Nienke en Elwin interieurontwerp binnenkijken ©BintiHome-9

Vol trots deel ik deze foto’s van een industrieel modern nieuwbouwwoning waarvoor ik het interieurontwerp heb mogen maken.

Industrieel modern nieuwbouwwoning

Het is alweer een tijdje geleden dat ik door Nienke en Elwin werd gevraagd een interieurontwerp te maken voor de nieuwbouwwoning. Ze kwamen bij mij thuis voor een intake en bespraken de verschillende woonwensen voor de, destijds nog te bouwen, woning. Samen hebben we een kleurenpalet samengesteld van diverse blauwtinten en cognac leer als accent. Wat ik altijd een mooie uitdaging vind aan dit soort interieurprojecten is ik moet werken met bestaande meubels. Zo wilden Nienke en Elwin graag de leren eetkamerstoelen meenemen, de twee houten kasten en nog andere items. Het kleurenpalet van diverse blauwtinten in combinatie met wit als basis, veel hout en (cognac) leer leek een mooi uitgangspunt. Nadat de woning opgeleverd was zijn ze aan de slag gegaan met de uitvoering van het ontwerp.

Een paar maanden later ben ik een kijkje gaan nemen naar het resultaat. Met een auto vol woonaccessoires ben ik naar het Zuiden gereden om de woning nog net wat meer aan te kleden. Dit vind ik altijd wel spannend en ook het leukste gedeelte. Zodra ik aan de slag ga met de woonaccessoires komt al gauw alles in de ruimte samen. Het kleurenpalet kan je nóg beter verdelen over de ruimte door het gebruik van de juiste accessoires. Nadat Nienke en Elwin blij waren met het eindresultaat heb ik alles vastgelegd. Zo kan ik eindelijk hier het resultaat van het ontwerp van deze industrieel modern nieuwbouwwoning met jullie delen! Ik ben benieuwd wat jullie van deze uitgebreide binnenkijker vinden.

Shop de look :

Bank ( Woonexpress ), Tafeltje hout ( Binti Home), Tafeltje wit ( Leenbakker), Tafeltje Blauw ( Kwantum en zelf geschilderd), Industriele krukjes ( Magazinni), poef ( Woonexpress), Kussen groot blauw ( Magazinni), Kussen leer ( Storebror), kussen creme kleurig ( Pronto Wonen), overige kussens o.a. Inca&Co, Malagoon en House Doctor via Binti Home. 2 fauteuils via Zwaartafelen. De inbouwkast is gemaakt door Lensink Meubel en Interieurbouw.  Kleur op de wand : Donkerblauw TO.10.60 Flexa en grijs SN.02.77 Flexa.

Nienke en Elwin interieurontwerp binnenkijken industrieel modern nieuwbouwwoning ©BintiHome

Nienke en Elwin interieurontwerp binnenkijken industrieel modern nieuwbouwwoning ©BintiHome

Binnenkijken bij Nienke en Elwin

Net als bij de andere binnenkijkers bij woonliefhebbers op deze blog ben ik ook benieuwd naar net iets meer informatie over de inrichting van Nienke en Elwin. Nu heb ik natuurlijk voor een groot deel meegeholpen met de inrichting. Maar de persoonlijke verhalen achter de producten maken het verhaal compleet.

Hoe bevalt het wonen in jullie nieuwe woning?

‘Wij hebben het erg naar onze zin in onze nieuwbouw woning. We wonen er inmiddels al weer even tijdje, maar hebben ons vanaf minuut 1 thuis gevoeld. Dat heeft zeer zeker ook te maken met de wijze waarop Souraya ons heeft geholpen onze beide woonstijlen tot een geheel te maken. Waarbij een deel van twee huisraden zijn gecombineerd met nieuw aangeschafte meubelen en accessoires. Op deze wijze zijn oud en nieuw gecombineerd wat ons direct een vertrouwd gevoel gaf.’

Waar zijn jullie het meest trots op in de woning?

‘Trots is misschien niet helemaal het juiste woord, maar wij zijn erg blij dat wij ons vanaf minuut 1 hebben thuis gevoeld. Alvorens wij zijn overgegaan tot aankoop van onze woning waren wij op zoek naar een bestaande jaren ’30/’40 woning. Het woningtype waarvan wij vinden dat het een bepaalde uitstraling heeft dat bij ons past. Helaas heeft onze zoektocht niet “het juiste” huis opgeleverd. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een nog te bouwen nieuwbouwwoning waarbij alles nog ingevuld moest worden. Waar wij bang voor waren was dat wij niet direct “het thuis gevoel” zouden hebben. Meermaals hebben wij gemerkt dat het inrichten van nieuwbouwwoningen en het inpassen van twee verschillende woningstijlen een lastige klus kan zijn. De hulp van Souraya was voor ons de uitkomst om deze obstakels te overwinnen.’

