Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome

De slaapkamer inrichten met najaarstrends. In deze blog deel ik 5 styling tips!

Slaapkamer inrichten

De slaapkamer is de ruimte in huis die als laatste aan de ‘beurt’ was voor een restyling. Uiteraard wil ik nog aan de slag met kleur op de wand maar het de inrichting kan je al een super sfeervolle slaapkamer creëren. Speciaal voor de inrichting van jouw slaapkamer heb ik hierbij een aantal styling tips zodat jij zelf ook aan de slag kan gaan met jouw eigen slaapkamer!

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 Essenza dekbedovertrek Fleur Ecru ©BintiHome

1. Slaapkamer inrichten met… een goede basis

Een goede basis is belangrijk voor iedere ruimte in huis en zo ook de slaapkamer. Wij hebben gekozen voor een laminaat vloer van Douwes Dekker. Ik heb eerst gekeken naar echt een eiken look maar wilde toch voor een lichtere sfeer gaan in de slaapkamer. Daarom kozen we uiteindelijk voor Royaal Eiken wit geborsteld. Wel het gevoel van een eiken vloer maar een mooie grey/white wash effect. De vloer is belangrijk voor de basis in de ruimte en is dan ook erg bepalend. Wij hebben een grote slaapkamer met mooi daglicht, de lichte vloer maakt het optisch nog ruimer. We hadden, vanwege de ruimte, ook voor een donkerdere vloer kunnen kiezen. Bij een kleine slaapkamer zou ik adviseren om voor een lichte vloer te gaan zodat ook dit optisch groter lijkt.

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome-6

2. Slaapkamer inrichten met… een fijn matras

Wij sliepen eerst op twee losse matrassen, maar dat was uiteraard niet erg comfortabel. Sinds een paar weken slapen we op een Emma matras en eerlijk waar, hij slaapt fantastisch! Het is een groot matras uit één stuk en hij past zich als ware aan jouw lichaamsvorm aan. Om even wat technische termen te gebruiken, het matras bestaat uit een combinatie van een drukverlagende airgocell laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. Uiteraard ben ik geen matrasexpert maar mocht jij op zoek zijn naar een nieuw matras dan zou ik je dit matras zeker aanraden. Geen irritante vering die je voelt of het strugglen met een hard of te zacht matras. Overigens kan je het matras 100 dagen uitproberen, dat is nog eens luxe toch?

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome

3. Slaapkamer inrichten met… een sfeervol dekbedovertrek

Waarschijnlijk weten jullie wel dat ik bijna altijd een effen dekbedovertrek op mijn bed heb liggen en dan het liefst in de kleur wit. Dit combineer ik dan met een okergeel sprei. Voor deze shoot leek het mij leuk eens wat anders te laten zien. Zo heb ik gekozen voor het dekbedovertrek Fleur Ecru van Essenza. De prachtige bloemenprint en warme kleuren geven de slaapkamer een botanische en sfeervolle uitstraling. Wel combineer ik dit dan weer met een licht sprei voor een balans. De kleurrijke print geeft mij echt een tropisch gevoel en past helemaal in de floral najaarstrend.

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 Essenza dekbedovertrek Fleur Ecru ©BintiHome

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 Essenza dekbedovertrek Fleur Ecru ©BintiHome

4. Slaapkamer inrichten met… balans en gelaagdheid

Ik noemde het net al even, balans vind ik erg belangrijk. In ieder interieur en elke ruimte trouwens. Ik probeer altijd een print te combineren met iets effen en een warme kleur weer met wit. Zo ontstaat er een subtiel contrast. De kleuren laat ik daarnaast terug komen op meerdere plekken in de ruimte. Wat ik heerlijk vind in de slaapkamer is gelaagdheid. Dus bijvoorbeeld een dekbedovertrek met hier overheen een mooi sprei. Het sprei dat ik heb liggen is een pom pom deken van El Ramla Hamra, ik vind vooral het gouden accent prachtig, dit is overigens gemaakt van cactuszijde! Het heerlijk zachte licht roze plaid is ook van Essenza.

Op de vloer een kelim van From Turkey With Love. Daarnaast een mix van kussens in zowel effen als print en het gouden pailletten kussen van H&M Home geeft een touch of glamour. Overigens is goud / brass helemaal hip dit najaar, echt een najaarstrend. Ik ben helemaal weg van dit materiaal / kleur en gebruik het dan ook door het hele huis. In de slaapkamer mocht dit uiteraard ook niet ontbreken. Je ziet het goud onder andere terug komen in het kussen, kandelaar en de lamp ( van Karwei ).

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome-4

5. Slaapkamer inrichten met… persoonlijke accessoires

Een slaapkamer is een ruimte waar je veel tijd door brengt en daarom mogen er ook zeker wat persoonlijke items terug komen. Zo heb ik een plank opgehangen van Xenos ( zie hier de vorige blog ) om hier wat herinneringen op te plaatsen. Zo staan er wat trouwfoto’s op welke ik als Retroprints heb laten afdrukken bij Fotofabriek. Ook een prachtige tropische palmboom print staat erg goed in deze slaapkamer. Uiteraard mogen planten en kaarsen ook niet ontbreken, perfecte sfeermakers!

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 Essenza dekbedovertrek Fleur Ecru ©BintiHome

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 ©BintiHome

Slaapkamer inrichten met najaarstrends 2017 Essenza dekbedovertrek Fleur Ecru ©BintiHome

Ik ben heel erg benieuwd wat je van onze slaapkamer vindt en of jij deze 5 styling tips ook al hebt toegepast bij het slaapkamer inrichten. Wat is jouw favoriete tip?

Meer slaapkamer inspiratie? :

( Helaas is mijn Nikon camera kapot gegaan afgelopen week en wordt hij nu gerepareerd. Omdat ik wel door wil gaan met bloggen heb ik de foto’s gemaakt met mijn vlog camera, hierdoor is ( gezien de donkere dagen ) de kwaliteit net even iets minder. Maar hoop uiteraard nog steeds inspirerend! )

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home