Mijn verhaal

Leuk dat je er bent! Op deze website / blog deel ik met jou graag mijn passie voor kleur, interieur, styling en fotografie. Ik geef je graag een kijkje in mijn creatieve en ondernemende (werk) leven als interieurontwerpster, interieurstylist en interieurfotografe. Ik deel graag mijn gerealiseerde projecten op mijn portfolio pagina zodat je een goed beeld krijgt wat ik zoal heb gedaan.  Op mijn blog vind je een mix van gerealiseerde projecten, inspiratiebeelden, interieurstyling in mijn huis en een kijkje achter de schermen. Ik deel vooral alles waar ik blij van wordt!

“Ik wil graag mensen inspireren om anders te kijken naar kleur & styling en hoe je dit kan vertalen naar je eigen interieur”

Binti Home ontwerpstudio
In 2009 ben ik gestart met mijn bedrijf Binti Home nadat ik ben afgestudeerd aan Artemis styling academie in Amsterdam. Ik ben op freelance basis begonnen met werken aan verschillende creatieve projecten op het gebied van evenementstyling, interieurontwerpen en het inrichten van huizen. Sinds 2008 werk ik fulltime voor mijn bedrijf Binti Home aan verschillende projecten en dat is echt de beste beslissing ooit geweest. Door mij fulltime op mijn bedrijf te kunnen richten heb ik al aan heel veel mooie projecten kunnen werken. Het creeren van kleurpaletten staat eigenlijk centraal in elk project. Het nauw samenwerken met inspirerende opdrachtgevers en enthousiaste klanten geeft mij veel energie.

Het is elke keer weer een mooi moment als een (interieur)ontwerp samen komt met de persoonlijke wensen en voorkeuren en er zo een passend interieur of ruimte ontstaat. Het is heerlijk om te werken aan al deze creatieve projecten waarbij ik echt doe waar ik blij van wordt: stylen, (interieur)ontwerpen en het creëren van een balans in kleur, stijl en materiaal. Dit aspect komt ook goed terug in de interieurs die ik voor particulieren en bedrijven ontwerp.

”Mijn droom is om op een dag een hotel te mogen inrichten met een passend en inspirerend concept”

Achtergrond
Binti is het Arabische woord voor ‘mijn dochter/mijn meisje’. Dit woord staat dicht bij mij en het straalt de eigenheid en persoonlijkheid uit wat ik met Binti Home wil laten zien. Deze persoonlijkheid is een culturele mix van mijn Egyptische en Nederlandse achtergrond. De naam Binti weerspiegelt de visie waar de studio voor staat: Een duidelijke sfeer ontwerpen en stylen voor een ruimte of interieur dat warmte uitstraalt en een gevoel geeft van herkenning waarbij de wensen en identiteit van de opdrachtgever of klant voorop staan. Persoonlijkheid en identiteit staat voorop in elk project. Mijn kracht is om goed te luisteren naar de klant of opdrachtgever en dit te vertalen naar een sfeer waarin zij zich herkennen. Deze sfeer wordt gecreëerd door de juiste kleur,- materiaal,- en stijlcombinaties te maken. Ik ben heel trots dat ik met mijn bedrijf Binti Home al aan zoveel mooie projecten heb mogen werken.

Egypte
Sinds 1,5jaar werk ik ook aan verschillende projecten in Caïro, dat is echt een droom die uitkomt. Dit heb ik echt te danken aan social media. Ik laat mijn eigen producten ontwerpen voor mijn Binti Home collectie, daarnaast werk ik samen met nieuwe ontwerpers, koop ik producten in en ga ik op zoek naar mooie nieuwe producten voor Binti Home shop. Daarnaast ben ik de creatieve markt in Egypte aan het ontdekken en heb ik inmiddels al aan een aantal inspirerende interieurprojecten mogen werken voor particulieren en bedrijven. Kijk bij projecten wat ik zoal heb gedaan.

”De mogelijkheid om te werken in Nederland & Egypte is een droom die uitkomt!”

Binti Home Blog
Mijn blog is een soort creatief dagboek waar ik heel erg blij van wordt. Waar de blog eerst begon als iets erbij is het nu een serieus onderdeel geworden van mijn bedrijf. Ik plaats op mijn blog alleen maar eigen fotografie waarmee ik unieke content probeer te creëren. Ik deel stylingtips vanuit mijn huis, geef een kijkje achter de schermen tijdens projecten, deel het resultaat van (interieur)projecten en neem je mee naar inspirerende winkels, restaurants en de reizen die ik maak. Mijn blog weerspiegelt echt wie ik ben en waar ik voor sta, mijn Nederlands Egyptische roots zie je dan ook geregeld terug kom in vorm van kleurenpaletten, een modern Arabische stijl en mijn liefde voor mijn tweede thuisland Egypte.

Bedankt voor het bezoeken van deze website. Als je meer inspiratie wil kan je je inschrijven om bij elke nieuwe blogpost een mail te ontvangen.Zo blijf je up to date van alle laatste Binti inspiratie!

Heb je vragen, suggesties of wil je gewoon even hallo zeggen? Je kan me altijd mailen op blog[@]binti-home.nl of een comment achterlaten onder een blogpost.

Met inspirerende groet,
Souraya Hassan

Binnenkijken : Style your home with the colours of your life

Binnenkijken in mijn huis? Dat kan in deze XL hometour video welke ik heb gemaakt voor mijn youtube kanaal. Abonneer je je meteen even om op de hoogte te blijven van de nieuwe stylingvideo’s en (travel)vlogs.