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning witte keuken met zwart blad ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning eettafel open keuken©BintiHome

Shop de look

Keuken ( Voortman Keukens), Houten vitrinekasten ( Woondock), Eetkamerstoelen ( Goossens meubelen en Sanders Meubelstad), Lampen boven eettafel ( Vivre Interieur), Lamp boven aanrecht ( Rusty van Zuiver), Lamp bovenop keukenkast ( praxis. Eettafel ( Zwaartafelen), Vitrage ( Woonexpress), Houten Jaloezien ( Venetta), Vloer Black Berry Leisteen van Corbeel en Greven.

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning witte keuken met zwart blad ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning witte keuken met zwart blad ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning witte keuken met zwart blad ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning witte keuken met zwart blad ©BintiHome

Zijn er producten met een persoonlijke waarde?

‘Onze wens richting Souraya was duidelijk, combineer een deel van onze bestaande woninginrichting met nieuwe meubels en accessoires. Nienke heeft daarbij aangegeven graag twee hoge kasten te willen terugzien in de inrichting en Elwin een pilaar die zijn overleden vader heeft gemaakt. Ten aanzien van de inrichting heeft Souraya verder volledig de vrije hand gehad en heeft ze een blauwe stoel van Nienkes oma en het televisiemeubel van Elwin terug laten komen. Ook zijn er foto’s gebruikt van enkele reizen die wij hebben gemaakt en zijn de twee ronde kleden door Nienkes moeder gehaakt. Dit alles geeft ons huis de persoonlijke tint die ons een vertrouwd gevoel geeft.’

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning fauteuil vintage erfstuk ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning fauteuil vintage erfstuk ©BintiHome

In de kast achter de wand staat een mooie verzameling aan producten, kan je hier iets over vertellen?

‘Op de lange wand in onze woning wilde wij graag een grote kast hebben met veel opbergruimte en een mogelijkheid om accessoires, die wij (veelal) hebben gekocht tijdens een van onze reizen, neer te kunnen zetten. Zo staan er links in de kast een drietal terracotta beeldjes die wij hebben gekocht bij ons bezoek aan het Terracottaleger in Xian (China). Het paard dat rechts in het vak staat heeft de terugreis helaas niet ongeschonden overleefd. Wij zien dit echter allerminst als een probleem, daar bij de ontdekking van de opgraving slechts één beeld van het Terracottaleger (voor zover op dit moment bekend) heel was en veel van Terracottaleger-beelden in elkaar geplakt zijn. Dit laatste hebben wij met ons paard ook maar gedaan.

Verder staan er in hetzelfde vak een wierookdoosje en een ingelijste mandala die wij hebben gekocht tijdens onze reis door Tibet. Als een van de allermooiste gebieden die wij hebben bezocht zijn dit voor ons erg dierbare aandenken.

In het vak onder de mandala staat een oude naaimachine die wij voor €7,50 hebben gekocht bij de kringloopwinkel. Veel mensen vroegen zich af wat moet je met die oude rommel, maar eenmaal in de kast neergezet was het een aanvulling voor ons interieur met industriële accenten.’

Wereldse accessoires..

‘Verder staan er in de kast diverse accessoires uit Engeland, zoals een oude zwarte telefoon (bovenste vak gezien vanaf links in de twee rij) gekocht op Covent Garden Market die Elwin zijn vader werkend heeft gekregen. Verder zijn wij vrij sportief en vonden wij het leuk om als symbool een oude rugbybal en gebruikte bowl (wordt gebruikte bij de traditionele Engelse sport bowls) in de kast te leggen.

De oude en gebruikte bakelieten telefoon helemaal rechts in de kast onder de radio is vermaakt tot een lamp. In het deel van de hoorn dat je tegen je oor houdt zit de lamp. De radio is overigens afkomstig van de sportvereniging waar wij beide hebben gesport en welke wij nog net hebben kunnen redden van de stort. Beide attributen vinden wij een mooie aanvulling die precies past bij het industriële accent dat wij graag terug willen zien in onze woning.

De bruin-witte vazen komen uit de Wereldwinkel. We vinden het leuk om hier regelmatig even binnen te lopen en te kijken naar wat ze hebben staan. Ook op andere plekken in ons huis kom je accessoires tegen die we hier gekocht hebben.’

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning kastenwand op maat ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning kastenwand op maat vintage lamp ©BintiHome

Nienke en Elwin interieurontwerp binnenkijken ©BintiHome-22

Jullie hebben wat DIY’s toegepast in huis. Kan je hier iets over vertellen?

