Fotowand met de tv Binti Home

Een fotowand met de tv én schilderijen? Hoe werk je de tv optisch weg? Of hoe creëer je een gallerywall met The Frame tv? In deze blog deel ik 10 leuke ideeën om een persoonlijke fotowand met de tv te creëren.

Fotowand met de tv

Het is een veelgestelde vraag: ‘Hoe werk ik die tv weg in mijn interieur?’. De tv lijkt altijd een obstakel te zijn voor de meeste woonliefhebbers. Dat zwarte vlak in je interieur is niet heel fraai maar toch is de tv bijna niet weg te denken uit onze woonkamer. Er zijn verschillende manieren om de tv te ‘verstoppen’. Zo maakte ik hier eerder al eens een video over.

En toen was daar opeens ‘The Frame’ van Samsung. Een tv in verschillende formaten die daadwerkelijk op een schilderij lijkt, inclusief lijst in verschillende kleuren. Ook heb je de mogelijkheid om eigen foto’s te plaatsen of een mooie schilderij te kiezen uit de art shop. Wij hebben zelf ook de Frame, al sinds 2018 en we zijn er nog elke dag blij mee.

Op dit moment heb ik zin om onze fotowand met de tv een nieuwe look te geven. Daarom heb ik wat inspiratie opgedaan op Instagram en kwam ik de meest prachtige composities tegen. En dat is zo leuk aan het maken van een gallerywall, je kan het helemaal naar eigen wens samenstellen. Met de kleuren en stijl die passen bij de sfeer van jouw interieur. Denk aan de kleur en het materiaal van de lijsten. Maar ook de foto’s of posters kunnen een verlengde zijn van het kleurgebruik of de sfeer van jouw interieur. Kijk je mee?

Fotowand eclectisch gallerywall foto van Tatjanas_World Instagram

1| Bohemian mix met hout en zwart

Tatjana deelt op haar Instagram haar eclectische interieur met bohemian en vintage invloeden, en ze heeft er echt oog voor! Voor de fotowand met de tv koos zij voor een mix van lijsten en prints. Wel zie je dat er voor een aantal dezelfde maten is gekozen in de kleur zwart en naturel hout. De prints zijn een mix van grafische zwart wit foto’s maar ook wat kleuraccenten terra, oker en groen wat je ook weer terug ziet in de rest van haar interieur.

Pastel wand tv inspiratie door Plinka Instagram-2

2| Een fotowand vol pastelkleuren

Je zal het je bijna afvragen waar nou de tv is op onderstaande foto van Ilonka van Plinka Life. Een inspirerende mix van botanische posters, de bekende van Gogh en foto’s van Marrakech. Allemaal in prachtige mint en roze tinten, gecombineerd met eiken en wit geeft dit een zachte uitstraling. Een mooi voorbeeld om te zien hoe je het kleurenpalet uit jouw interieur terug kan laten komen in de fotowand. Ben je helemaal weg van pastels? Neem dan zeker een kijkje op Ilonka haar Instagram voor fantastische pastel inspiratie.

Botanische sfeer met The Frame van Samsung gallerywall Foto door Travelalut

3| Persoonlijke reizen aan de muur

Helemaal weg ben ik deze foto van Travelalut. Op haar Instagram deelt Maaike de prachtige reizen die ze maakt. Ik hou ervan om persoonlijke foto’s in het interieur te gebruiken. Vooral foto’s van reizen zijn echt een perfecte manier om kleur uit de ruimte goed terug te laten komen in de fotowand. Foto’s uit de natuur of van een mooie reis die je hebt gemaakt worden op deze manier echt een stukje kunst aan de muur.

Grafische zwart wit fotowand door Wonen bij Chantal-2

4| Grafische fotowand met zwart / grijs / wit

Naast pastelkleuren of een bohemian look kan je ook kiezen voor juist een grafische minimalistische look voor de fotowand met de tv. Chantal van Wonen bij Chantal deelde deze foto op haar Instagram en koos voor lijsten in de kleuren zwart en wit met daarin ook zwart/wit posters. De passe-partouts geven echt een gallery sfeer. Een prachtige compositie waarbij er niet alleen is gekozen voor één wand maar de gallerywall ook nog de hoek om gaat.

