Online zichtbaarheid bedrijf starten ondernemerscursus Souraya Hassan

Een bedrijf starten maar hoe werk je aan jouw online zichtbaarheid? Altijd al de droom om te gaan ondernemen? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? En zitten mensen wel te wachten op jouw idee? In deze blog wil ik je wat meer vertellen over mijn eigen ervaringen met het ondernemen. Ik wil je 3 tips geven om te werken aan jouw online zichtbaarheid. Ik hoop je hiermee te kunnen inspireren en motiveren om te doen waar je blij van wordt.

Online zichtbaarheid

Ik begon mijn onderneming Binti Home in 2009, net afgestudeerd en ik had een heel duidelijk plan voor ogen. Ik wilde een bedrijf starten dat mij de vrijheid zou geven om te doen wat mij gelukkig maakt, om mensen blij te maken met mooie interieurs en te werken aan toffe projecten. 12 jaar later, is dat gelukt. Binti Home is uitgegroeid tot een platform met duizenden bezoekers per maand, opdrachten voor toffe merken en bedrijven in binnen én buitenland en vooral kunnen doen wat mijn hart mij ingeeft.

Hoe ik dit heb bereikt? Ten eerste keihard werken en met volle focus ervoor gaan. Als jij de wens hebt om te gaan ondernemen dan deze droom jouw drijfveer zijn om ervoor te gaan. Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je het lastig vind om te bepalen hoe je start, hoe je dit aanpakt en hoe je potentiële klanten en opdrachtgevers bereikt. Je hebt al een account op Instagram, je hebt een website maar hoe zorg je nou dat je gaat groeien met jouw bedrijf en hier echt een inkomen uit gaat halen?

Hier volgen drie tips om te werken aan jouw online zichtbaarheid:

01. Een eigen platform

online zichtbaarheid ondernemen

Een eigen platform is belangrijker dan ooit. Denk aan een website, Instagram, Youtube of blog. Maar eigenlijk doel ik voornamelijk op dat laatste: een eigen blog als onderdeel van jouw website. Ik hoor je denken: een blog is toch allang geweest? Ik kan je vertellen dat een blog belangrijker is dan ooit. Door waardevolle artikelen te schrijven op jouw website door middel van een blog kan je o.a. via google, Pinterest en andere kanalen ontzettend veel potentiële klanten en opdrachtgevers bereiken. De meeste opdrachten die ik heb gedaan zijn door mijn blog gekomen en niet door Instagram. En ja natuurlijk, Instagram is een ontzettend belangrijk medium om zichtbaar op te zijn. Het is gaaf om zo dicht in contact te staan met jouw volgers. Maar zorg dat instagram een onderdeel is van je bedrijf en dat niet 100% focus alleen naar Instagram gaat. Want echt, je kan zoveel halen uit een blog! Meer leren over hoe je een platform opricht? Dat vertel ik je in mijn online programma voor ondernemers.

02. Eigen fotografie

Het creëren van eigen foto’s is belangrijker dan ooit, op die manier onderscheid je je. We scrollen niet voor niets graag door Instagram, Pinterest of blogs. We laten ons graag inspireren door wat we zien. Hoe gaaf is het als je dan jouw eigen foto’s kan maken voor jouw bedrijf? Je hoeft geen fotograaf te zijn. Tegenwoordig kunnen we de meest prachtige foto’s en video’s maken met een smartphone. Wel kan ik mij voorstellen dat je je afvraagt hoe je nou mooie foto’s maakt met je smartphone of camera, hoe je de foto’s kan nabewerken én wat je eigenlijk op de foto zet. Praktische lessen in fotografie leer ik je in mijn online programma voor ondernemers.

03. Jouw eigen identiteit

Super goed als je aan de slag gaat met het maken van jouw eigen foto’s voor jouw platform. Maar voordat je dit gaat doen is het het allerbelangrijkste om een duidelijk concept neer te zetten. Wat bied je aan met jouw bedrijf? Waarom komen mensen bij jou? Hoe kan jij mensen helpen? En wat maakt jou speciaal?

Ik geloof dat iedereen authentiek is, alleen is het belangrijk dat je dit laat zien! Door jouw eigen verhaal, ideeën en visie te vertalen naar jouw visual branding geef je jouw bedrijf een herkenbare stijl, je geeft jouw bedrijf een gezicht, je zorgt voor herkenning én voor binding met de potentiële klant of opdrachtgever. Hoe je aan de slag gaat met visual branding voor jouw bedrijf, hoe je een merkidentiteit neerzet en hoe je dit creatief vertaald, dat leer ik je in mijn online programma voor ondernemers.

Online programma voor ondernemers

Waarom dit online programma voor ondernemers? De afgelopen jaren heb ik regelmatig een lezing gegeven. Denk aan deze lezing over zichtbaarheid tijdens Showup. Maar ook workshops in styling en fotografie voor ondernemers en 1op1 coaching gesprekken. Al een langere tijd loop ik met het idee om (startende) ondernemers te gaan helpen met hun bedrijf. Regelmatig komt er een e-mail in mijn inbox met de vraag of we samen een kopje koffie kunnen drinken of met vragen hoe ik het heb aangepakt.

Ik besloot om alles te bundelen in mijn eerste online programma voor ondernemers: Creative branding voor ondernemers. Een 6 weeks programma waarin we stap voor stap aan de slag gaan met jouw bedrijf. We werken met thema’s als jouw bedrijfsconcept, styling en fotografie maar ook jouw online platform en alle basisvragen over het ondernemen. Bekijk het programma voor de 6 weken via bovenstaande link. We starten 5 september 2021! Je hebt na deze 6 weken nog een jaar de tijd om alles rustig na te kijken.

Ik voel aan alles dat ik dit op dit moment moet doen. En ik zeg altijd: luister naar jouw intuïtie, dat is het beste wat je kan doen, zo komen de mooiste dingen op jouw pad. Mocht je een vraag hebben over mijn online programma stuur mij dan gerust een mail of laat een reactie achter onder deze blog. Ik wens je een mooie dag! liefs