Groen styling in mijn huis het hele jaar door!

Interieurinspiratie groen wonen binnenkijken eetkamer grijze muur ©BintiHomestudio

Terwijl ik in Egypte ben schrijf ik deze blogpost. Ik maakte deze foto’s van mijn woonkamer net voordat ik naar Egypte vertrok zo’n drie weken geleden. Ik mis mijn huis als ik deze foto’s zie! Onder andere het groen in huis maakt het zo levendig en sfeervol…

[ Read more in English below ]

Groen inspiratie in huis

Ik hou van groen, zowel in het gebruik van planten als de kleur groen. Zo verfde ik pas een wand in mijn woonkamer in een tint mosgroen en maakte ik hier ook een stylingvideo van welke je op mijn youtube account kan bekijken. Daarnaast heb ik veel planten in mijn huis staan. Zowel grote en hoge planten als kleine miniplantjes, variërend van vetplanten tot cactussen. Nu moet ik wel bekennen dat ik niet hele groene vingers heb maar het verzorgen van de planten in mijn huis gaat wel goed. Ik geef ze met veel liefde water en dat werkt blijkbaar! ;).

I love green, like the use in plants but also in the colour green. So I just painted a wall in my living room in a shade of moss green and I made also a styling video of which you can see on my youtube account. I work a lot with plants in my home as well. Both large and tall plants like little mini plants ranging from succulent plants to cacti. Now I have to confess that I‘m not a ‘green expert’ but taking care of the plants in my house is going well. I water them with much love, and that seems to work! ;).

Groenstyling bij de eettafel

Mijn eettafel van hout is op maat gemaakt in samenwerking met een meubelmaker. De verschillende stoelen en lange houten bank van HK Living zorgen voor een speelse uitstraling. Op de tafel heb ik een rond dienblad gelegd welke ik eens in de uitverkoop bij een tuincentrum heb gekocht. Op dit dienblad zet ik vaak een mix van producten neer, en nooit twee van hetzelfde, ik hou niet zo van symmetrie ( wat wellicht wel zichtbaar is op deze foto’s). De vrolijke speelse plant kocht ik bij Ikea voor een stylingklus. Na deze stylingopdracht had ik de plant bij de styling spullen gezet en was het eigenlijk even ‘vergeten’. Ik trof de plant na een tijdje aan zonder bladeren met enkel hier en daar een geel blad. Oei… Ik heb de plant in mijn keuken gezet en met net zoveel liefde verzorgd als al mijn andere planten. En ja hoor, het is inmiddels een bloeiende speelse plant geworden!

My dining table is made of wood in cooperation with a furniture maker. The various chairs and long wooden bench of HK Living create a playful look. On the table I placed a round tray which I once bought on sale at a garden center. At this tray, I often put a mix of products, never two of the same, I do not like symmetry (which may be visible in these photos). The playful plant I bought at Ikea for a styling job. After this styling assignment I had put the plant in the styling stuff and I totally forgot. I found the plant after a while without leaves with just a yellow leaf here and there. Oops … I put the plant in my kitchen and take care of it with as much love like I did for all my other plants. And yes, it has become a lively playful plant!

Balans voor een perfecte styling

Bestaat ‘perfecte styling’ wel? Styling is een gevoel… Maar een sfeervol interieur bestaat in mijn visie uit balans. Zoals ik vaker spreek over het creëren van een balans vind ik dit bij planten in het interieur net zo belangrijk. Op de tafel staan daarom een grotere plant en twee lage in combinatie met andere styling producten. Het balans op dit dienblad wordt gecreëerd door het gebruik van wit, verschillende hoogtes en aardetinten.  Daarnaast heb ik in de hoek bij de grijze wand een plant in een mand van een autoband neergezet. Deze plant staat op een tafel zodat hij wat hoger staat en dus ook in verhouding met de tafel. Als je de andere kant op kijkt zie je dat ik bij de, pas geverfde, groene wand ook planten heb neergezet. Eigenlijk vind je in elke ‘hoek’ van mijn woonkamer wel één of meerdere planten.

Hou jij ook zo van groen? En hoe pas jij dat toe in je huis? Daar ben ik wel erg benieuwd naar :). Ik ben erg blij met al dat groen in mijn huis en wat mij betreft kan groen het hele jaar door, alle seizoenen!

Does perfect styling‘ exsist? Styling is a feeling … but an attractive interior exists in my vision out of balance. As I often talk about creating a balance I think this is really important for plants in your interior as well. On the table  I put a ‘medium’ plant and two lower in combination with other styling products. The balance on this tray is created by the use of white, different heights and earth tones. In addition, I put in the corner at the gray wall a larger plant in a basket. I put this plant on a table to make it a bit higher to create a good relation with the table. If you look on the other side you see I have put some green as well in front of my, just painted, new wall. Actually, you will find in each “corner” of my living room one or more plants.

Do you love green as well? How do you create this in your home? I am curious, so feel free to share! I am really happy with all this green in my home and I think we can use this the complete year, like all seasons!

{ Wil je deze tafel ook op maat laten maken? Of geïnteresseerd in styling/ interieuradvies? Stuur dan gerust even een mailtje voor meer informatie. }

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer grijze muur ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer grijze muur ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer urbanjungle ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer grijze muur ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer grijze muur ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer urbanjungle ©BintiHomestudio

Interieurinspiratie binnenkijken eetkamer urbanjungle ©BintiHomestudio

Styling, inrichting en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

 

 

Bewaren

3 Comments

  1. Gek op groen! En ze staan prachtig in je huis. Mijn collectie blijft ook maar groeien, maar planten maken mij bijna net zo blij als bloemen..en ze gaan tenminste langer mee ;)

  2. Oeh! mooi! bij welke winkel kan ik die brons/koper kleurige stoel met zwarte poten vinden??

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*