Fotowand met de tv eclectisch bohemian interieur van TheoBert Pot TheNiceStuffCollector

5| Een fotowand met kleurrijk design

Deze woonkamer van Theo Bert Pot van The Nice Stuff Collector bestaat uit een eclectische mix met veel kleur, design en vintage elementen. Op de wand een zacht roze tint wel mooi overloopt in de kleuren op de tv. Een subliem idee want zo ‘blend’ de tv helemaal mooi in je interieur. Wil je meer kleurinspiratie opdoen? Volg dan zeker Theo Bert op Instagram!

Tv op een zwarte wand bij AndereKant Interieur

6| Zwarte muur

Deze wand bij Lisa van AndereKant interieur is een mooi voorbeeld dat een zwarte muur heel stijlvol staat. In haar interieurprojecten werkt Lisa graag met contrasten. Dat zie je ook hier op deze fotowand, de lijsten met foto’s springen er nog meer uit. De foto op de tv is een prachtige illustratie welke weer heel mooi past bij de rest van haar interieur. Heb je veel planten in huis? Laat deze botanische sfeer dan ook zeker terugkomen in de foto’s en schilderijen aan de wand.

Kunst aan de wand met een gallerywall

7| Kunst aan de wand

Sabine van StyledbySabine koos juist voor een vintage fotowand, wat een plaatje! Een mix van vintage fotolijsten die perfect passen bij de strakke tv. Hoe dat kan? Omdat de afbeelding op de tv juist heel goed past bij de rest van de foto’s. Zo zorg je toch voor een balans. Kijk dus of je de kleuren uit de verschillende posters of foto’s op elkaar kan afstemmen én dat het natuurlijk bij jouw interieur past. Meer inspiratie hoe je een vintage interieur kan stylen? Check dan zeker haar Instagram!

Gallerywall met de tv foto van Andrea_groot

8| Kleur in Balans

Als je echt een indrukwekkende gallerywall wilt zien neem dan een kijkje op de Instagram van Andrea Groot. Voor deze blog deel ik een gedeelte van de wand omdat het draait om deze fotowand met de tv. Andrea koos voor alleen zwarte lijsten in verschillende formaten. Mooi dat het allemaal aan de linkerkant gecentreerd is, de plant en hangplant aan de rechterkant zorgt vervolgens weer voor ‘opvulling’ zodat het geheel in balans blijft. Zo zie je dus goed dat een fotowand niet altijd strak uitgelijnd hoeft te zijn. Voor meer interieur inspiratie neem je een kijkje op Andrea haar blog.

Minimalistisch styling met de tv Foto door Thehappythree

9| Minimalistische fotowand met houten lijsten

Wat ik dus zo leuk vind om al deze voorbeelden bij elkaar te zien is dat je de fotowand met de tv dus echt persoonlijk kan maken. Zorg dat de wand echt een verlengstuk is van jouw interieur. Zo is de fotowand bij Sharon juist weer meer minimalistisch en verfijnd. Ook een prachtig voorbeeld hoe je een witte wand toch sfeervol kan decoreren. Een mix van houten lijsten en witte lijsten. Mooi detail is dat het hout weer terug komt in de tv-kast. De grafische elementen in de lijsten zie je ook goed terugkomen in de rest van haar interieur.

Modern Industrieel interieur met de tv

10| Design your art gallery

Wil je toch een fotowand creëren met kunst? Dan kan je kiezen voor juist veel abstracte posters. Linda koos voor warme diepe tinten die je ook terug ziet in haar interieur. De grijze muur is een perfecte basis voor deze gallerywall. Mooi hoe de rood/oranje tinten er extra uitspringen. Wil je meer inspiratie op het gebied van design, vintage en hou je van mooie vergrijsde en rijke kleuren? Neem dan zeker een kijkje bij Linda op haar Instagram.

Na al deze inspiratie voor de fotowand met de tv heb ik zeker een idee hoe ik zelf aan de slag wil gaan. Ik ga voor persoonlijke foto’s van reizen én foto’s van ons gezin. Het resultaat deel ik zeker snel met jullie.

Mocht je nou denken, ja leuk deze inspiratie met de frame tv, maar die heb ik niet… De meeste smart tv’s hebben de optie om een aflevering op pauze te zetten. Als je een foto maakt voor Instagram of als je visite krijgt zet je gewoon een natuurvideo op van Youtube en zet hem op pauze. Zo heb je toch een soort frame tv die past bij jouw fotowand! ;) Succes!

Alle bovenstaande foto’s zijn met toestemming van de Instagrammers geplaatst. Dankjewel voor de samenwerking!