Badkamer make over renovatie met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome-26

De combinatie van Portugese tegels en metro tegels in de badkamer is prachtig! Ik paste deze combinatie toe in de badkamer make over als onderdeel van een interieurontwerp in Amsterdam.

Badkamer make over

We kennen ze wel, de ‘standaard’ badkamers met een donker grijze vloer en witte tegels op de wand. Wij wonen zelf in een huurhuis met precies deze combinatie en Oh wat zou ik dit toch graag willen veranderen.

Daarom des te leuker dat ik aan de slag mocht met een badkamer make over voor een interieurontwerp in Amsterdam. Deze kon namelijk wél helemaal verbouwd worden! Een tijdje geleden werd ik benaderd door Samantha, zij woont samen met haar gezin in een fantastisch mooi huis aan het water in Amsterdam. Ik heb een interieurontwerp gemaakt voor de hele woonkamer maar ook de badkamer had echt een renovatie nodig.

De uitstraling van de badkamer was een beetje gewoontjes, steriel en weinig sfeer. Wat de wens was? Een badkamer met een hammam gevoel en een touch of hotel chic. Vooral een plek waar ze zich ook af en toe lekker kan terug trekken. Ik kon daar wel wat mee en ben aan de slag gegaan met een moodboard.

Badkamer renoveren met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome-25
De combinatie van Portugese tegels, metro tegels en Marokkaanse zelliges zorgt voor een hotel chic hammam gevoel!
Badkamer renoveren met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome-27

De basis : Portugese tegels

Aan de slag met een badkamer make over. Er zijn twee mogelijkheden, óf je pakt het grondig aan en gaat echt aan de slag met een renovatie óf de basis behoud je en je focust je meer op de aankleding en styling.

Voor deze badkamer make over konden we het echt grondig aanpakken. Ik ging voor de basis van de ruimte op zoek naar nieuwe tegels. Voor een sfeervolle uitstraling leek het mij juist mooi om een mix te maken. Samantha wilde graag Portugese tegels en Metro tegels en dit past perfect bij elkaar!

Zo kozen we voor de vloer een Portugese tegel met witte basis en een patroon in licht grijs. Voor de basis tegels op de wand kozen we voor witte metro tegels. En achter de wasbak een baan van vloer tot plafond in Marokkaanse zelliges in de kleur turquoise voor een echte eyecatcher.

Er zijn heel veel verschillende aanbieders op het gebied van tegels. Zelf vind ik Designtegels altijd erg inspirerend omdat zij een hele veelzijdige collectie hebben én in allerlei verschillende kleuren. Zo gebruikte ik ook de Marokkaanse zelliges voor mijn IKEA HACK van de Besta tv meubel.

Mooiste Badkamer tegels met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome
1 – Zellige atlas Petrol 2- Bejmat Atlas Petrol 3- Platta Atlas petrol 4- Portugese cement tegel grijs 5- Platta Vert Foncee Hexagon tegel 6- Metro tegel Biselado

De indeling van de badkamer

De indeling van de badkamer is gelijk gebleven. Het bad is wel opnieuw betegeld met metro tegels én er is een nieuwe strakke glaswand geplaatst rondom de douche cabine. Dit geeft meteen een frisse uitstraling. Uiteraard is het fijn om ook wat opbergmogelijkheden te hebben. Voorheen stond er een grote kast naast de wastafel, dit maakte de ruimte erg klein. Na de badkamer make over heeft Samantha een smalle kast tegen de achterwand geplaatst. Dit geeft meteen een ruimtelijk effect.

De wastafel is op een stevige eikenhouten plank bevestigd. Eikenhout vind ik prachtig in combinatie met de turquoise tegels. Deze plank draagt ook bij aan een ruimtelijke uitstraling. Want als je hier een kastje onder zou plaatsen verlies je toch weer wat vloeroppervlakte en dat ziet er optisch weer wat vol uit. Het is eigenlijk het beste dat als je de badkamer in loopt dat de zichtlijnen vrij zijn tot de achterwand. Zo heb je echt het gevoel dat de badkamer stukken groter is. Dit draagt dan meteen weer bij aan een ontspannen gevoel in de badkamer.

Badkamer make over renovatie met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome-3
Hier zie je de badkamer voor de badkamer make over en na de renovatie, wat een verschil he?

Badkamer styling

Zoals je op bovenstaande foto’s kan zien hebben de tegels echt voor een compleet andere look gezorgd. Wel is een badkamer make over pas echt compleet als je ook denkt aan de styling. Styling is voor mij echt een essentieel onderdeel voor het inrichten van een ruimte. Het brengt zoveel sfeer én geeft de mogelijkheid het kleurenpalet waar je mee werkt nog eens goed te verdelen over de ruimte. Door de kleuren en materialen goed te verdelen ontstaat er een harmonieus geheel.

Wat zijn dan die styling elementen die echt niet mogen ontbreken in een badkamer?

  • Een spiegel boven de wastafel, deze gouden is van House Doctor maar je kan ook kijken bij H&M Home en Fonq
  • Badkamerverlichting, denk aan een stoere scheepslamp aan het plafond i.p.v een ‘standaard’ plafonnière, of een verfijnd lampje aan de wand boven de spiegel. Wel is het altijd goed om extra te checken of een lamp in de badkamer gehangen kan worden ;).
  • Manden om handdoeken, verzorgingsproducten etc in op te bergen, denk bijvoorbeeld aan zwarte rubberen manden voor een stoere look of juist gevlochten manden voor een meer boho look
  • Planten! Hihi jullie kennen mij wellicht goed genoeg om te weten dat planten onmisbaar zijn in élke ruimte in huis. Er zijn planten die het heel goed doen op hoge luchtvochtigheid, zorg wel dat er af en toe wat licht in de badkamer komt ;)
  • Handdoeken zijn natuurlijk een musthave, je kan kiezen voor fijne hammamdoeken voor een echt hotel chic gevoel of juist voor handdoeken met een leuk printje wat weer goed past in de sfeer van de badkamer

Zoals je ziet heeft deze badkamer make over een stoer tintje door het gebruik van zwarte accessoires. Dit geeft de ruimte nét nog wat meer contrast en karakter.

Badkamer renovatie met portugese tegels en plank eikenhout voor wasbak en metro tegels ©BintiHome-28

Stijl doorvoeren

Nadat je de badkamer hebt aangepakt is het ook leuk om deze stijl door te voeren in het toilet ( mocht je een apart toilet hebben). Dit hebben we ook gedaan in het huis van Samantha en haar gezin. Ook hier komen dezelfde metro tegels terug op de wanden en Portugese tegels op de vloer. Deze hebben dan een iets donkerdere tint voor wat extra contrast.

Ik ben super trots op het eindresultaat! Zo gaaf om je ontwerp tot leven te zien komen. Deze hele badkamer make over is gedaan door Pim en zijn team van Tenibouw. Zij hebben echt topwerk geleverd. En het allerbelangrijkste, Samantha en haar gezin genieten nu heerlijk van hun nieuwe badkamer!

Toilet make over met portugese tegels en metro tegels ©BintiHome-30

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat je van deze badkamer make over vindt en of je zelf ook aan de slag gaat in huis?

Meer inspiratie voor de badkamer :

Interieurontwerp en fotogafie : Souraya Hassan