‘In de schuur van het ouderlijk huis van Nienke kwam een oude aardappelmand tevoorschijn. Nienke heeft de aardappelmand opgeschuurd en blauw gespoten.

Verder heeft Nienke één van de drie ronde tafeltjes in de woonkamper geschuurd en in de kleur van de muur geverfd om zo nog wat meer eenheid in de woning te creëren. Hetzelfde geldt voor het tafeltje dat naast de grote kast staat. Een pallet hebben wij overgehouden uit de periode dat diverse attributen werden aangeleverd. Hier zijn wieltjes onder geschroefd, waarna Nienke het heeft voorzien van een likje verf.’

Magneet krijtbord diy…

‘In de keuken hangt een magneet-krijt bord die Nienke zelf heeft gemaakt van een grote plaat MDF. We gebruiken dit bord voor leuke kaartjes die we krijgen en hebben er oude (familie)foto’s opgehangen. De tekst vonden we toepasselijk bij onze levensstijl en hebben we er zelf opgeschreven. Het bord is wat ons betreft een eye-catcher van de keuken en zorgt voor een persoonlijke sfeer.

Zoals gezegd hebben wij twee gehaakte kleden op de grond liggen. Hoewel wij deze niet zelf hebben gemaakt horen ze naar onze mening zeker in de categorie DIY. De moeder van Nienke heeft deze voor ons gemaakt, wat ons een speciaal extraatje geeft in onze inrichting. En als laatste hebben we de door Elwin zijn vader gemaakte pilaar in de keuken. Elwin had deze al in zijn vorige huis. En juist omdat zijn vader is overleden is dit voor ons een belangrijk persoonlijk item in ons huis.

Juist door al deze DIY voelt dit huis meer als een thuis. Het is zo echt van ons zelf.’

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning do it yourself pallet op wielen ©BintiHome

Interieurontwerp industrieel modern nieuwbouwwoning do it yourself gehaakt vloerkleed en ronde tafeltjes ©BintiHome

Hebben jullie nog een woonwens?

‘Wij hebben inmiddels iets meer dan tien maanden een kleine man in huis die op dit moment al enige tijd druk bezig is met staan en het zetten van zijn eerste pasjes. Kruipend is hij al weken watervlug en het zal waarschijnlijk niet lang meer duren alvorens hij gaat lopen. Hoewel wij niet alles in huis willen wegstoppen is de inrichting zoals Souraya die voor ons heeft samengesteld helaas niet altijd kidsproof. De drie (kleine) ronde tafeltjes in de woonkamer hebben op dit moment plaats moeten maken voor een iets grotere ronde tafel. Verder zijn de breekbare attributen die binnen het bereik van de grijpgrage handen van onze zoon komen tijdelijk even op een veilige plaats opgeborgen.

Onze wens is zeker het huis weer zo te kunnen inrichten zoals op de foto’s te zien is. Verder is er altijd wel wat te wensen over en zouden wij het leuk vinden om de inrichting van de tuin nog wat meer te betrekken bij de inrichting van de woning. Op dit moment is er nog te veel sprake van twee gescheiden werelden. Met het kunnen betrekken van de inrichting van tuin bij de woonkamer zou het mooi zijn om binnen en buiten beter met elkaar kunnen verbinden. En de tuin zo een verlenging van de woonkamer te maken. Indien Souraya hier voor in is, houden wij ons graag aanbevolen.’

Hoe hebben jullie het interieurontwerp ervaren?

‘Voor ons stond een nieuwbouwhuis voor een huis zonder die sfeer en dat ene gevoel waar iedereen naar op zoek is in een huis. Zelf aan de slag gaan met inrichten gaf ons niet het juiste gevoel. Op zoek naar hulp zijn we via via uitgekomen bij Souraya. Zij heeft perfect aangevoeld wat onze wensen waren qua stijl en heeft hier in de styling ook perfect uitvoering aan weten te geven. De liefde voor styling en mooie producten van Souraya zien wij helemaal terug in ons huisje!’

Eén van de dingen die nog ontbrak was een foto wand bij de twee fauteuiltjes. Inmiddels zijn Elwin en Nienke hiermee aan de slag gegaan. Zo hebben zij prachtige foto’s opgehangen van de reizen die ze hebben gemaakt. Deze foto stuurde Nienke door :

Nienke en Elwin interieurontwerp binnenkijken ©BintiHome-19

 

Ben je benieuwd naar meer interieurprojecten die ik heb gerealiseerd?

Hier kan je binnenkijken bij meer woonliefhebbers!

Bewaren

Bewaren

Bewaren