My handmade cactus from Valencia

Cactus handgemaakt uit Valencia ©BintiHome

An handmade cactus from Valencia? Yes I brought this one from Valencia in my suitcase, yeey!

Een handgemaakte cactus uit Valencia? Ja, deze cactus nam ik in mijn koffer vanuit Valencia.

Valencia 2016

Two weeks ago I have spend an amazing holiday together with my best friend Naomi in Valencia. We have had an amazing time and like I wrote in a previous blogpost, this holiday made me realize some things and changing my work mode into a more balanced work/private life. We have a special connection with Valencia, no idea why. I love the city, it’s not to big, but big enough to spend a long ‘citytrip’ for one week. This is because it has so many different beautiful parts, like the old center, the industrial / vintage area Ruzafa, the beach and a lot of small streets filled with inspiring stores and restaurants and cafe’s. I already wrote some blogposts about Valencia before but I will share an XL blogpost about Valencia, our stay ánd a vlog about that week soon.

Twee weken geleden zat ik samen met mijn beste vriendin Naomi in Valencia. We hebben echt een fantastische tijd gehad en zoals ik in een vorige blogpost schreef, heeft deze week mij ook dingen doen beseffen en ga ik dingen anders aanpakken en zorgen voor een goede balans tussen werk en prive. We hebben beiden een speciale band met Valencia, geen idee waarom eigenlijk. Ik hou van deze stad, het is niet te groot, maar groot genoeg om een citytrip van een week te doen ( misschien zelfs langer!). De stad heeft zoveel verschillende delen, het oude centrum, de industriële wijk Ruzafa, het strand en vele kleine straatjes vol met winkels en restaurants. Ik heb al eerder blogs geschreven over Valencia maar binnenkort deel ik graag een XL blogpost over Valencia, ons verblijf én een vlog van die week.

Cactus handgemaakt uit Valencia ©BintiHome-5

Unique pieces with a story

I love to put unique pieces in my home which are telling a story. This can be a story from family and a personal value, for example the suitcase on this photo belongs to my grandfather which he used when he was younger. But also products which I brought with me from travels so are telling a story because it reminds me of a place I have been to. And a new product in my home is this cactus. I have found this cactus made of esparto grass in conceptstore Simple in area El Carmen in Old Valencia.

Ik hou van unieke stukken in huis welke een verhaal vertellen. Dit kan een product zijn met een verhaal uit de familie, zoals de koffer op de foto welke van mijn opa is geweest en hij ook daadwerkelijk heeft gebruikt toen hij jong was. Maar ook producten die een verhaal vertellen welke ik heb meegenomen van de reizen die ik heb gemaakt en mij dus herinneren aan een plek of moment. En een nieuw product in mijn huis is deze cactus . Ik heb deze cactus gevonden in conceptstore Simple in de wijk El Carmen in Oud Valencia. 

Cactus handgemaakt uit Valencia ©BintiHome-2

Simple conceptstore Valencia

Two years ago when I visited Valencia with Naomi too we have visited this store for the first time and we were in love. Conceptstore Simple is a beautiful store filled with products which are made by local designers. A great concept and all the products are so pure and made with beautiful materials mostly from the nature. That time I have brought the ocher yellow planthanger which I hung behind my sofa in the livingroom. This time we have visited this store again ofcourse. And do you know that moment when you see something and you really need to have it? And I mean really? Well that happened when I saw this cactus, it’s so cute, so sophisticated and I already knew It would look amazing in my home.

Naomi asked me how I will bring this with me home? As we have only one suitcase of 20kg each and already brought a lot of stuff. I didn’t think about it and I was sure that I was about to find a solution. And as you can see, I did ;) What do you think of this cactus in front of my green wall? ( J0.10.60 Flexa)

Twee jaar geleden heb ik voor het eerst een bezoek gebracht aan Valencia samen met Naomi en vonden we ook deze winkel Simple. We waren meteen helemaal weg van de winkel. Simple is een prachtige winkel met producten welke lokaal gemaakt worden. Een mooi concept waarbij de producten een pure uitstraling hebben en veelal gemaakt worden van natuurlijke materialen. Ik heb toen een oker gele plantenhanger gekocht welke ik achter mijn bank heb opgehangen. Ken je dat moment dat als je een product ziet dat je opslag verliefd bent en je dit product mee -moet- nemen, maar dan ook echt -moet-? Dat gebeurde toen ik deze cactus zag, hij is zo mooi, zo elegant en stoer tegelijk en ik was meteen dat de cactus gaaf zou staan in mijn huis.

Naomi vroeg mij hoe ik deze cactus mee zou nemen naar huis? We hadden namelijk ieder een koffer van 20kg en we hadden al aardig wat dingen gekocht. Eigenlijk heb ik er niet over nagedacht en wist zeker dat het wel goed zou komen. En zoals je ziet, is het ook goed gekomen ;). Wat vind jij van deze nieuwe cactus voor mijn groene wand? ( J0.10.60 Flexa)

Cactus handgemaakt uit Valencia ©BintiHome-4

Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *