A day in Zamalek : ‘De 9 straatjes van Cairo’

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome
Abn’G store Zamalek

Rondwandelen in de wijk Zamalek is heerlijk! Zamalek is een eiland midden in de Nijl met allemaal kleine straatjes en prachtige gebouwen. Ik vergelijk Zamalek een beetje met de 9 straatjes in Amsterdam omdat je hier allerlei leuke cafeetjes, restaurants en winkeltjes dicht bij elkaar vindt. Ik vind het heerlijk om hier rond te lopen omdat je hier allerlei vernieuwende concepten tegen komt, zowel in de restaurants als in de winkels. Daarnaast kan je hier ook gemakkelijk alleen op straat lopen, iets wat helaas niet in alle plekken van Cairo mogelijk is. Om alles te zien in Zamalek heb je zeker wel een paar dagen nodig, er is zoveel te zien. Toch wilde ik alvast een paar plekken met jullie delen, maar er komt zeker meer!

[ English below ]

Zamalek via Google Maps
Zamalek via Google Maps

Bagua ( 17 Ahmed Heshmat str., Zamalek, Caïro )
Bagua is een klein winkeltje met allemaal kleurrijke woonaccessoires gemaakt door Egyptische ontwerpers. Uiteraard kon ik dit winkeltje niet uitlopen zonder iets te kopen. Wat dat is? Dat laat ik binnenkort zien als ik weer in thuis ben ;). Die tegels op de vloer zijn toch werkelijk fantastisch! Ze komen uit het zuiden van Egypte en zijn nog maar weinig te vinden.
Bagua conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

Bagua conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

Bagua conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

Bagua conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

Bagua conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome


Bloemen op straat

Er is veel te zien in de omgeving. Op straat vind je verschillende kraampjes of ‘winkeltjes’. Zo eet ik graag de heerlijke zoete aardappel ( batata ) of vers fruit. Deze ‘bloemenkraam’ op straat laat de meest prachtige bloemen zien. De vele oude gebouwen die je ziet zijn nog in prachtige staat en zitten vooral ambassades in gevestigd. Het is niet helemaal de bedoeling om de ambassades te fotograferen i.v.m veiligheidsmaatregelen vertelde een politie agent aan mij, maar gelukkig kon ik er toch nog één op de foto krijgen ;).

Flowers on the streets of Zamalek Cairo ©BintiHome Zamalek Cairo ©BintiHome


Abn’G World
( 2 Taha Hussain Street, Zamalek, Cairo )
Een heerlijke conceptstore waar ik vaker kom. Een verzameling van prachtige meubels, woonaccessoires, kunst en fashion. Een gedeelte van de winkel heeft een shop-in-shop concept. Veel van de ontwerpen zijn echt Egyptische ambachten met her en der moderne invloeden. Abn’G heeft inmiddels een tweede vestiging geopend in Cairo en ik hoop nog een bezoek te kunnen brengen daar!

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome
ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

ABNG Conceptstore Zamalek Cairo ©BintiHome

 

Boho Gallery  ( 11 El Gezira El Wosta, Zamalek, Cairo )
In een klein zijstraatje vind je Boho Gallery. Net geopend en staat vol met zorgvuldig geselecteerde fashion en accessoires van verschillende ontwerpers. Leuke catchy woonaccessoires en kleurrijke cadeautjes voor jezelf of om te geven. Boho Gallery Zamalek Cairo ©BintiHome

Boho Gallery Zamalek Cairo ©BintiHome  Boho Gallery Zamalek Cairo ©BintiHome

Amuse Conceptstore ( 15, Ismail Mohamed St., Zamalek, Caïro )
Al een tijdje volg ik Amuse op instagram. Een van de eerste conceptstores in de omgeving waar ze design, kunst en fashion verkopen in een stoere industriële ruimte. Een must visit om alleen al de selectie aan prachtige producten vanuit Egypte en het buitenland te bekijken!Amuse Conceptstore, Zamalek Cairo ©BintiHome

Wandelen in het groen
Het is zo heerlijk dat je in deze wijk kan rondlopen in de verschillende straten en rustig kan ontdekken wat voor mooie plekken Zamalek te bieden heeft. Ontbijt tip : Zööba verkoopt heerlijke Egyptische gerechten dat in vele huishoudens ’s ochtends ook gemaakt wordt.
Zamalek Cairo ©BintiHome


Caravanserai
( 15 Ahmed Hishmat St., Zamalek, Cairo )
Deze winkel is al jaren een begrip in Egypte en verkoopt alleen producten die in eigen fabriek ( in Egypte ) gemaakt worden. Op het moment dat ik met mijn camera door Zamalek liep waren ze net bezig met een verbouwing dus helaas kon ik geen foto’s maken. Maar ik ga zeker binnenkort terug om alle nieuwe producten te bekijken, wat ik zal zag was werkelijk prachtig! Caravanserai, Zamalek Cairo ©BintiHome


Sequoia
( 53 Abo El Feda Street, Zamalek, Caïro )
Een van mijn favoriete plekjes in Zamalek is het restaurant Sequoia. Ik schreef hier al eerder een blog over. Een prachtige plek om te ontbijten, lunchen of dineren met uitzicht over de Nijl. Het interieur is ook erg mooi en het eten altijd goed. Kortom, een must visit als je in Cairo bent!

Sequoia restaurant, Zamalek Cairo ©BintiHome

Sequoia restaurant, Zamalek Cairo ©BintiHome

Foto’s : Souraya Hassan, Binti Home

4 Comments

 1. Wat een fijne winkels… Toch maar eens een reisje naar Egypte op het programma zetten…

 2. Hoi Souraya,
  Wat leuk al jouw posts over Egypte – heel anders dan ik het me had voorgesteld.
  Veel meer kleur en erg up-to-date (vooral de winkels in deze bericht). Het lijkt zeker een reis waard!
  Ik vroeg me wel tijdens het lezen af of je er als buitenlander/tourist ook net zo ontspannen rond kan wandelen en winkelen? Wat denk jij?
  Ik ben benieuwd wat je er nog zo over jouw reis gaat vertellen!
  Groetjes, Kat

 3. Egypte stond altijd op mijn lijstje van landen waar ik ooit heen zou gaan, en afgelopen jaren schoof ‘ie steeds maar door naar onderaan het lijstje.. maar wauuww nu ik deze post heb gezien en gelezen….

  • Hi Noura, bedankt voor je eerlijke reactie! Heel erg begrijpelijk dat het steeds meer onderaan je lijstje is komen te staan vanwege alle berichten denk ik? Egypte heeft echt hele fijne plekken, neem eens een kijkje bij de andere posts over Egypte :) Je vindt verschillende restaurants en winkels. Mocht je toch ooit eens overwegen om een reis te boeken kan je mij altijd een mailtje sturen voor wat tips!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*