Amaryllis bloem van de maand december 2017 Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Wow het is alweer december! De maand waarin de bloem Amaryllis centraal staat.

Amaryllis bloem van de maand december

Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer december, geloof jij het…? De laatste maand van dit jaar alweer. En wat een jaar! Hier blik ik later nog uitgebreid op terug. Ik keek eerlijk gezegd heel erg uit naar December omdat dat betekent dat ik naar Egypte ga om vakantie te vieren samen met mijn man. Ik heb hem al een aantal weken niet gezien omdat hij eerder terug is gegaan naar Caïro en ik moest hier blijven voor mijn werk. Zonder elkaar zijn is écht niet fijn en kan niet wachten om hem weer te zien! December is de maand waar het samenzijn centraal staat, dat gaan we dan ook zeker doen! Wat ook centraal staat deze maand is de bloem Amaryllis. Zoals jullie weten ben ik bloemenmeisje en blog ik zo nu en dan over bloemen. Simpelweg omdat ze onmisbaar zijn in ieder interieur! Ik ging langs bij mijn favoriete bloemist voor de Amaryllis in deze bijzondere uitvoering.

Amaryllis bloem van de maand december 2017 Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Amaryllis bloem van de maand december 2017 Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Symboliek van de Amaryllis

Het liefste heb ik altijd bloemen op de eettafel staan. Als ik bloemen koop dan let ik altijd goed op dat ze goed passen in het kleurenpalet van ons huis. De Amaryllis is echt een winterbloem maar doet het in het vroege voorjaar ook nog. De bladen van de Amaryllis lijken wel fluweel, ik koos voor de kleurcombinatie wit en (zalm)roze, deze kleuren vind ik erg mooi samen. De bloem komt oorspronkelijk uit Zuid en Midden Amerika. Ze staan symbool voor trots en betoverende schoonheid. Het geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Ik vind het leuk om bloemen voor mijzelf te kopen maar ook zeker voor anderen. Hoe leuk is het om straks met de feestdagen een bosje Amaryllis mee te nemen naar een kerstdiner?

De nieuwe vaas van Fest Amsterdam heeft de perfecte maat voor deze bloem met lange steel. Ik vind ze prachtig staan zo op de eettafel, wat vind jij? Je kan ze natuurlijk ook wat korter afknippen en in een lagere vaas doen of meerdere vaasjes verspreiden over de tafel. Dat is meteen een leuk idee voor de styling van de kersttafel ;). Koop jij ook vaak bloemen voor jezelf?

Meer te weten komen over bloemen? Op de website van mooiwatbloemendoen.nl. vind je nog meer inspiratie over bloemen!

Amaryllis bloem van de maand december 2017 Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Amaryllis bloem van de maand december 2017 Mooiwatplantendoen ©BintiHome

Haal jij ook wel eens de Amaryllis in huis? Welke kleur is dan jouw favoriet?

Ben jij net zo gek op bloemen en bloemenstyling als ik? Wellicht vind je hier nog meer inspiratie :

 

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home