Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Deze week mogen we binnenkijken in het persoonlijke en vooral groen huis van Anne en Yoerian.

De eyecatcher : de Dahlia tuin

Deze week nemen we een kijkje in de benedenwoning van Anne (27) en Yoerian (26). Ik ontmoette Anne op Instagram en was helemaal weg van haar woning vol groentinten, heel veel planten én fantastische kleurrijke Dahlia tuin! ” Yoerian woont in dit huis sinds 2009 en ik ben na twee leuke dates in 2013 nooit meer terug naar mijn ouderlijk huis gegaan” verteld Anne. Mijn oog valt toch meteen op de gekleurde Dahlia tuin, wat een plaatje! Anne verteld vol trots over haar liefde voor deze bloemen en hoe ze elk voorjaar niet kunnen wachten tot ze weer in bloei staan. Het is erg bijzonder om deze bloemen, die je normaal bij de bloemist koopt, zo in de tuin te zien. Anne plukt de Dahlia’s bijna dagelijks om ze vervolgens in verschillende vazen over het huis te verspreiden. Ik wil ook zo’n tuin!

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan voor jullie interieur en hoe omschrijf je jullie woonstijl?

Ik raak enorm geïnspireerd door de natuur, ik hou van donkere jungle sferen en kleuren, groen, hout, staal en metaal. Onbewerkt hout in warme kleuren vind ik erg mooi bij groen en andere donkere tinten. Voordat ik iets koop of laat maken probeer ik het altijd eerst zelf te maken. Yoerian houd erg van dezelfde dingen en maakt veel voor mij of geeft mij een soort benodigdheden/instructie lijst voor mijn vrije dag. Hij gaat graag met mij mee naar tuincentra of woonwinkels om inspiratie op te doen. Ik mag van hem vaak mijn gang gaan zolang ik netjes werk.

Op instagram volg ik graag Margo Hupert en _finntage ligt ook goed in mijn straatje. Ik denk dat ik in de ‘donkere Urban Jungle’ mijn stijl heb gevonden. Maar het verleden bewijst dat het zomaar opeens kan veranderen.

Zijn er dingen die je zelf hebt gemaakt?

Ik maak erg veel zelf maar graag noem ik een paar “pronkstukken”. De Capiz schelpen lamp in de slaapkamer heb ik schelpje voor schelpje geboord en geknoopt tot een lamp. Op marktplaats kocht ik een oude lamp met een dubbele cirkel en thuis trok ik de stof eraf en knoopte de schelpen slingers eraan. De mandala tekening op de deur in de gang maakte ik ook zelf. Kreeg daar zulke leuke reacties op! Mensen vroegen zelfs of ik er één bij hen thuis wilde maken.

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Ik zie veel groen in jullie huis, zijn invloeden uit de natuur belangrijk voor jou?

De natuur beïnvloed mij enorm. Ik hou ervan om te kijken wat ik in leven kan houden en hiermee te experimenteren. Ook het vermeerderen van planten en stekken vind ik erg leuk. Als ik in een botanische tuin kom zou ik het liefst mijn bed daar neerzetten, slapen onder de hangende wortels van zo enorme Monstera lijkt mij gaaf! Onze tuin is erg belangrijk en is komende tijd op zijn hoogte punt, deze dahlia tuin zorgt voor dagelijks verse bloemen op tafel uit eigen tuin. Daar wordt ik heel gelukkig van. In december kiezen we de kleuren al en verdelen we de tuin in borders. Ik werk ook nog eens in een tuincentrum dus ik neem mijn huis mee naar werk denk ik!

Waar shop je de planten het liefst? En heb je een goede tip om ze gezond te houden?

Het liefste via marktplaats of andere liefhebbers die ik via een website of Social media ontmoet. Maar omdat ik in Ranzijn werk haal ik ook vaak nieuwe plantjes daar en ik adopteer voordat het in een kliko verdwijnt. Ik krijg vaak vragen over planten en hoe je ze het beste kan verzorgen. Los van de kennis die ik van huis uit mee heb gekregen ( mijn opa is leliekweker, vader is inkoper op de veiling en manlief heeft ook zeer groene vingers) zoek ik ook gewoon enorm veel op, boeken, websites en collega’s.

Ik let goed op de planten en zoek op wat het eventueel kan betekenen wanneer een plant ‘raar’ doet. Als je elke dag met planten werkt leer je dat ze niet zo teer zijn als veel mensen denken. Ik zeg altijd, de natuur wil wel. Mijn tip is dus doe je onderzoek voordat je iets aanschaft en probeer het uit. Aanpassen kan altijd nog.

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

‘Ik zeg altijd, de natuur wil wel’

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome-33

Waar ben je het meest trots op in huis?

Ik ben erg blij met alle spullen die ik van mijn oma heb geërfd. Ik denk aan haar als ik het zie staan en ze zou het leuk gevonden hebben. Ook zijn onze planten een soort kindjes en als je kinderen het goed doen, ben je trots. En natuurlijk, needless to say, de tuin!

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Wat mag er volgens jou echt niet ontbreken in een interieur?

