Bed and Breakfast Valencia Mindfulness Retreat oude centrum ©BintiHome

Samen met je beste vriendin ontbijten aan een lange tafel vol home made food. Een uitzicht over de oude straten van Valencia terwijl de zon naar binnen schijnt. En je weet dat er een inspirerende dag te wachten staat… Dat klinkt toch als een droomvakantie?

Bed & Breakfast Valencia Mindfulness Retreat

Een droomvakantie in Valencia dat was het zeker. Vorige maand vertrok ik samen met mijn beste vriendin Naomi naar Valencia voor een week complete ontspanning. We kozen voor Valencia omdat deze stad een speciaal plekje heeft in ons hart. Het is een fantastische stad, groot genoeg om een volle week ( en zelfs langer) te verblijven. En klein genoeg om de charme van de stad te voelen. Twee jaar geleden verbleven we al eens in een bed & breakfast. Dat was ons goed bevallen dus we zochten nu, voor een week ontspanning, weer een bed en breakfast uit.

Al gauw kwamen we uit bij een prachtig bed and breakfast een pareltje in het oude centrum van Valencia. Terwijl we de website bekeken werden we erg enthousiast: ontspanning, yoga, heerlijk eten en de mogelijkheid om ons even te kunnen terug trekken. Na al die hectische weken was dat echt wat we nodig hadden. Dus vertrokken wij eind mei met een brede glimlach naar Valencia om ons opnieuw te laten verassen door deze magische stad.

Bed and breakfast Valencia homemade breakfast ©BintiHome

Heerlijk ontbijten aan een lange tafel

‘S Ochtends konden we plaats nemen aan een lange tafel in de eetkamer vol met huisgemaakte lekkernijen, een gezond ontbijt met lekker veel fruit en goede koffie. Samen met alle andere gasten van de bed & breakfast zaten we aan het ontbijt en dit was elke dag weer een klein feestje. Gasten leren kennen van over de hele wereld, gesprekken aangaan over de stad, tips uitwisselen maar ook het delen van persoonlijke verhalen zorgden samen voor een bijzondere ervaring. Het weer was heerlijk deze week dus de deuren naar het balkon stonden lekker open met prachtig uitzicht over de straten van oud Valencia.

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia gezond huisgemaakt ontbijt©BintiHome

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia gezond huisgemaakt ontbijt ©BintiHome

Spaanse traditie meets eclectische kunst

Na het ontbijt verbleven we geregeld nog even in de woonkamer. Een prachtige ruimte met hoge plafonds met de originele ornamenten nog zichtbaar. De hele bed and breakfast geeft een ontzettend fijn thuisgevoel en dat komt met name door de persoonlijke en unieke kunst wat je in elke ruimte ziet terug komen. In de woonkamer zie je bijvoorbeeld de iconische ‘The Harp Chair’ ontworpen door Jørgen Høvelskov. Het beeld ‘The Family’ van Jaime Hayon welke op de strandpaal staat vind ik echt prachtig en erg toepasselijk voor het gevoel van samenzijn/samenkomen dat je krijgt in deze bed and breakfast.

De mix van tijdschriften en boeken in verschillende talen nodigt uit om je terug te trekken en een boek te lezen. In de verschillende ruimtes zie je ook veel schilderijen hangen waaronder ‘Teddybeer’ van Otto de Kat. Wat ik zo mooi vind aan deze ruimtes is de zacht gele kleur op de wanden in combinatie met het frisse witte plafond en de witte louvredeuren voor het plafond. Het geweldige zonlicht schijnt hier naar binnen.

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome-5

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia boeken ©BintiHome

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Balkon met uitzicht over de oude straten van Valencia

Tijdens het ontbijt heb je uitzicht over de oude straten van Valencia en het is ook heerlijk om op het balkon te zitten met een kop koffie en een goed boek. Naomi en ik hebben geregeld op het balkon gezeten terwijl we onze planning doornamen voor de rest van de dag.

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Bed and breakfast Valencia balkon ©BintiHome

Moderne slaapkamers met Spaanse en eclectische invloeden

We verbleven in verschillende kamers omdat ik graag foto’s wilde maken van de verschillende ruimtes. Wat zo leuk is aan deze bed & breakfast is dat elke kamer weer anders is. Mijn favoriete kamer is de kamer met het hoge plafond met uitzicht op de binnenplaats met gele wanden. De kleuren op de plafonds ‘Wedgewood blue’ zijn gebaseerd op de kleur van het bordje dat van de oma van de eigenaar geweest is. In de meditatiekamer vind je deze twee schaaltjes nog terug. Ontzettend leuk om zo kleur op een persoonlijke manier terug te laten komen in een ruimte!

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia wedgwood servies ©BintiHome

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Maar ook onderstaande kamers zijn ontzettend fijn. Eigenlijk heeft elke kamer wel zijn charme, waar de 1 grenst aan een balkon met daglicht, heeft de andere een privé badkamer. En kan je je weer terugtrekken in de kamer welke grenst aan de binnenplaats vol met planten. Een veelzijdige mix aan kamers! Wij hebben ook een keer de badkamer gedeeld met andere gasten en dit was helemaal prima. Zeker omdat er elke dag wordt schoongemaakt in de B&B.

Overnachten in een Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Overnachten in een Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Overnachten in een Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

De 100% boekjes, waaronder 100% Valencia, is heel fijn om te gebruiken om de highlights van de stad te zien. Daarnaast kan je uiteraard ook de google maps gebruiken en tripadvisor om zo de favorieten van andere reizigers te spotten. Geregeld deelden we aan de ontbijttafel tips om te bezoeken die dag, maar daarover in een andere blogpost meer!

Overnachten in een Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Overnachten in een Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Een kleine binnenplaats vol met planten

Het maakt niet uit waar ik ben, zodra ik veel planten zie voel ik mij thuis! Zo heeft deze Bed & Breakfast een kleine binnenplaats dat de verschillende kamers met elkaar verbind waar je tussen al het groen even kan relaxen. Een perfecte plek voor yoga, meditatie of gewoon ontspanning. Word jij net zo blij van groen als ik?

Binnenplaats met planten in Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Binnenplaats met planten in Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Yoga en meditatie

Elke ochtend kon je een persoonlijke yoga of meditatieles volgen samen met andere medegasten in de meditatiekamer. Een prachtige ruimte met wederom hoog plafond en groot perzisch tapijt op de vloer. Drie kleurrijke schilderijen ‘Pigeon Blood’ van Paul Farrel aan de wanden. Een beetje bohemian ibiza stijl met de grote kussens op de bank en ook hier weer grote openslaande deuren met een fijn balkon erachter. Het schilderij op de grond is mijn favoriet met een poëtische tekst over het leven en liefhebben. Deze meditatiekamer wordt ook gebruikt om massages te geven, er wordt dan een massagebank neergezet en je wordt gemasseerd door een professionele ‘huis’ masseur Sergio. Ontspannen, genieten en tot rust komen!

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Schermafbeelding 2016-07-13 om 11.42.23

Bed and Breakfast Mindfulness Retreat Valencia ©BintiHome

Wij hebben echt een fantastische week gehad in Valencia en hou de blog in de gaten want er komt nog een vlog ( videoblog) aan én 5 tips om te doen in Valencia. Ons verblijf in Valencia Mindfulness Retreat was meer dan top. We weten nu al dat we er een traditie van gaan maken om elk jaar een weekje naar Valencia te gaan en te verblijven in ons favoriete (t)huis!

Wat vind je van dit artikel en de foto’s? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw reactie! :)

Bed and breakfast Valencia balkon view ©BintiHome

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home Blog

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren