A new start – Binti (new) Home

De woonkamer – de originele houten vloer is wit geverfd en krijgt deze week nog een laag

Afgelopen vrijdag heb ik de sleutel gekregen van mijn nieuwe woning. Het voelde toch een beetje alsof ik droomde, dit was een moment waar ik zo lang naar uit heb gekeken! Het afgelopen jaar ben ik op huizenjacht geweest en heb ik veel huizen bekeken in verschillende steden. Voor mijn werk maakt het namelijk niet uit waar ik ga wonen, met mijn auto kom ik overal. Wel had de randstad mijn voorkeur en dat ik enigszins dichtbij een snelweg woon aangezien ik voor mijn werk ook veel op pad ben.


Na wat teleurstellingen van huizen wat uiteindelijk niet doorging was daar opeens dit huis! Via een ontzettend lieve vrouw ( die ik via instagram heb leren kennen! ) kwam dit huis op mijn pad. Toen ik voor het eerst ben gaan kijken was ik meteen verliefd op de vele ramen en daardoor het prachtige lichtinval. Een oud huis, gebouwd in het begin van 1900, met een open keuken en balkenplafond. Naast het huis, verbonden via de hal, staat een klein huisje wat perfect is om Binti Home studio te vestigen. Ik zag het meteen helemaal voor me!

Ik was dan ook ontzettend blij toen ik een akkoord kreeg voor dit huis. Voordat ik erin kon moest het huis nog een opknapbeurt ondergaan. De huis eigenaar heeft een klusteam ingeschakeld en in zes weken het huis een nieuwe frisse look gegeven. Mijn waardering en dank is dan ook groot! Het laminaat is uit de gehele woning gehaald waar een prachtige oude houten vloer onder vandaan kwam. Deze vloer is wit geverfd en zal aankomende week nog één laag wit krijgen voor een goede dekking. Maar ook zijn er wanden gestuukt, is alles geverfd en zit er in de gehele woning dubbelglas. Toen ik een paar weken later het huis binnen liep viel mijn mond open, zou dit echt mijn huis worden? Inmiddels begon ik in mijn gedachte natuurlijk de ruimtes al in te delen en in te richten.

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Ik huurde een bus en we hebben al mijn spullen ingeladen. Twee volle bussen waren er nodig om al mijn spullen naar mijn nieuwe huis te brengen. In één dag was alles over! 

Hier sta ik voor mijn huis met symbolisch een koffer in mijn hand. Deze koffer is van mijn opa geweest en zit nu vol persoonlijke spullen van toen ik klein was, gekregen van mijn moeder. Een dierbaar stuk wat een mooie plek in huis zal krijgen!

Vanaf nu zal ik mijn blogs in het Nederlands schrijven met bij sommige blogs onderaan een beknopte beschrijving in het Engels. Ik wil mijn woonverhalen en interieurinspiratie met jullie delen en kan mij beter verwoorden in het Nederlands.

Ik hoop dat jullie deze nieuwe insteek leuk vinden en hoop jullie weer terug te zien op mijn blog!

Foto’s : Binti Home, met iphone.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *