je werk) te wonen?

Het voordeel is dat we alles binnen handbereik hebben, het is voor ons echt een verlengde van ons huis. Het voelt ook een beetje als een tweede thuis. Het nadeel is dat als je vrij bent en de winkel open is, je het toch moeilijk kunt loslaten. Je hoort de muziek, de mensen lopen en dan denk je al snel; ik ga toch even helpen!

Is er iets wat je nog zou willen veranderen in huis?

Wat we heel graag zouden willen is dat ons huisje energiezuiniger zou zijn. Dit woon winkel pand is gevestigd in een erg oud huis dus het is niet goed geïsoleerd. Maar omdat het een huurhuis is, ga je ook niet snel veel investeren. Verder zou ik nog graag een werkplekje willen hebben in de woonkamer waar ik kan schrijven, dus daar ga ik binnenkort even over brainstormen! Ik verander constant kleine dingetjes in huis maar ik maak er vaak geen grote projecten van, het ontstaat natuurlijk.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome-25

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Wat mag voor jou echt niet ontbreken in huis?

Een ziel. Je ziet in een huis als er echt geleefd mag worden. Natuurlijk hadden we wel opgeruimd voor deze shoot, maar meestal is het bij ons nogal een rommeltje. En eigenlijk voelen we daar ons het fijnste bij!

Waar shoppen jullie zelf graag?

Als we meubels kopen zijn deze eigenlijk altijd tweedehands. We vinden dat simpelweg gewoon veel mooier dan nieuwe meubels, dus dat is een gelukje! En de accessoires halen we eigenlijk altijd uit de winkel. Soms gaan we zelf een dagje winkelen in bv Amsterdam en dan nemen we soms wel wat kleine dingetjes mee. Dan gaan we vaak naar de Haarlemmerstraat of naar de Pijp. Of in Parijs, daar heb je zo’n mooie Franse merkjes!

Een simpel leven goed geleefd, heerlijk!

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome
Waar zijn jullie trots op?

Dat trots zijn mogen we soms nog wat meer leren! We konden nooit zo goed stil staan bij wat er allemaal al is, maar dat lukt steeds beter. Anders blijf je streven in plaats van te leven. Maar we zijn heel trots op dat we dit met z’n tweeën hebben opgezet en dat het ook zo goed gaat! Daar zijn we ontzettend dankbaar voor, want dat is zeker niet vanzelfsprekend. Ook zijn we erg trots op de merken en producten die we verkopen. Dit zijn vooral merken die letten op dat producten gemaakt worden met respect voor mens, dier en milieu. We vinden het belangrijk om hier op een positieve manier aan bij te dragen en een andere vorm van consumeren te laten zien.

Dromen voor de toekomst? ( zakelijk en/of prive?)

We willen zakelijk gezien nu niet te hard gaan rennen, omdat we vooral willen genieten van wat er is en dat nog beter maken! Groeien in kwaliteit in plaats van in kwantiteit. Verder dromen we zelf heel idyllisch van een klein huisje met een grote tuin met veel dieren en een eigen moestuin. Lekker schrijven, boekjes lezen, tuinieren, muziek luisteren, koken. Een simpel leven goed geleefd, heerlijk!

Bedankt lieve Britt en Sander voor deze binnenkijker in jullie bijzondere woon winkel pand. Zijn jullie nou benieuwd naar de winkel van Daily Poetry? Bekijk de foto’s hier.

Woon winkel pand Daily Poetry Den Bosch ©BintiHome

Benieuwd naar meer binnenkijkers? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Wil jij ook in aanmerking komen voor een binnenkijker? Stuur dan wat foto’s naar info (@) binti-home.nl.

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren