Hangplanten stylen in huis ©BintiHome

Hangplanten stylen in huis? In deze blog deel ik maar liefst 15 voorbeelden met leuke ideeën om hangplanten een mooie plek te geven in huis. Of dit nou in de woonkamer, slaapkamer of keuken is. Een hangplant kan prima in iedere ruimte in huis. Kijk je gezellig mee?

2017 versus 2019

Het begon met de hangplant op onze koelkast. Ik was eigenlijk benieuwd hoelang hij was geworden. Want elke keer als een van de strengen de rond raakt vouw ik hem een stukje omhoog zodat hij weer lekker door kan groeien. Hieronder zie je het resultaat, wauw! hihi De foto links toen we hier net een paar maanden woonden in 2017 en de foto rechts van gisteren.

hangplanten-nov-2017-en-2019
Links november 2017 en rechts oktober 2019

Ik moet trouwens wel lachen dat ik dus nu zie dat die hanger daar al twee jaar hangt en het magneetbord dingen erbij heeft gekregen. Misschien tijd om deze hoek eens een make-over te geven?

Maar goed, omdat ik deze hangplant altijd zo leuk vind staan bovenop de koelkast wilde ik wat ideeën verzamelen zodat jij ook met hangplanten aan de slag kan gaan in huis.

Op een vintage kast

Hangplanten stylen in de woonkamer ©BintiHome

Planten en vintage zijn altijd een goede combinatie. In deze woonkamer heb ik een mix van planten neergezet. Zo’n halfhoge kast leent zich er perfect voor om een hangplant neer te zetten zodat hij alle ruimte heeft om te groeien.

Hangplanten in glazen bollen

Planten stylen interieurontwerp Eigen Huis en Tuin ©BintiHome

Voor dit interieurontwerp voor de woonkamer dat ik maakte voor Eigen Huis & Tuin shopte ik een paar glazen hangbollen waar ik vervolgens een hangplant in heb gezet. Doordat de bollen in de lucht hangen geeft dit een ruimtelijk effect. Wel in een groepje van drie zodat het hoekje wat meer gevuld is én het in balans is.

Hangplanten stylen in de keuken

Hangplanten stylen in de keuken ©BintiHome

In ons tweede huis in Egypte hebben we in de open keuken wat planken op laten hangen. Hier heb ik een hangplant neergezet. Op deze foto was hij nog klein maar dit is een zelfde plant als die je hierboven op de koelkast ziet staan. Hij kan dus flink groeien. Ik vind het groen lekker afsteken tegen de okergele achterwand én een terracotta pot is altijd goed.

Hangplant op de schouw

Planten op de schouw ©BintiHome

Voor dit interieurontwerp dat ik maakte voor een jaren ’30 huis in Haarlem mochten planten tijdens de styling ook echt niet ontbreken. De planten zijn goed verdeel over de ruimte. Een hangplant leent zich er dan ook perfect voor om op de schouw te plaatsen.

Hangplant in de slaapkamer

Opbergtips-sieraden-in-mijn-slaapkamer-©BintiHome

In onze slaapkamer hebben we een plant hangen naast onze grote witte kledingkast. De reden dat ik hier een plant heb gehangen is zodat dit het grote witte vlak een beetje breekt. Daarnaast staat het erg gezellig naast de vintage kast. Wat ik hierboven al schreef: vintage en planten is altijd een goede mix.

Hangplant in een open kast

Planten stylen in een open kast ©BintiHome

Een eethoek kan je gezellig aankleden door hier wat planten bij te zetten. Daarom heb ik in deze open kast een hangplant neergezet. Ja, dezelfde als die op onze koelkast én in de keuken in Egypte. Zie je hoe goed deze plant kan groeien? ;)

Hangplanten in een jaren ’30 huis

Planten in de woonkamer ©BintiHome

Nog even terug naar de jaren ’30 woning in Haarlem. Ik plaatste niet alleen op de schouw een hangplant maar ook hing ik twee hangplanten op in de hoek naast de bank. Een hangplant zorgt ervoor dat ‘loze’ saaie hoekjes weer wat pit krijgen.

Op planken naast de tv

Planten stylen in Our Cairo home ©BintiHome

De tv wand kan je ook leuk decoreren door hier lijsten op te hangen als een gallerywall. Of zoals wij hier in Egypte hebben gedaan, twee planken opgehangen waar ik decoratie op heb gezet én de hangplant. Het terracotta staat prachtig bij de wand ( kleur Minty Breeze van Jotun).

Hangplanten stylen op de vide

Hangplanten stylen in de woonkeuken ©BintiHome

Als je, net als Jacqueline, een vide in je huis hebt is dit een super leuke plek om een hangplant neer te zetten. Of ga juist voor een rij hangplanten zoals je hierboven ziet. Zo ontstaat er een soort groene wand en dit geeft deze woonkeuken een gezellige en warme sfeer.

Hangplanten op het hoofdeinde

Hangplanten stylen in de slaapkamer ©BintiHome

Super leuk idee in de slaapkamer van Tatjana. Zij plaatste twee planten op het hoofdbord van het bed. Het staat echt ontzettend gezellig. Een makkelijke manier om sfeer te brengen in de slaapkamer.

Hangplanten op de afzuigkap

Hangplanten op de afzuigkap huis Amsterdam zuid-©BintiHome

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het stylen met planten maar hoe tof staan deze hangplanten op de afzuigkap? Het staat ontzettend sfeervol en bedekt de afzuigkap een beetje. Door de planten aan twee kanten te laten hangen is deze styling goed in balans.

Hangplanten op zijn kop!

planten stylen op zijn kop ©BintiHome

De letterlijke vertaling van hangplanten zie je hier in de woonkamer van Lydia en Andre. De bekende Boskke plantenpotten maken het mogelijk dat je alle planten op zijn kop kan hangen. Zo kan je van iedere gewone plant een hangplant maken!

Hangplanten in een Scandinavische slaapkamer

Planten in de slaapkamer ©BintiHome

Dat de hangplanten in iedere interieurstijl past is wel duidelijk in deze slaapkamer van Laurien. Een romantische Scandinavische woonstijl. De planten in een geknoopte plantenhanger en een schaal als soort plateau vormen een sfeervolle hoek hier in de slaapkamer.

Hangplanten in de slaapkamer

planten op de kledingkast in de slaapkamer ©BintiHome

Deze hangplanten in de slaapkamer van Sharita doen het heel erg goed. Het is natuurlijk niet heel praktisch om de hangplanten zo op te hangen. Indien je de mogelijkheid hebt, hang ze dan naar opzij zodat de deuren wel open kunnen schuiven.

Hangplanten aan een stang in de woonkamer

Hangplanten aan stang in de woonkamer ©BintiHome

De laatste van het rijtje én een hele leuke is de woonkamer van Sabrina. In de hoek heeft zij een stang opgehangen. Vervolgens hieraan een mix van hangplanten opgehangen. Een super sfeervol idee voor dat ene lege hoekje in huis waar je geen raad mee weet.

Hangplanten-stylen-in-huis

Ik ben erg benieuwd wat je van deze 15tips voor hangplanten in je interieur vond? Ga jij ook hangplanten stylen in huis? Laat het dan zeker weten hieronder in de comments of stuur een foto. Vind ik altijd leuk om te zien!

Meer inspiratie over planten?