Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome
Een Beni Ouarain vloerkleed is de perfecte authentieke sfeermaker voor in de woonkamer.

Toen ik het huis van Shannah tegenkwam op Instagram wist ik het meteen. Hier moet ik binnenkijken! Mijn aandacht werd getrokken door het lichte kleurgebruik en de combinatie van de Scandinavische woonstijl met Arabische invloeden. Het interieur van Shannah is daarnaast ook een mix van bohemian, vintage en industrieel. Een persoonlijk interieur waar ik graag meer over wil weten en met jullie wil delen.

Gisteren deelde ik al deze video en shop de look moodboards met jullie. In deze video loop ik samen met Shannah door haar huis en vertelt zij meer over haar interieur. Shannah woont al zo’n 10 jaar in dit huis samen met haar man, twee zoons en drie katten. Ze hebben het nodige verbouwd in huis, als je benieuwd bent naar hoe het huis er eerst uit zag, kijk dan hier. Wat een verschil hè?

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome2

Beni Ouarain in de woonkamer

Als je de woonkamer van Shannah binnen stapt wordt je omarmt door de fijne en uitnodigende sfeer. De ruimte is vooral wit en kleur vind je terug in de pure materialen als hout en wol. ”Ik hou van licht. Licht laat het huis ruimer lijken. Ik kan niet goed tegen donkere ruimtes. Ze benauwen me en ik word er altijd een beetje somber van.” vertelt Shannah. ”Lichte muren geven me een opgewekt gevoel. Kleur pas ik toe met accessoires. In de kinderkamers heb ik wel gekozen voor kleur. Sinds kort vind je ook kleur ook in ons eigen slaapkamer. Maar geen idee hoelang deze blauw blijft. Het begint al te kriebelen om weer te gaan witten.” ( Als je op het instagram account van Shannah kijkt zie je dat de muur inmiddels weer wit is).

Toch oogt de woonkamer heel warm en sfeervol en dat komt met name door het toepassen van verschillende wit tinten en diverse materialen. Denk aan het wol in het Beni Ouarain vloerkleed, het vachtje dat gedrapeerd is over de bank, de geweven kussens, een ster lamp op de vloer, een houten chakki salontafel weer gecombineerd met een strakke vloerlamp. Je ziet dat de natuurlijke materialen goed tot hun recht komen. ”Het toevoegen van persoonlijke spulletjes zoals souvenirs, herinneringen van vroeger, vintage stukken en gevonden schatten van de kinderen brengen persoonlijkheid en gezelligheid in je interieur.” vertelt Shannah.

Wat ik zo mooi vind aan de woonkamer is dat het een Scandinavische uitstraling heeft maar door de authentieke producten uit onder andere Marokko en India krijgt dit toch een hele pure en eigen uitstraling. De zwarte grafische lijnen in het vloerkleed geven wat contrast en her en der zie je zwarte elementen terugkomen dat zorgt voor een industriële touch én een balans in de ruimte.

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome6

Het toevoegen van persoonlijke spulletjes zoals souvenirs, herinneringen van vroeger, vintage stukken en gevonden schatten van de kinderen brengen persoonlijkheid en gezelligheid in je interieur.

Binnenkijken Shannah Hoofddorp ©BintiHome-46

Een eenheid in de woonkamer

De eenheid in de woonkamer komt vooral doordat het kleurenpalet van wit en naturellen goed is doorgevoerd door de hele ruimte. Her en der een klein accentje kleur in roze of groen maar de focus ligt wel echt op de naturellen. De lichte vloer en witte wanden zorgen daarnaast voor een rustige en lichte basis. Shannah is dan ook trots op het ruimtelijke gevoel dat deze ruimte met zich meebrengt. ”Echter met een feestje komen we er altijd achter dat het niet zo groot is en we eigenlijk moeten gaan uitbouwen! Dat staat dan ook hoog op het wensenlijstje! De bank is wel echt mijn favoriete hoekje in de woonkamer. Hij nodigt uit om er gezellig in te kruipen. Heerlijk samen Netflixen, kopje thee drinken en kletsen of te bladeren in een mooi woonboek. Maar ik zit ook graag aan tafel of aan de bar.” vertelt Shannah. Over deze bar schreef ik een blog over Marokkaanse tegels op het kookeiland.

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome10

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome4

Unieke vondsten

Het liefst struint Shannah uren Markplaats af op zoek naar unieke en bijzondere vondsten. Veel items uit haar interieur heeft zij dan ook online gevonden. ” Als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik vaak net zo lang door met zoeken tot ik het heb gevonden. Ik wilde graag een Chakki salontafel. Ik zocht op marktplaats tot ik er een vond. In eerste instantie was hij aan de bovenkant dicht. Ik bood en mocht hem ophalen. Maar ik ging twijfelen en wilde de koop afzeggen. Maar de verkoper is hem komen brengen voor 20 euro. Hij wilde hem graag kwijt. Het tafeltje zorgde ervoor dat ik in één keer heel veel volgers kreeg op insta en dit werd een instahit!” vertelt Shannah.

Het deurtje op de onderstaande kast is ook een marktplaats vondst. Deze kast maakte Shannah samen met haar man en bestaat uit een nis met planken naast de trapkast. Vroeger had haar oma ook zo’n kast waar zij al haar persoonlijke verzamelingen in opborg. Nu heeft Shannah zo’n zelfde kast als haar oma met haar eigen persoonlijke verzameling. O.a. het servies van de oma van haar man, maar ook de oude camera’s van haar opa en gevonden schatten tijdens vakanties. Een kast zoals deze is een mooie manier om jouw persoonlijke herinneringen te bewaren en ze een mooie plek in het interieur te geven.

Op de grond zie je stapels tijdschriften liggen met stoere cognac leren riemen eromheen gebonden. Een hele makkelijke DIY die jij zelf ook kan toepassen in huis. Dus op naar de kringloop voor wat mooie riemen ;)

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome

Beni Ouarain in een Scandinavisch interieur ©BintiHome1

Shop de stijl

Naast Marktplaats komt Shannah ook graag bij de kringloop om op zoek te gaan naar schatten. Maar ook de winkels Xenos, Hema, Loods5, Kwantum en Karwei bezoekt zij graag. Ben jij ook benieuwd waar Shannah o.a. haar Beni Ouarain, Chakki tafel en andere accessoires shopt? Daarom hier voor jou een shop de stijl!

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van deze woonkamer tour vond! Laat het zeker weten onder in de reacties. En hou de blog in de gaten want de komende dagen deel ik nog meer inspiratie interieurtips uit het huis van Shannah en haar gezin.

Binnenkijken Shannah Hoofddorp ©BintiHome-62

Meer inspiratie op doen voor de woonkamer?