In een huurhuisje zoals wij hebben met zo’n open keuken en toch kleine woonkamer vind ik een goede gezellige bank waar je allebei languit op kan liggen wel erg belangrijk. Of een kleinere comfortabele bank met een heerlijke relax stoel mag ook. Je moet lekker kunnen zitten! In een huis met wat meer ruimte of in ons geval een toekomstige koopwoning zou ik een leefkeuken erg belangrijk vinden en een goede doorkijk naar een flinke tuin.

Je hebt pas de woonkamer veranderd van donker naar een lichtere tint. Waarom?

Ik ging me enorm irriteren aan het lege donkere vlak achter de bank. Ik kan er gewoon niks op bedenken om er op te hangen dat me beviel. Dan loop ik steeds de woonkamer in en denk…’meh’. Ook was mijn fout dat ik extra matte verf had gebruikt en dus elk vingertje of leunend achterhoofd een vette vlek achterliet. Daar weerkaatste dan weer licht op en dus was ik al snel aan het witten.

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Ik ben benieuwd naar het verhaal achter jullie prachtige dahlia tuin!

Wij hadden in een opwelling een keer een dahlia gekocht en hadden nooit verwacht wat voor struik met bloemen eruit zou komen! Ik maakte er een mooie foto van en ging wat zoeken naar meer info erover. Via google kwam ik op een foto van ZeelandDahlia uit. Ik bekeek de website en zag zoveel moois dat ik besloot Frans Sturm, de kweker, een bericht te sturen. We stuurden dat we de dahlia’s erg mooi vonden en zijn foto’s ook. Hij nodigde ons uit ze in het echt te komen bekijken in zeeland, zeer toevallig ook ons jaarlijks vakantie adres. We gingen langs en waren verliefd en houden tot op de dag van vandaag contact met hem. Ook delen we onze liefde voor dahlia’s via Facebook en andere pagina’s. We steken anderen aan en de liefde voor de dahlia groeit ook onder jong Nederland. In Amerika is het al een stuk populairder.

Het is een veelzijdige bloem die rond de 100.000 geregistreerde soorten telt. Elke een andere kleur of vorm. Van een knol van 2 euro kan je soms wel 100 bloemen snijden in de bloeiperiode ( deze is van augustus tot november). Ik vind het leuk hoe je zo bijzondere gepassioneerde mensen tegenkomt door gewoon een berichtje te sturen. Ik vond iets mooi en wilde hem dat laten weten en dat is nu zoveel meer geworden. We gaan elk jaar naar Frans zijn tuin kijken het blijft een hoogte punt van onze vakantie.

Heb je nog een woonwens?

Onze woonwens is een koopwoning met een enorme tuin in een rustig dorpje ergens tussen Amstelveen en Leiden. Wij zijn enorm gek op tuinieren en hopen ooit veel grond te hebben om te kweken, oogsten en verkopen. Bloemen voor de sier en groenten en fruit om wat meer zelfvoorzienend te worden. Ook zouden we graag een lichte woning vinden voor alle kamerplanten!

Shoppen in de stijl van Anne & Yoerian

De Slaapkamer

– zwarte nachtkastje is een verjaardagscadeau van Yoerian’s broertje Tom heel lang geleden.
– Lijsten met bladeren heb ik zelf gemaakt. De lijsten zijn van verschillende woonwinkels zoals Ikea en kwantum en de varens komen uit de tuin. Daarna kocht ik zwart papier als achtergrond en voila.
– Kleur op de wand  is Samoerai van Gamma
– vloerkleedje is van Oma ♡
– grijs sprei is van House in style via wehkamp
– zwart wit plaid + kussens Present Time
– Rechthoekig kussen van House Doctor
– Vierkant kussen via Wehkamp

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

De werkkamer :

– Kleur op de wand is Grammafoon van Gamma
– Bureau van Ikea
– Wandrekjes via blokker
– &teken van Kwantum
– Kruk via VTwonen

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin werkkamer zwarte muur©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin werkkamer zwarte muur©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin werkkamer zwarte muur©BintiHome

De woonkamer

– Bank van Pronto wonen
– Kleur op de wand is Schors van Gamma
– Tafeltjes via Troubadour Amstelveen
– Hanglamp Ikea
– Vloerkleed van gamma
– Leer / sky kussen van woonexpress
– Macrame kussen van kwantum
– Donker groen kussen handgemaakt door huis_en_hout
– Bankje onder Tv  van Leenbakker
– Lamp ( groen) onder tv van Blokker
– Twee wandkasten zijn van Ikea
– Grote plant is de Strelitzia
– Namen van de Dahlia’s : Natalie G, Café au lait, Linda’s baby, American dawn, Icelander, Labyrinth en Jomanda.

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome-29

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Binnenkijken in een groen huis met een dahlia tuin ©BintiHome

Bedankt lieve Anne dat we bij jullie mochten binnenkijken en veel geluk met jullie prachtige Dahlia tuin!

Benieuwd naar meer binnenkijkers? Bekijk ze hier!

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren