Onmisbaar in de zithoek een vloerkleed binti home

Een vloerkleed is wat mij betreft onmisbaar in de woonkamer. Het maakt de zithoek compleet én is meteen de perfecte manier om kleur toe te voegen aan jouw interieur. Of je dit nou met veel kleur doet of juist met naturellen, dat maakt niet uit. Voor deze blog heb ik mij laten inspireren door de meest prachtige kleurrijke vloerkleden die ik spotte op Instagram. Kijk je mee?

Kleurrijk vloerkleed in ons huis

Hoe vaak ik de vraag krijg waar ons vloerkleed ofwel kelim vandaan komt is niet meer op twee handen te tellen. Ik probeer altijd ons vloerkleed of kelim ;) te linken maar soms verdwijnen de foto’s op Pinterest in de afbeeldingen-stroom en helaas is de juiste link naar de bijhorende blogpost dan niet altijd meer terug te vinden.

Daarom hieronder weer een foto van onze kleurrijke kelim die ik een aantal jaar geleden kocht bij From Turkey with Love. In principe een uniek exemplaar maar soms krijgt ze wel vergelijkbare binnen. Dus het is puur haar website in de gaten houden of Eva even een mailtje sturen zodat ze jou op de wachtlijst kan zetten. Ja, deze kelim is erg gewild! Daarom zal ik hem ook nooit weg doen :) (sorry)

Maar gelukkig zijn er zoveel mooie kleurrijke vloerkleden te vinden, daarom hier mijn lijstje van favorieten die ik op Instagram heb gespot inclusief link ;). Ik ben benieuwd welke in jouw interieur past.

2. Vintage look vloerkleed in een modern landelijk interieur

Ik ben helemaal weg van het huis van Ayla en haar gezin. Een prachtige moderne basis met landelijke en industriële invloeden en dit gecombineerd met veel kleur. ZOwel op de wand, de meubels maar ook de accessoires. Deze Kelim in vintage look van Rozenkelim springt er echt uit. Ik vind hem zooo mooi! Ook prachtig te combineren met een mint groene wand of oker accenten in huis.

Foto: @Pastel.en.staal_

3. Kleurrijk vloerkleed in een modern klassiek interieur

Eerder deelde ik een blog met daarin de trendkleuren voor 2020. Een erg goed gelezen blog (dankje!) waarvan ik de foto’s maakte bij Sofie thuis voor Stek Magazine. Een prachtig kleurrijk huis dat net even anders is an anders. Logisch dat er meteen veel vraag was naar het vloerkleed. Het kleed staat ook prachtig in het kleurenpalet van Sofie, met onder andere de kleur Pink Nudity op de muur achter de bank. Dit kleurrijke vloerkleed van Moos shop je hier en mocht je de stijl mooi vinden maar net even een andere tekening zoeken, kijk dan naar dit Bid vloerkleed van Dutchbone.

Kleurrijk vloerkleed Stek Magazine Januari 2020 ©BintiHome

4. Fluffy vloerkleed in een vintage woonstijl

Loop je graag op blote voeten in huis dan is zo’n fluffy vloerkleed natuurlijk heerlijk. De variant in naturel komt al veel voorbij maar wow wat is dit vloerkleed een plaatje. Het wollen vloerkleed van Made staat perfect in de kleurrijke woonkamer van Sabine. Sowieso heeft Sabine een prachtige stijl, een mooie mix van vintage, boho en Scandinavische invloeden. Een kleurrijk vloerkleed is dan ook een prachtige toevoeging aan haar woonkamer. De kleur terra op de wand geeft een prachtige warme basis aan de woonkamer waar de rest van de kleuren heel mooi bij staan.

Kleurrijk vloerkleed bij Styled by Sabine
Foto: @styledbysabine
Fluffy-roze-vloerkleed-met-flexa-trendkleuren-2020

5. Warm rood in een industriële woonkamer

Dit prachtige rode vloerkleed is een ware eyecatcher in het prachtige huis van Baukje. Op een licht vergrijsde vloer knalt dit vloerkleed er echt uit. Het staat prachtig in combinatie met het donkerblauw op de achterwand maar ook de vintage én industriële details uit haar woonkamer. De warme accenten uit het vloerkleed komen ook weer terug in de kussens op de bank. Een mooie balans!

Rood vloerkleed volero in de woonkamer
Foto: @Baukjesnieder

6. Perzisch vloerkleed met een goud randje

Je kan het bijna een traditioneel Perzisch tapijt noemen maar toch is dit een nieuwe variant, werkelijk prachtig toch? Ik spotte het vloerkleed bij Sandra van Finntage, zij heeft de meest prachtige kleurencombinaties in haar huis. Het goud uit het vloerkleed, welke je shopt bij Homestock, komt heel mooi terug in de kleur op de muur ( Autumn Gold van Flexa) maar ook in de fauteuil. Het blauw uit de bank komt in een nuance ook weer terug in het vloerkleed. Een prachtige balans in deze sfeervolle woonkamer.

Kleurrijk vloerkleed bij een oker goud muur van Finntage
Foto: @_finntage
kleurinspiratie-perzisch-tapijt-donker-blauw-en-goud-interieur

Welk kleurrijk vloerkleed past bij jou?

Soms kan het lastig zijn om een kleurrijk vloerkleed te vinden dat echt goed bij jou past. Als je de volgende stappen aanhoudt dan weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken om het perfecte vloerkleed te vinden :)

  1. Kijk allereerst naar het kleurenpalet in jouw interieur. Het mooiste is als je bijvoorbeeld een kleur van de muur, behang of kussens terug laat komen in het vloerkleed. Zo creëer je namelijk heel gemakkelijk een balans in je interieur. Mocht je nou een fantastisch vloerkleed hebben gevonden maar denk je dat de kleuren niet goed passen. Dan kan je natuurlijk ook de muur een andere kleur geven ;) hihi of andere kussens neerleggen. Het gaat echt om de balans. Maar zelfs als je een mint groene wand hebt en er komt subtiel wat mint groen terug in het vloerkleed, dat is al voldoende :)
  2. Kijk goed naar de maat, ik vind het zelf altijd het mooiste als het vloerkleed iets groter is dan de bank. Dus dat hij ietsje uitsteekt, je kan namelijk altijd het vloerkleed nog een stukje onder de bank schuiven. Ga voor max 10cm ruimer aan beiden kanten. Als je een chaise longue hebt kan je het vloerkleed daar een beetje onder schuiven. Voor een luchtig effect is het mooi het vloerkleed net even iets van de bank te schuiven.
  3. Let ook goed op de stijl van het vloerkleed. Zit er een druk grafisch patroon in of is het juist één effen kleur? Dit is namelijk ook heel bepalend voor de rest van jouw interieur. Ook hier kan je namelijk weer zorgen voor de juiste balans. Heb je een bank met een grof geweven stof en in een kleur? Kies dan voor een vloerkleed met een subtiele tekening. Heb je juist een neutrale bank met een fijn geweven stof dan kan je juist alle kanten op met het vloerkleed. Ik zou dan niet kiezen voor een effen vloerkleed, dit maakt het wellicht wat flets, maar kies juist een vloerkleed met een fijn grafisch patroon voor wat contrast.

In mijn online cursus interieur styling leer ik je stap voor stap hoe je zelf een kleurenpalet maakt. Maar ook ga je aan de slag met moodboards, indeling, shoppingplan en styling ideeën. Je ontvangt een werkboek digitaal maar je kan er ook één thuisgestuurd krijgen. Daarnaast stel je vragen tijdens de live sessies op Instagram maar ook kan je connecten met de andere cursisten in een besloten Facebook groep. Kortom, een super gezellige en inspirerende cursus waarmee jij aan de slag kan gaan met jouw interieur. Zowel voor een bestaand interieur als een nieuwe woning. Zie ik jou gauw?

Kleurrijk vloerkleed kelim bij styliste Binti Home

Ik hoop dat je weer inspiratie hebt kunnen halen uit deze blog. Mocht je nog iets missen, laat het dan zeker weten dan kan ik het nog toevoegen. En heb je ideeën wat je graag in de volgende blog terug wilt zien. Laat het dan weten onder in de comments.

Bedankt weer en tot de volgende blog!

Als je het leuk vind kan je deze afbeelding pinnen! :)

kleurrijk vloerkleed combineren-doe-je-zo-binti-home